Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

По-мощно от всякога: новото MINI John Cooper Works GP.

Британската премиум марка обявява старта на нов модел на екстремно спортния малък автомобил през 2020 година – четирицилиндровият турбодвигател с мощност над 220 кВт/ 300 к.с. и технологиите от моторните спортове на John Cooper Works обещават динамика и радост от шофирането от ново измерение. 

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~124,22 KB)
  
Photos(3x, ~63,11 MB)
Vehicle not on sale yet. Fahrzeug noch nicht im Angebot.

Британската премиум марка обявява старта на нов модел на екстремно спортния малък автомобил през 2020 година – четирицилиндровият турбодвигател с мощност над 220 кВт/ 300 к.с. и технологиите от моторните спортове на John Cooper Works обещават динамика и радост от шофирането от ново измерение. 

Абревиатурата GP в комбинация с MINI редовно привлича вниманието на запалените по моторните спортове почитатели на британската премиум марка. И тъй като тя винаги е съчетана с името John Cooper Works, веднага се възбужда радостно нетърпение за един много специален модел. И то е оправдано: още през следващата година новото MINI John Cooper Works GP ще завладее пътищата по целия свят, както и сърцата на клиентите от целевата група, търсещи особено висока мощност. Новият модел на абсолютния върхов спортист в моделната гама ще се задвижва от четирицилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo и мощност над 220 кВт/ 300 к.с., което ще го превърне в най-мощното и най-бързо MINI, и то с голяма преднина, което някога е получавало разрешение за движение по обществените пътища. Неговото въвеждане на пазара ще е свързано с бързи решения, защото новото MINI John Cooper Works GP ще бъде произведено в лимитирана до 3 000 екземпляра по целия свят серия.

Който получи възможност да заеме място в един от ексклузивните екстремни спортисти, ще трябва да се настрои за чиста радост от шофирането и безкомпромисно състезателно усещане. Тези перспективи бяха събудени от емоционалното излъчване на MINI John Cooper Works GP Concept, представено за пръв път още на международното автомобилно изложение (IAA) през септември 2017 година. Големите предна и задна броня, впечатляващият спойлер на покрива и всеобхватното използване на олекотени материали не допускат никакво съмнение за спортните амбиции на прототипа. Междувременно процесът за подготовка за серийно производство на новото MINI John Cooper Works GP навлиза в решаващата си фаза. Тя ще се проведе на състезателна писта, където пред следващите месеци ще преминат цялостните изпитания на автомобила. С помощта на традиционното ноу-хау на John Cooper Works специфичното за модела окачване е настроено прецизно към изключително високата мощност на новия двигател. Точно дефинираните аеродинамични качества и оптимизираното тегло в комбинация със задвижването и окачването оформят един оптимален цялостен пакет за вълнуващи динамични възможности. Концентрираното използване на технологии и ноу-хау от моторните спортове осигурява предпоставките за нови върхови постижения за борбата срещу хронометъра. Като мащаб служи върховият спортист от предишното поколение на MINI. Предшественикът на новото MINI John Cooper Works GP постигаше обиколка на Северната отсечка на Нюрбургринг за 8:23 минути, с което беше по-бързо от някои спортни автомобили от по-високи сегменти. За MINI е традиция да изпреварва очевидно по-мощни конкуренти. Още classic Mini в ръцете на конструктора от Формула 1 Джон Купър се превърна в малък, но много бърз спортист, който редовно изпреварваше големите си конкуренти – и то не само при трите си цялостни победи на Рали Монте Карло.

Новото MINI John Cooper Works GP е олицетворение на принципа за превръщането на спортните гени на MINI в основа за разработката на изключителен спортен автомобил, и то в вай-екстремната си досега форма. Неговият предшественик, представеното още през 2006 година MINI Cooper S с John Cooper Works GP Kit, също бе произведен в лимитирана до 2 000 екземпляра серия. И новият модел вече се очаква с огромно нетърпение от феновете на марките MINI и John Cooper Works.

„Най-бързото MINI в междувременно 60-годишната история на нашата марка е израз на чиста страст към моторните спортове“, казва Томас Джулиани, Vice President Product and Launch Management. „Разпознаваме голямото въодушевление от MINI John Cooper Works GP не само по еуфоричните реакции към концептуалния автомобил, но и от миналото, тъй като предшествениците му бяха напълно разпродадени преди официалното пускане на пазара.“

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 500 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2017 г. е приблизително 10.65 млрд. евро при приходи от 98.678 млрд. евро. Към 31 декември 2017 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 129 932 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.