Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group на Consumer Electronics Show (CES) 2019 в Лас Вегас.

На Consumer Electronics Show (CES) 2019 в Лас Вегас от 8 до 11 януари BMW Group представя на публиката своите визии в областта на интелигентната свързаност и потенциала за индивидуалната мобилност на бъдещето, която тя открива.

Корпоративни
·
BMW iNEXT
·
Технологии
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
·
BMW ConnectedDrive
·
Изложби, автомобилни изложения
·
Дизайнерски решения, концепции и изследвания
·
Autonomous Driving
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~205,69 KB)
  
Photos(74x, ~397,99 MB)

BMW Group представя на публиката своите визии в областта на интелигентната свързаност и потенциала за индивидуалната мобилност на бъдещето, която тя открива. Представянето на CES е фокусирано върху BMW Vision iNEXT като поглед към бъдещето на радостта от шофирането и върху BMW Intelligent Personal Assistant, който като автомобилен експерт и душа на BMW е и централният елемент на взаимодействието между водача, неговият дигитален жизнен свят и неговия автомобил. BMW Vision iNEXT е визуалният акцент на щанда на изложението, на който освен това посетителите могат да се насладят на принципа на оформление на интериора като „My Favorite Space“ с хармонични, естествени повърхности и невидимо интегрирани технологии. Чрез тази високотехнологична Mixed-Reality визуализация се създава виртуално усещане за бъдещото изживяване при шофиране на BMW Vision iNEXT.

BMW Vision iNEXT съчетава иновативния си дизайн с дефинираните от стратегията NUMBER ONE > NEXT бъдещи полета за работа Автоматизирано шофиране, Свързаност, Електрификация и Услуги (D+ACES) и с това дава отговор на въпроса: „Как ще изглежда един автомобил, който вече не трябва да бъде управляван – но може?“ В зависимост от желанията неговият интериор е място за разпускане, за взаимодействие, развлечение или концентрация. В съответствие с това интериорът наподобява модерно обзаведено, уютно „жизнено пространство“ на четири колела – новото „любимо място“. За това до голяма степен допринася новият дизайнерски принцип наречен „Shy Tech“. За да се запази висококачественият, уютен характер на задната част и за да може фокусът да се измести върху хората, интелигентната технология на уредите за управление е интегрирана невидимо. Те излизат на преден план и могат да бъдат ползвани едва тогава, когато водачът и неговите спътници пожелаят. На CES принципът на „Shy Tech“ и вградените в BMW Vision iNEXT технологии ще бъдат онагледени за посетителите с два други експоната. BMW Vision iNEXT е едновременно интегрирана съставна част от дигиталния свят и е свързан напълно с гамата от Smart Devices, Smart Home и дигитални услуги.

Щандът на BMW Group се превръща във „Favorite Space

BMW Group поема по визионерски пътища и при оформлението на щанда си на Consumer Electronics Show (CES) 2019. Като препратка към BMW Vision iNEXT във вътрешната част на щанда на преден план са поставени не техническите иновации, а разпускащото цялостно изживяване, което осигурява на публиката усещане за повишаване на качеството на живота. С почти визуално незабележимата технология и с BMW Intelligent Personal Assistant се отговаря на желанията и потребностите на посетителите, за да им се предложи място за индивидуално усамотение, едно любимо жизнено пространство - „Favorite Space“. Още в предната зона посетителите биват поздравени от BMW Intelligent Personal Assistant. Той ги превежда през подобната на градина входна зона с живописни пейзажи с пътеки, които привличат вниманието със звуци и светлини, към един необикновен свят на изживяванията.

