Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Напълно готови две години преди срока: BMW Group ускорява темпото на експанзията на електрическата мобилност

Две години по-рано: 25 електрифицирани модела през 2023 г.+++ Ускорен ръст: продажбите на електрифицирани автомобили ще отбележат ръст от над 30% годишно до 2025 година +++ Продажбите на електрифицирани автомобили ще се увеличат повече от два пъти между 2019 и 2021 година+++ Световна премиера на #NEXTGen: BMW Vision M NEXT и BMW Motorrad Vision DC Roadster представят следващото поколение на електрическата мобилност • Функцията BMW eDrive Zones ще бъде серийни при BMW plug-in хибридите от 2020 година¶ • Крюгер: “Ускоряване на устойчивата мобилност”¶

Корпоративни
·
Корпоративни събития
·
Корпоративни финанси, факти и цифри
·
#NEXTGen
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(1x, ~9,75 MB)

Напълно заредена, докато ускорява по своята Future Highway 2025, BMW Group регулира честотата, за да ускори своята програма за разширяване на електрическата мобилност. Компанията ще постигне целта си от общо 25 електрифицирани модела през 2023 година - две години по-рано от обявеното. Благодарение на гъвкавите автомобилни архитектури за напълно електрическите,  plug-in хибридните задвижвания и задвижванията с двигател с вътрешно горене компанията ще може да отговори бързо на променящите се условия. Повече от половината от 25-те модела ще бъдат напълно електрически.

„Продължаваме напред в трансформацията по посока на устойчива мобилност, като по този начин нашата компания е подготвена за бъдещето: през последните две години последователно сме вземали многобройни решения, които сега въвеждаме по пътищата. До 2021 г. ще увеличим двойно продажбите си на електрифицирани автомобили в сравнение с 2019 г. ", каза днес в Мюнхен Харалд Крюгер, Председател на борда на директорите на BMW AG. „Ние ще предлагаме 25 електрифицирани автомобила още през 2023 г. - две години по-рано от първоначално планираното. Очакваме силен ръст до 2025 г: продажбите на нашите електрифицирани автомобили трябва да се увеличават с около 30% всяка година.“

Като част от новия комуникационен формат #NEXTGen BMW Group представя следващото поколение на мобилността и следващите си стъпки в тази посока. BMW Vision M NEXT ни позволява да видим как ще изглежда динамичното бъдеще на марката BMW под формата на вълнуващ електрифициран спортен автомобил. BMW Vision M NEXT е ясно насочено към човека, който шофира автомобила, и е оборудвано с интелигентни технологии, които да го превърнат в ултимативния водач. BMW Motorrad Vision DC Roadster представя бъдещето на BMW Motorrad с алтернативна форма на задвижване. Този изключително емоционален мотоциклет запазва идентичността и емблематичния външен вид на BMW Motorrad, но предлага и една нова форма на радост от шофирането.

„Нашата визия е ясна: устойчива мобилност, създадена по устойчив начин. Ние си поставихме за цел да купуваме електроенергия само от възобновяеми енергийни източници за всички наши локации в света от 2020 г.,“ каза Крюгер. „Ние изпълняваме нашата социална отговорност - във всичките й различни аспекти. Ние сме твърдо ангажирани с шофирането без емисии. В същото време се придържаме към корпоративната си отговорност към нашите служители, акционери и инвеститори.“

BMW Group: пионер на електрическата мобилност

Като лидер на електрическата мобилност BMW Group вече е водещ доставчик на електрифицирани автомобили. До края на 2019 г. компанията иска да има повече от половин милион автомобила с напълно електрически или plug-in хибридни задвижвания по пътищата. В рамките на две години компанията ще предлага 5 напълно електрически серийни автомобила: освен BMW i3, от което досега са произведени над 150 000 екземпляра, през тази година в завода в Оксфорд (Великобритания) ще стартира производството на напълно електрическото MINI. През 2020 година то ще бъде последвано от напълно електрическото BMW iX3 от Шънян (Китай), както и BMW iNEXT, което ще се произвежда в Динголфинг (Германия), и BMW i4 от завода в Мюнхен (Германия).

