Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Чиста мощност: норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP вече и за MINI John Cooper Works и MINI John Cooper Works Cabrio

От март 2019 година върховите атлети на британската премиум марка в сегмента на малките автомобили ще бъдат оборудвани с бензинов филтър за твърди частици, интегриран в спортната изпускателна система.

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,13 KB)
  
Photos(29x, ~106,73 MB)
  
Videos(2x, ~377,25 MB)

В бъдеще върховите спортисти на британската премиум марка MINI в сегмента на малките автомобили ще комбинират своята въодушевяваща динамика не само с образцова ефективност, но и с още по-оптимизирани нива на емисии. От март 2019 година MINI John Cooper Works (среден разход на гориво: 6,9 – 6,9 л/ 100 км с шестстепенна скоростна кутия, 6,2 – 6,1 л/ 100 км с осемстепенна трансмисия Steptronic; СО2 емисии: 158 – 157 г/км с шестстепенна скоростна кутия, 142 – 140 г/км с осемстепенна трансмисия Steptronic) и MINI John Cooper Works Cabrio (среден разход на гориво: 7,1 – 7,0 л/ 100 км с шестстепенна скоростна кутия, 6,5 – 6,4 л/ 100 км с осемстепенна трансмисия Steptronic; СО2 емисии: 162 – 161 г/км с шестстепенна скоростна кутия, 148 – 145  г/км с осемстепенна трансмисия Steptronic) серийно ще бъдат оборудвани с бензинов филтър за твърди частици за понижаване на емисиите на фини прахови частици. Бензиновият филтър за твърди частици вече е неразделна част от технологиите за пречистване на отработените газове при всички модели с бензинов двигател на марката MINI в сегмента на малките автомобили.

При MINI John Cooper Works и при MINI John Cooper Works Cabrio бензиновият филтър за твърди частици е интегриран в серийната спортна изпускателна система. По този начин се гарантира, че спортното разгръщане на мощността на двулитровия четирицилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo и мощност 170 кВт/ 231 к.с. ще бъде съпроводено както с характерния звук, така и с образцови емисии. Двата модела на John Cooper Works вече отговарят на особено строгата норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Освен това въвеждането на най-новата технология за понижаване на вредните емисии не оказва влияние върху образцовите стойности на разхода на гориво и СО2 емисиите на двата върхови атлета.

Със серийната шестстепенна механична скоростна кутия MINI John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за само 6,3 сек, а от 80 до 120 км/ч за само 5,6 сек. MINI John Cooper Works Cabrio ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,6 сек, а от 80 до 120 км/ч за 6,1 сек. За двата модела на John Cooper Works като опция се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport.

Насоченият изцяло към Race Feeling цялостен пакет на MINI John Cooper Works и на MINI John Cooper Works Cabrio освен мощен турбодвигател включва и спортно окачване със 17-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти, спортна спирачна система, както и John Cooper Works аеродинамичен пакет и John Cooper Works спортни седалки. Освен това актуалните модели на върховите спортисти серийно се оборудват с LED фарове, както и LED задни светлини с характерен Union-Jack дизайн, подчертаващ британския произход на марката.

Нови възможности за индивидуализиране на излъчването предлага оборудването за интериора MINI Yours Interior Style Piano Black illuminated включително осветени декоративни повърхности от страната на пътника до водача, както и опцията Piano Black Exterior с гланцирано черни рамки на фаровете, задните светлини и радиаторната решетка. Сред последните новости в гамата от допълнително оборудване и аксесоари са Телефонията с безжично зареждане, проектирането на логото на MINI от страната на водача, персонализираните продукти на MINI Yours Customised, както и множеството иновативни дигитални услуги на MINI Connected.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria

http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.