По пътя към изложбената площ са възможни различни взаимодействия с личните асистенти. На интерактивна стена се изобразяват информации за най-новите дигитални услуги на BMW Connected и BMW ConnectedDrive, като се набляга на „Making the most of my vehicle“ и „making the most of my driving time“. Освен това има възможност за индивидуални тестове на визионерските примери за приложение на „Shy Tech“ концепцията – дадена технология, се появява на преден план и може да бъде ползвана едва когато посетителят се нуждае от нея и взаимодейства с нея. Централният елемент при обиколката на изложбената площ е BMW Vision iNEXT. Новият BMW i език на формите с характерни линии и ясни форми е демонстриран ефектно чрез повтарящи се дневни и нощни визуализации. С помощта на Mixed-Reality изживяване посетителите могат да предприемат и виртуално пътуване с BMW Vision iNEXT. С помощта на очила за виртуална реалност се осигурява визуално, акустично, както и в комбинация с допълнителни външни дразнители тактилно изживяване на едно изключително близко до реалността изживяване на радостта от шофирането в бъдещето.

Иновативни изживявания при шофиране: BMW R 1200 GS като автоматично движещ се мотоциклет по офроуд трасето заедно с BMW X7

Във външната зона на изложението BMW и BMW Motorrad осигуряват две напълно различни и по собствен начин въодушевяващи изживявания при шофиране. Като доказателство за високата компетентност на BMW Group в областта на автоматизираното шофиране на CES 2019 BMW Motorrad представя един впечатляващ опитен изследователски прототип. Автоматично движещото се BMW R 1200 GS може самостоятелно да потегля, да ускорява, да взима завои и след това да спира. Разработката на изпитателния прототип е насочена към използване на натрупания опит за динамичните процеси при шофиране, за да може в бъдеще водачите да получават подкрепа при разпознаване на опасни ситуации, както и при справянето със сложни ситуации на пътя. Така например със задълбочените си познания за идеалната линия и перфектния наклон в завоите, най-подходящата точка за спиране и оптимизираното по отношение на сцеплението ускорение автономно движещият се мотоциклет може да помогне на водача за постоянно подобряване на уменията му. 

Няколко седмици след световната премиера на BMW X7 в Лос Анджелис посетителите на CES 2019 за пръв път ще имат възможност да се повозят в най-новия член на семейството BMW X. Посетителите ще могат да се насладят не само на ексклузивността и пространствения комфорт на модела от луксозния клас, защото богатото на изживявания пътуване преминава през взискателна офроуд отсечка. Там BMW X7 ще може категорично да докаже пъргавите и гъвкави динамични характеристики на един Sports Activity Vehicle (SAV).

Изжив яване от бъдещето: първото виртуално пътуване с BMW Vision iNEXT

Базираният на BMW Vision iNEXT сериен автомобил ще бъде произвеждан от 2021 година като нов технологичен флагман на марката. На CES 2019 с помощта на високотехнологична Mixed-Reality симулация за пръв път на посетителите ще бъде дадена възможност да седнат в BMW Vision iNEXT и да предприемат едно виртуално, напълно свързано и автономно шофиране. Това Mixed Reality изживяване онагледява множеството аспекти, с които BMW Vision iNEXT позволява да погледнем към мобилността на бъдещето. Целта на тази визуализация на бъдещето, е посетителите да могат да усетят изживяванията при пътуването с BMW iNEXT, да планират деня си оптимално и да ползват ефективно времето по време на пътуване – независимо дали за работа, разпускане или за комуникация с приятели. При него фокусът е поставен върху пълната свързаност на автомобила с дигиталния жизнен свят на клиентите. Възможностите на автомобила и на BMW Intelligent Personal Assistant създават едно пълноценно изживяване от мобилността, без никакъв стрес, адаптирано предвиждащо към съответната ситуация.

