Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Старт на производството на новото BMW Серия 7 в завода на BMW Group в Динголфинг.

Всеобхватна модернизация на върховия модел от Динголфинг - Plug-in хибридът за пръв път с шестцилиндров двигател – дигитализацията подпомага производствения процес ¶

Smart Logistics
·
Digitalisation
·
Industry 4.0
·
Dingolfing
·
Competence Centre e-drive production
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(13x, ~80,56 MB)

Преди няколко дни в завода на BMW Group в Динголфинг стартира производството на новото BMW Серия 7. Около 3,5 години след въвеждането на пазара на шестото поколение върховият модел на марката BMW бе модернизиран из основи и вече впечатлява с още по-силно присъствие.

„От над 40 години BMW Серия 7 определя нашите разбирания в тази локация и ние сме горди, че и новото BMW Серия 7 като върховият модел на марката BMW ще се произвежда тук в Динголфинг. Нашата амбиция като лидер във високия клас е с опитния си и компетентен екип да гарантираме превъзходно качество за всеки отделен автомобил“, каза Илка Хорстмайстер, ръководител на завода на BMW Group в Динголфинг.

Особено предизвикателство при старта на производството на новото BMW Серия 7 бе т. нар. „дигитално начало“. При него производството на един нов автомобил се ускорява до максималния дневен капацитет още от първия ден. За да се постигнат високите цели по отношение на качеството още при първия сериен автомобил, още преди старта на производството сложните производствени елементи се проверяват виртуално за оптималното си прилягане.

От началото на производството на първото Серия 7 през 1997 година досега в Динголфинг са произведени над 1,9 милиона BMW Серия 7. Още от самото начало световният пазар бе решаващ за успеха на луксозната лимузина. Затова и BMW Серия 7 е ненадминатият шампион по отношение на експорта на завода в Долна Бавария. През миналата година над 90 % от всички произведени екземпляри са продадени в чужбина. При това този модел играе ключова роля на китайския пазар: през 2018 година 44 % от глобалните продажби са доставени на клиенти в Китай.

Нови дизайнерски акценти в екстериора

Благодарение на новите предна и задна част дизайнът на новото BMW Серия 7 изглежда особено изразителен. Особено силно впечатление в предната част прави най-вече по-голямата бъбрековидна радиаторна решетка в контраст с по-тесните фарове. С това BMW Серия 7 категорично се разпознава като част от новия луксозен сегмент на BMW и се включва в езика на формите на BMW Серия 8 и BMW X7. Свежи акценти поставя и дизайнът на задната част: триизмерно моделираните задни светлини вече са по-тесни и изцяло са с LED технология. Под хромираната лайстна, свързваща двете задни светлини, е разположена широка само 6 мм светлинна лента, която свети дискретно при активирани дневни светлини, а при тъмнина осигурява неподражаем светлинен дизайн. Всичко това е комбинирано със специална светлинна графика на задните светлини при заключване и отключване на автомобила.

Както и преди, BMW Серия 7 ще се предлага в два варианта на каросерията и като дълга версия разполага с удължено с 14 см междуосие. По-голямото предлагане на място отзад избират над 80 процента от всички клиенти.

В интериора на новото BMW Серия 7 вече се предлага и разширен обхват на декоративните шевове в областта на средната конзола и подлакътниците на тапицериите на вратите, както и нови интериорни лайстни от фино дърво. Подобрената акустична изолация на арките на задните калници понижава нивото на шума в интериора; за допълнително повишаване на акустичния комфорт вече и страничните прозорци са в повишена дебелина на стъклото.

Шестцилиндровият Plug-in хибрид дебютира при новото BMW Серия 7

За пръв път при автомобил на BMW Group едно Plug-in хибридно задвижване е комбинирано с шестцилиндров двигател. При BMW 745e (среден разход на гориво: 2,3 – 2,1 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,6 – 15,1 кВтч/100 км; СО2 емисии от горивото: 52 – 48 г/км) и 745Le (среден разход на гориво: 2,3 – 2,2 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,7 – 15,6 кВтч/100 км; СО2 емисии от горивото: 53 – 50 г/км) редовият шестцилиндров двигател с 286 к.с. е комбиниран с електромотор с мощност 113 к.с. По този начин автомобилът предлага системна мощност от 394 к.с. Новото BMW Серия 7 е първият автомобил на BMW Group, при който се използва батерия от четвърто поколение. Благодарение на най-новата технология на акумулаторните клетки луксозната лимузина има чисто електрически пробег до 58 км, движи се с нулеви локални емисии и почти безшумно. Монтираната в BMW 745e батерия също се произвежда в Динголфинг, в отдалеченият само на няколко километра център по компетентност за производство на електрически задвижвания (Komponentenwerk 02.20). Оттам Динголфинг още днес снабдява с батерии и електромотори световните автомобилни заводи на BMW Group, произвеждащи електрифицирани автомобили.

Дигитализацията подпомага производствения процес на BMW Серия 7

Производственият процес на върховият модел от Динголфинг се подпомага от множество иновативни решения. При монтирането на редките допълнителни оборудвания, като например средната конзола отзад, работниците в съответния участък на конвейера биват информирани за „екзотиката“ чрез вибрационна аларма на Smartwatch и получават указания за допълнителните работни процеси. Освен това обучението на новите работници се подпомага от очила за данни. При обучението за новите работни процеси виртуалните помощни указания се проектират в зрителното поле на работниците. При предварителния монтаж на сложните детайли като задните светлини това гарантира бърз и устойчив успех при обучението. Това Augmented-Reality приложение се използва с монтажния тренировъчен център и постоянно се модернизира чрез гъвкав начин на работа и тясно сътрудничество между производственото планиране и IT. Дигитализацията навлиза все повече и при снабдяването на монтажните конвейери с детайли. От скоро дори и по дългите отсечки между склада и производственото хале се използват автономни маршрутни влакове. Възможностите на безпилотните маршрутни влакове се простират отвъд автоматизацията на предишните варианти. В бъдеще новите и по-интелигентни помощници в логистиката ще позволят динамично ориентиране по маршрута според приоритета на доставката и активното заобикаляне на препятствията.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T:  +359 2 80 60 733 F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 500 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2017 г. е приблизително 10.65 млрд. евро при приходи от 98.678 млрд. евро. Към 31 декември 2017 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 129 932 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 745e среден разход на гориво: 2,3 – 2,1 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,6 – 15,1 кВтч/100 км; СО 2 емисии от горивото: 52 – 48 г/км

BMW 745Le среден разход на гориво: 2,3 – 2,2 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,7 – 15,6 кВтч/100 км; СО 2 емисии от горивото: 53 – 50 г/км

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.