Заедно с голямата си гама от plug-in хибриди BMW Group има най-обширното потфолио от електрифицирани автомобили на пазара. На автомобилното изложение в Женева през тази година бе представена модернизираната и разширена гама от plug-in хибридни версии на BMW Серия 3, BMW Серия 7 и BMW Х3 plug-in хибрид. Няколко седмици по-късно по време на Shanghai Auto Show бе представено и новото BMW Х1 с дълго  междуосие, което ще се произвежда локално за китайския пазар. По-късно това лято ще бъдат въведени на пазара и plug-in хибридните версии на BMW Серия 5 и BMW Серия 2 Актив Турър с технология от ново поколение и по-дълъг електрически пробег. През следващата година те ще бъдат последвани от BMW X1 и BMW Серия 3 Туринг като plug-in хибридни модели. Това разнообразие от концепции за електрифицирано задвижване подчертава значението на технологичната откритост по пътя към устойчивата мобилност.

BMW Group винаги е насърчавала мобилността с нулеви емисии и се застъпва за нейната ефективна подкрепа. Изискванията към мобилността на бъдещето обаче ще бъдат многостранни. Няма да има само едно решение, което да отговаря на нуждите от мобилност на всички клиенти по целия свят. Хората, живеещи в селските райони, например, се нуждаят от различни технологични решения за мобилност от тези в градовете.

BMW eDrive Zones серийни при plug-in хибридите от 2020 година

Ефективната роля, която могат да играят plug-in хибридите за постигане на мобилност с нулеви емисии в градовете се демонстрира от функцията BMW eDrive Zones, която ще бъде серийна при BMW plug-in хибридите от 2020 г.: в градовете, които са определили “зелени зони” само за шофиране с нулеви емисии, технологията geofencing ще позволява те да бъдат разпознавани автоматично. Когато автомобилът навлезе в една от тези зони, той автоматично ще превключва в чисто електрически режим. По този начин BMW проправя пътя за plug-in, които ще могат да имат същите права за достъп до зелените зони като напълно електрическите автомобили, след като се държат по същия начин в тези зони.

Тази нова форма на работна стратегия значително повишава потенциала за понижаване на емисиите на plug-in хибридните автомобили. Увеличаването на дела на електрическото шофиране не само ще повиши ефективността, но и ще позволи понижаването на разходите на клиентите – особено при шофиране в града. След раждането на тази идея първият реален тест за функцията BMW eDrive Zones бе пилотният проект на BMW Group “Electric City Drive”, проведен съвместно с град Ротердам и местния университет Erasmus.

Новият комуникационен формат #NEXTGen

С формата “BMW Group #NEXTGen” компанията стартира нов подход за представяне на своите бъдещи технологии, услуги и продукти. BMW Group покани международни журналисти, анализатори и други заинтересовани страни в BMW Welt в Мюнхен да се насладят на шест световни премиери и два автомобила с много емоционална визия. Програмата ще бъде допълнена с Global Influencer Day на 26 юни. По този начин компанията надгражда съществуващия си глобален ангажимент към международните автомобилни изложения и технически панаири с редовен независим формат за индивидуална мобилност „made by the BMW Group“. В допълнение към световните премиери на нови модели, фокусът ще бъде насочен и към последните технологични разработки от всички D+ACES области на компанията: Design, Autonomous Driving, Connectivity, Electrification, Services.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i3 (120 Ah): power consumption combined 13.1 kWh/100 km; CO2 emissions combined 0 g/km

BMW i3s (120 Ah): power consumption combined 14.6-14.0 kWh/100 km; CO2 emissions combined 0 g/km

BMW 330e Sedan: fuel consumption combined: 1.9-1.6 l/100 km; power consumption combined: 15.4-14.8 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 43-37 g/km

BMW 745e Sedan: fuel consumption combined: 2.3-2.1 l/100 km; power consumption combined: 15.6-15.1 kWh/100 km, CO2 emissions combined: 52-48 g/km

BMW X5 xDrive45e: fuel consumption combined: 2.1 l/100 km; power consumption combined: 23.0 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 49 g/km (provisional figures)

BMW X3 xDrive30e: fuel consumption combined: from 2.4 l/100 km; power consumption combined: from 22.7 kWh/100 km, CO2 emissions combined: from 56 g/km (provisional figures)

BMW 530e iPerformance Sedan: fuel consumption combined: 1.8-1.6 l/100 km; power consumption combined: 14.5-13.6 kWh/100 km, CO2 emissions combined: 41-36 g/km

BMW 225xe iPerformance Active Tourer: fuel consumption combined: 2.5-2.3 l/100 km; power consumption combined: 13.7-13.4 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 57-52 g/km

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.