Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Загряващи обиколки на Северната отсечка на Нюрбургринг: новото MINI John Cooper Works GP.

Прототипът на новия екстремен спортист в моделната гама на британската премиум марка ще бъде представен за пръв път по време на предварителната програма на 24-часовото състезание на Нюрбургринг – серийният автомобил ще бъде въведен на пазара през 2020 година в лимитирана до 3 000 екземпляра серия.

John Cooper Works
·
MINI John Cooper Works GP
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(86x, ~664,48 MB)
  
Videos(1x, ~234,67 MB)

През уикенда феновете на моторните спортове от целия свят следяха с вълнение 24-часовото състезание на Нюрбургринг. В предварителната програма на традиционното състезание за издръжливост, те имаха възможност да се насладят на автомобил, който вече е демонстрирал абсолютни върхови постижения на тази взискателна писта. През последните седмици новото MINI John Cooper Works GP премина през изпитанията на легендарната Северна отсечка на Нюрбургринг в рамките на подготовката за серийно производство. И въпреки че до въвеждането на пазара през 2020 година има още много време за фини шлифовки, новият екстремен спортист в гамата от модели на британската премиум марка още сега впечатлява с времена за обиколка, по-бързи с близо половин минута от тези на предшественика си. Във връзка с 24-часовото състезание инженерите на MINI и John Cooper Works временно прекратяват тестовата програма, за да могат за пръв път да представят официално маскирания прототип на новото MINI John Cooper Works GP.

Новото MINI John Cooper Works GP ще се произвежда от следващата година в лимитирана до 3 000 екземпляра серия. С високата си мощност, специфичното и настроено на базата на опита на John Cooper Works в моторните спортове окачване, конструкцията с оптимизирано тегло и прецизно дефинираната аеродинамика то ще постави нови рекорди по отношение на динамиката в сегмента на малките автомобили. Още при предишните тестове стана повече от ясно, че при него екстремната радост от шофирането на MINI постига съвсем нови измерения. На Северната отсечка на Нюрбургринг за стандарт винаги бе смятан предишният модел с времето за обиколка от 8:23 минути. Прототипът на новото MINI John Cooper Works GP направи обиколка на легендарния „Зелен ад“ за по-малко от 8 минути. А тестовата програма дори не е приключила.

При демонстрационните обиколки на Нюрбургринг прототипът на новото MINI John Cooper Works GP не бе шофиран в граничен режим, но неговият изключителен спортен потенциал трудно може да остане скрит дори и при по-спокоен стил на управление. 4-цилиндровия двигател на MINI John Cooper Works GP с мощност над 220 кВт/ 300 к.с. под предния капак осигурява темпераментно ускорение и въодушевяващ звук. Въпреки маскировката за тестовата програма широко отворените въздухозаборници, големите алуминиеви джанти, индивидуалният дизайн на предната и задната броня, както и характерният спойлер на покрива са ярки елементи, подсказващи вълнуващите динамични характеристики.

Запалената по моторните спортове публика на Нюрбургринг се наслади на типичното за MINI състезателно усещане от три поколение. При демонстрационните обиколки прототипът на новото MINI John Cooper Works GP е съпровождан от своя непосредствен предшественик, както и от представеното още през 2006 година MINI Cooper S с John Cooper Works GP Kit. Двата върхови спортиста, произведени в малки серии от по 2 000 екземпляра, още от самото начало бяха олицетворение на чистата страст към моторните спортове и днес са търсени колекционерски автомобили. Техният вълнуващ характер е базиран на концепция, при която спортните гени на MINI се ползват за разработката на върхови атлети, безкомпромисно насочени към екстремна радост от шофирането – принцип, който при новото MINI John Cooper Works GP се издига до още по-високо ниво.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Prototype. Not specified. Vehicle is not yet for sale.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.