Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 1: фаза на финални тестове в Мирамас.

Интензивните фини настройки на тестовия полигон на BMW в Южна Франция подчертават индивидуалния характер на новото BMW Серия 1.

Серия 1
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(26x, ~107,53 MB)

В момента все още маскирани предсерийни автомобили от третото поколение на BMW Серия 1 преминават през всеобхватна тестова програма на тестовия полигон на BMW в Мирамас, Южна Франция. Различните отсечки за управляемост на полигона предлагат идеални условия за подобряване на пъргавината и динамиката на новото BMW Серия 1. Предпоставка за това са петте години интензивна развойна дейност и преминаването към модерната архитектура на BMW с предно задвижване.

Едно истинско BMW със собствен характер.

Новото BMW Серия 1 ще постави нови стандарти по отношение на динамиката на управлението в премиум компактния клас и в същото време ще предлага значително повече място в интериора. С модерното си окачване, иновативните технологии и интеграцията на всички компоненти и управляващи системи, свързани с динамиката на управлението, BMW Серия 1 впечатлява с повишена пъргавина както с новото предно задвижване, така и с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive.  

„Бързите и прецизни реакции ще могат да бъдат усетени директно от нашите клиенти и ще осигурят оптимизирано изживяване при шофиране. Новото BMW Серия 1 ще бъде истинско BMW със собствен характер“, казва Петер Ланген, ръководител на динамиката на управлението при BMW Group.

Трансфер на технологии от BMW i3.

При новото BMW Серия 1 BMW прилага целия си опит, натрупан през последните години с моделите на BMW Group с предно задвижване. Важен компонент за особено високата пъргавина е познатата от BMW i3s технология ARB (ограничител на приплъзването на задвижването), която сега празнува премиерата си в автомобил с двигател с вътрешно горене. Този трансфер на технологии от марката BMW i към основната марка BMW осигурява значително подобрение на сцеплението и позволява значително по-фин и бърз контрол.

При серийната в BMW Серия 1 технология ARB сензорът за приплъзване е разположен директно в блока за управление на двигателя вместо в управляващия блок на системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността). Без дълги ходове на сигнала информациите се предават три пъти по-бързо, а доловимия от клиентите контрол се извършва дори десет пъти по-бързо. В тясна връзка със системата за контрол на стабилността DSC това ограничение на приплъзването значително редуцира недозавиването под влияние на мощността без стабилизиращи намеси, които иначе са типични за автомобилите с предно задвижване. Серийното BMW Performance Control (инерционното разпределение на въртящия момент) допълнително повишава пъргавината на BMW Серия 1 чрез динамични спирачни намеси. В допълнение към това устойчивостта на каросерията към усукване е повишена чрез целенасоченото използване на допълнителни усилвания, както и серийната „бумеранг-греда“ в задната част. „С помощта на тази интензивна интеграция на всички аспекти, свързани с динамиката на управлението, както и на новия, иновативен контрол на сцеплението ние създаваме едно напълно ново изживяване при шофиране“, казва Холгер Щаух, ръководител на проекта BMW Серия 1.

Най-мощният четирицилиндров двигател на BMW Group за новия върхов модел

В гамата от задвижвания на новото BMW Серия 1 най-силно впечатление прави новоразработеният четирицилиндров двигател. BMW M135i xDrive (среден разход на гориво: 7,1-6,8 л/ 100 км; СО2 емисии: 162-155 г/ км) се задвижва от най-мощния двигател на BMW Group с работен обем два литра и технология BMW TwinPower Turbo. Новият двигател развива 225 кВт (306 к.с.) и осигурява особено динамично задвижване с множеството си индивидуални технически решения като подсиления колянов вал, новите бутала и мотовилки, по-големия турбокомпресор, както и оптимизираните инжектори за гориво.   

Повече място в интериора

Новото BMW Серия 1 прави голям скок напред и то отношение на предлагането на място в интериора. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване с напречно монтирани двигатели и ниския среден тунел в интериора има осезаемо повече място спрямо предшественика, особено на задните седалки. Така например мястото за коленете на пътниците на задната седалка е увеличено с 33 мм, а пространството за главите отзад е с 19 мм повече. Качването на задната седалка е по-лесно, вместимостта на багажника е увеличена с 20 л до 380 л. По този начин новото BMW Серия 1 комбинира превъзходни динамични възможности със значително подобрено предлагане на място.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.