Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Пионер на технологиите на бъдещето: MINI Electric скоро застава на старта.

Видео клип в типичния за марката стил представя напълно електрическото MINI Cooper SE като „Muscle Car“, което поема ролята на влекач на самолети на летището на Франкфурт на Майн – Първият чисто електрически модел на британския премиум производител ще се произвежда в завода на MINI в Оксфорд от ноември 2019 година – Автомобилът е следващият „Proof Point“ на стратегията за електрификация на BMW.

MINI
·
MINI E
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Безшумно, с нулеви емисии, но много мощно: MINI Electric скоро ще обогати изживяването от мобилността с нулеви локални емисии с неподражаемата радост от шофирането и с типичната за британската премиум марка индивидуалност. Сега по също толкова неконвенционален начин бе разширена и „изпитателната програма“ на първото MINI с чисто електрическо задвижване. На летището на Франкфурт на Майн един близък до серийния вариант прототип на новия модел демонстрира възможностите на електромобилността в стила на MINI. За кратко MINI Cooper SE поема ролята на влекач на самолети. То изтегля товарния самолет тип Boeing 777F – собствено тегло около 150 тона – до мястото за товарене. Този необичаен транспорт е заснет на видео клип. 45-секундното видео, създадено в сътрудничество на BMW Group с Lufthansa Cargo, представя MINI Cooper SE като „The Muscle Car“, който тегли многократно по-големия и по-тежък транспортен самолет по пистата. Клипът поставя началото на видео поредица в социалните мрежи, които по вълнуващ и забавен начин ще представят MINI Cooper SE до неговото въвеждане на пазара и които го свързват с различни теми на BMW Group.

MINI Cooper SE ще се произвежда серийно от ноември 2019 в британския завод на марката в Оксфорд. То е базирано на MINI 3 врати и комбинира мобилността с нулеви локални емисии с типичното за марката Go-cart усещане, премиум качеството и изразителния дизайн. По този начин MINI Electric е олицетворение както на устойчивата мобилност в една нова, подчинена на радостта от шофирането и индивидуалността форма, така и на последователното реализиране на стратегията за електрификация на BMW Group. След BMW i3 това е вторият модел с чисто електрическо задвижване в премиум автомобилното портфолио на компанията. Марката MINI, която вече 60 години е символ на вълнуващата мобилност при градски условия, в бъдеще ще комбинира градското шофиране с нулеви локални емисии с насочена към бъдещето технология на задвижването. Спонтанното разгръщане на мощността с висок, наличен от старта въртящ момент е характерно за характеристиката на мощността на електромотора, който позволява на MINI Cooper SE да изпълнява ролята на „Muscle Car“. Постоянното разширяване на гамата от автомобили с електрифицирано задвижване, което включва различните марки и сегменти, е сред основните полета на дейност, с които BMW Group оформя мобилността на бъдещето в рамките на своята стратегия NUMBER ONE > NEXT.

При ефектната демонстрация на сила на летището на Франкфурт на Майн прототипът на MINI Cooper SE тегли машина, която още преди няколко месеца изигра важна роля при представянето на иновативните автомобилни и задвижващи концепции на BMW Group. През септември миналата година транспортният самолет за далечни дестинации бе сцена на една особена презентация на автомобил: BMW Vision iNEXT World Flight. В рамките на 5 дни представителите на медиите имаха възможност да се запознаят с най-новия визионерски автомобил на BMW Group в дестинациите Мюнхен, Ню Йорк, Сан Франциско и Пекин. Преди това специалистите на Lufthansa Cargo и BMW Group бяха превърнали най-ефективния транспортен самолет в своя клас в една ексклузивна летяща сцена за презентации на BMW Vision iNEXT. Този визионерски автомобил е символ на бъдещата платформа на BMW Group, на която за базирани технологиите и иновациите за всичките марки на компанията. Серийният автомобил, базиран на визионерския модел, ще бъде произвеждан от 2021 година в завода на BMW Group в Динголфинг като нов технологичен флагман на BMW Group с множество иновации от бъдещите полета на действие D-ACES   (дизайн – автоматизирано шофиране, свързаност, електрификация и услуги).

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733,  F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup/

 

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

#NEXTGen Event

Munich. Future technologies, services and products - here you can see the webcast of the BMW Group #NEXTGen event.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.