Симулиран е един ден през 2025 година на фона на футуристичен мегаполис. BMW Intelligent Personal Assistant води и придружава посетителя през изживяването.  В началото Augmented Reality Mobility прозорец показва сценария на предстоящото пътуване и очакваните задачи и срещи, както и нивото на заряд на напълно електрическото BMW Vision iNEXT. Въз основа на това личният асистент планира оптималния дневен ред, включително възможността за двустранно управление на енергията. След това посетителят поставя VR очилата и се потопява във виртуалния свят. След пътуването с асансьора той излиза на улиците на виртуалния град. Там BMW Vision iNEXT го очаква с индивидуализирана светлинна визуализация при посрещане. Водачът сяда в автомобила, неговият дигитален жизнен свят се свързва напълно с автомобила и пътуването започва. В началото управлението се поема от човека (режим Boost). Предното стъкло се превръща в Augmented Reality Screen, който изобразява информация за пътуването и околността. Когато автомобилът достигне магистралата, BMW Intelligent Personal Assistant предлага да поеме задачите по управлението на автомобила и пътуването продължава автоматизирано. Воланът и педалите изчезват, като по този начин се създава усещане за разточителен простор. Малко след това е планиран видеоконферентен разговор и за да адаптира интериора перфектно за него, BMW Intelligent Personal Assistant предлага режима Executive и кокпитът се превръща в мобилен офис. Предното стъкло се превръща в екран, на който са изобразени участниците във видеоконферентния разговор, като в същото време на контролния дисплей се показват споделените документи.

Когато видеоконферентния разговор приключи, се изобразява още една останала задача, която може да бъде свършена по време на движение. За тази цел се изобразява любимото на водача, напълно интегрирано приложение за пазаруване. В рамките на това приложение личният асистент води и подпомага водача в процеса на пазаруване. Доставката на закупената стока се извършва ад хок чрез дрон точно и директно в момента на пристигане на водача в дома му. Малко след това сигналът от входната врата на Smart Home се прехвърля в реално време в автомобила. Приятелите на водача са активирали звънеца и очакват да бъдат допуснати в дома. Изображението от видеокамерата на входната врата се изобразява директно в автомобила, като чрез интегрираната дистанционна функция водачът отваря вратата на посетителите си. В последния етап по пътя към дома си водачът бива информиран, че приятелите му вече са пред телевизора в дома му, за да проследят футболния мач, както са се уговорили. С помощта на стрийминг водачът стартира картината на предното стъкло на автомобила си и след пристигането в дома си навреме за първия съдийски сигнал може заедно с приятелите си да се наслади на играта.

Бъдещето на радостта от шофирането: BMW Vision iNEXT

BMW Vision iNEXT е символ на прехода към една нова ера на радостта от шофирането. Високо автоматизирано, с нулеви емисии и напълно свързано то интегрира стратегическите иновационни области на BMW Group в един автомобил. С най-новите разработки в областта на автономното шофиране и на развиващата се свързаност BMW Vision iNEXT създава напълно нови изживявания и възможности за оформяне на пътуването. В центъра на тези възможности повече от всякога е поставен човекът с неговите емоции и желания. Интериорът на BMW Vision iNEXT е оформен като мобилно пространство за високо качество на живот, като ново „любимо място“, където водачът и неговите спътници могат да се самоопределят и отпуснат. При това BMW Intelligent Personal Assistant играе ролята на постоянен спътник и експерт. Той притежава типичният за едно BMW характер и с всеобхватната си свързаност и чрез естествено гласово взаимодействие служи като интуитивен интерфейс към дигиталния външен свят. Размерите и пропорциите на модерен Sports Activity Vehicle (SAV) на BMW осигуряват уверено излъчване на BMW Vision iNEXT. Ясните форми и повърхности подчертават неговия насочен към бъдещето характер. Големите врати се отварят в противоположни посоки, липсата на средна колона позволява комфортно качване в интериора. Характерно е изключително ясното разделяне на областта за шофиране от задната част. Разточителната, цялостна площ за седене на задните места осигурява спокойна Lounge атмосфера.

Режимите „Boost“ и „Ease“ променят областта за шофиране

При пътуване с BMW Vision iNEXT водачът по избор може да управлява автомобила сам в режим „Boost“ или да бъде возен в режим „Ease“. Благодарение на електрическото задвижване режимът „Boost“ е високо динамичен, почти безшумен и с нулеви емисии. В режим „Ease“ автомобилът предлага на пътниците си пространство за разнообразни активности. В разточително оформения интериор областта за шофиране се дефинира от двете единствени видими дигитални повърхности за изобразяване и волана. Ниското арматурно табло с бежова текстилна тапицерия осигурява приятна атмосфера в комбинация с дървените детайли и ясно структурирания дървен под. В режим „Boost“ воланът и индикаторите са ясно насочени към водача. При преминаване в режим „Ease“ областта за шофиране се променя: воланът се отдръпва и педалите потъват, така че се създава усещане за открит простор. Повърхностите за изобразяване променят индикациите си от свързано с шофирането съдържание към „Exploration Mode“, в който водачът и спътниците получават предложения за важни места и събития в околността.

„Shy Tech“: иновативната технология е интегрирана невидимо и въпреки това е винаги на разположение

Като изключим волана и дисплеите в областта за шофиране, в BMW Vision iNEXT не могат да бъдат видени други дисплеи и уреди за управление. За да се запази уютния характер на задната част, технологията е интегрирана невидимо и се поява едва при нужда. Така в бъдеще различните функции могат да бъдат управлявани чрез повърхностите от дърво и текстил. Чрез проекция произволни повърхности могат да бъдат превърнати в интерактивни дисплеи. С BMW Intelligent Personal Assistant, Intelligent Material и Intelligent Beam BMW Vision iNEXT демонстрира три визионерски приложения на този подход, наречен „Shy Tech“. Към Intelligent Personal Assistant можете да се обърнете с „Hey BMW“ или избрана от вас активираща дума. Личният и интелигентен асистент превръща BMW Vision iNEXT в интегрирана съставна част от дигиталния свят на водача и свързва автомобила напълно с гамата на BMW Connected, Smart Devices и Smart Homes. По този начин чрез гласова команда например водачът може да пазарува или за затвори прозорците на дома си от автомобила.

Чрез Intelligent Material уредите за управление са вградени дискретно в повърхностите в интериора. И докато в режим „Boost“ водачът може да управлява контролния дисплей по конвенционалния начин с докосване, то в режим „Ease“ тази функция за управление се поема от дървената повърхност на средната конзола. При това позицията на ръката и дланта е също толкова отпусната, колкото и при управлението на контролера на iDrive: ръката лежи върху перфорираната дървена повърхност, като при въвеждането пръстите се следят от светлинни точки. Жакардовия текстил отзад също е с интегрирана функция за управление. Той позволява например управлението на музикалната система чрез различни жестове, които се проследяват от втъкани в текстила светещи LED светлинни точки. В бъдеще дигиталният и аналоговият свят ще преливат един в друг не само при управлението, но и при ползването на медии. Все повече информации ще бъдат изобразявани чрез проекции, което в дългосрочен план може да замени използването на дисплеи. Една от стъпките в тази посока се демонстрира от представената при BMW Vision iNEXT технология Intelligent Beam, която служи както като динамична светлина за четене, така и като ситуативна и интерактивна проекционна площ. Така например отпечатаните в една книга изображения, подвижно съдържание и интерактивни графики могат да допълнят наличния текст и да бъдат управлявани с докосване.

Личният спътник.

BMW Intelligent Personal Assistant днес и утре

Днес и в бъдеще BMW Intelligent Personal Assistant ще поеме централна роля в автомобила. На CES 2019 той ще се срещне с посетителите на различни места и ще им представи не само всички задачи, които може да изпълни още днес в актуалните модели на BMW, но и други функции, които ще разширят спектъра му от възможности в близко бъдеще.  Посетителите ще могат да се насладят на функциите и възможностите на BMW Intelligent Personal Assistant, които ще са налични от март 2019 година в BMW X5. В рамките на виртуално пътуване с BMW Vision iNEXT ще бъде демонстрирано как личният асистент ще подпомага водача в бъдеще. 

BMW Intelligent Personal Assistant днес: дигитален BMW експерт и перфектен спътник

С BMW Intelligent Personal Assistant в актуалните модели на BMW навлиза един дигитален персонаж. С това започва една нова ера, при която управлението на автомобила, както и достъпът до функции и информация все повече и повече може да бъде извършвано лесно чрез гласови команди. BMW Intelligent Personal Assistant може да бъде активиран чрез гласова команда („Hey BMW“) и за разлика от другите дигитални асистенти може да носи и друго, индивидуално избрано име (например „Charly“ или „Joy“). С BMW Intelligent Personal Assistant на борда винаги присъства един истински BMW професионалист, който познава и може да обясни функциите на автомобила. Освен това той служи и като дигитален спътник, който подпомага водача при търсенето на паркоместа или при ползване на офисните функции в автомобила. Освен това при съответното оборудване на автомобила BMW Intelligent Personal Assistant осигурява и уюта на водача. При изречени на глас указания чрез вътрешното осветление, климатичната инсталация, ароматизацията, масажната функция на седалките, подгряването или вентилацията на седалките той активира едно съгласувано изживяване, респективно в програмите Vitalize или Relax.

BMW Intelligent Personal Assistant утре: интелигентният спътник в и извън автомобила

BMW Intelligent Personal Assistant научава процедурите и навиците и в бъдеще ще може да ги поставя в съответния контекст. Той подпомага водача, научава неговите предпочитания и знае предпочитаните настройки като например подгряването на седалките или често посещаваните навигационни цели. Той постоянно се модернизира технически и в бъдеще ще може да научава все повече и повече предпочитания и обичайни настройки. Чрез актуализация, която се извършва over-the-air чрез Remote Software Upgrade, се добавят все повече нови функции и възможности.

В бъдещия си вариант дигиталният спътник е още по-интелигентен, предвидлив и по-добре свързан: той изгражда мост между автомобила, всеобхватните му функции и дигиталните жизнени области на човека. BMW Intelligent Personal Assistant организира потребностите от мобилност и води през всекидневието, като изпълнява сложни задачи, които се простират отвъд автомобила. Като интелигентен дигитален гид за мобилния живот той планира дневния ред, води личния календар и списъците със задачи, подготвя предложения и управлява множество дигитални услуги.

Дигитални услуги за зареждане на електромобили BMW Digital Charging Service и BMW i ChargeForward: интелигентно зареждане, подпомагане на прехода към нова енергия, понижаване на разходите 

Със серийната си технология за свързаност на BMW ConnectedDrive и BMW Connected App електрическите и Plug-in хибридните модели на BMW, MINI и BMW i разполагат с идеалните предпоставки за дигитални услуги, които интелигентно да управляват зареждането на високоволтовите им акумулатори. BMW Digital Charging Service предлага на клиентите възможност да зареждат автомобила си в особено изгодни периоди на базата на индивидуална тарифа за електроенергия и планираните часове за потегляне.

BMW i ChargeForward прави още една стъпка напред. В района на залива на Сан Франциско в Калифорния, САЩ, в този пилотен проект участват 350 водачи на BMW i автомобили. Те покриват своите нужди от енергия през деня, тоест в тези часове, когато соларната електроенергия е максимално достъпна, като за това получават финансови стимули. Така те се движат особено изгодно и не само при нулеви локални емисии, но и изминават значително по-висок дял от пътуванията си с СО2 неутрална електроенергия. Освен това дигитално управляваната, гъвкава стратегия за зареждане им позволява да прекъсват процеса на зареждане във фазите на особено високо общо потребление на енергия и по този начин да разтоварват обществената енергопреносна мрежа. В перспектива високоволтовите акумулатори на електрифицираните автомобили на BMW и MINI ще могат не само да съхраняват максимално много енергия от възобновяеми източници, но при недостиг на енергия да я подават обратно в мрежата. С тази си функция като буферни акумулатори за „зелена“ електроенергия тези автомобили не само подпомагат енергийния преход, но и се превръщат в част от една интелигентна мрежа, като имат и съществен принос в нейното стабилизиране.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.