Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Луксозно излъчване с качества на лекотоварен автомобил: BMW X7 Pick-up като уникат.

Стажантите от завода на BMW в Мюнхен представят своята визия за безгранични приключения под формата на високотехнологично преобразуване на автомобила.

G07
·
Серия F
·
Обучение на мотоциклетистите, пътувания, събитие
·
Специални автомобили
·
Корпоративни
·
Човешки ресурси
·
F 750 GS / F 850 GS
·
X7
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(16x, ~105,04 MB)

По време на BMW Motorrad Days през тази година освен на множеството акценти при мотоциклетите посетителите ще могат да се насладят и на един истински уникат на четири колела: BMW X7 Pick-up. Единичен екземпляр, създаден от стажантите на BMW Group в сътрудничество с отдела за концептуални автомобили и модели в завода на BMW в Мюнхен. Автомобилът е базиран на BMW X7, най-новият и най-луксозен член на семейството BMW X. Уникатът комбинира задвижването на BMW X7 xDrive40i (среден разход на гориво: 9,0 – 8,7 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 205 – 198 г/км) с иновативната автомобилна концепция на луксозен петместен пикап. Изработената на ръка товарна повърхност с изискана визия базирана на дървени покрития на яхта, въздушното окачване на предната и задната ос с регулируема височина, както и множеството висококачествени детайли на оборудването превръщат това BMW X7 Pick-up в идеалния спътник за най-различни задачи във всекидневието и отвъд него. Уникатът е допълнен с BMW F 850 GS – мощен мотоциклет от сегмента Adventure. Заедно те ще ви позволяват да достигнете до най-отдалечените точки на света.

„Много съм щастлив от синергиите между професионалното обучение на BMW Group, отделите за концептуални автомобили и за модели, които позволяват на нашите млади таланти да докажат своите възможности с един толкова необичаен проект“, каза Миларгос Кайна, Директор човешки ресурси на BMW AG.

Висококачествените материали и модерните производствени методи срещат занаятчийското майсторство

Зад пътническата клетка с луксозна атмосфера за 5 пътника на BMW X7 Pick-up е разположена товарна повърхност с разточителни размери. Дължината на товарната повърхност е между 140 см (затворена) и 200 см (отворена). Благодарение на интелигентното използване на CFRP при детайлите на покрива, задните врати и задния капак е постигнато понижение на теглото спрямо серийния автомобил с 200 кг, и то въпреки по-дългата с 10 см каросерия. В комбинация с висококачествената и изработена на ръка облицовка на товарния отсек от тиково дърво  и страничните части, дръжки и декоративни лайстни от принтирани SLS-3D елементи проличава иновативната сила, компетентността и занаятчийската прецизност на стажантите. Комбинацията между тиково дърво с цвят на мед и лаковото покритие BMW Individual Tanzanite Blue Metallic – морско син специален лак, който се отличава с особена дълбочина при осветяване от слънцето – е заимствана от ветроходния спорт и изглежда особено висококачествена.

От концепцията до готовия за изложения автомобил – за само 10 месеца    

За само 10 месеца 12 стажанти от направленията каросериен и автомобилен механик, (m/w/x), автомобилна механотроника (m/w/x) и създаване на технически модели (m/w/x) преминават пътя от концепцията до напълно функционален, готов за изложения автомобил с регистрация за движение по обществените пътища. Следвайки стратегията за устойчиво развитие на марката BMW, един приключил с тестовата си програма екземпляр на Х7 става база за концепцията, спасен от бракуване и унищожаване от стажантите. Наистина, на стажантите е оставена пълна свобода при концепцията и реализацията, но все пак, както е обичайно при създаването на концептуални автомобили, те получават подкрепа и от други специалисти. Хармоничният краен резултат е още един повод за гордост на стажантите. Тяхната мечта: след премиерата на BMW X7 Pick-up да имат възможност да го покарат и дори да се разходят с него в планините.

BMW X7 Pick-up и BMW F 850 GS – непобедими като дует

Върху товарната платформа на пикапа е разположено BMW F 850 GS, което подхожда оптимално на BMW Motorrad Days. С комбинацията си между пригодност за пътешествия и дълги пътувания, спортна динамика и уверени офроуд възможности BMW F 850 GS перфектно допълва качествата на BMW X7 Pick-up. BMW F 850 GS разгръща силните си страни именно извън пътя: радостта от шофирането на ендурото започва там, където един автомобил не може да стигне. Но BMW X7 Pick-up и BMW F 850 GS са верни спътници дори и във всекидневието: благодарение на великолепните им възможности по стабилни и нестабилни настилки при тях пътят е целта.

BMW X7 Pick-up е уникат създаден в рамките на професионалното обучение на BMW Group в Мюнхен, все още не е планирано серийно производство. В процеса на обучението специалните проекти като този служат за практическо посредничество и прилагане на необходимите умения. При такива проекти се залага на ясни учебни материали в професионална връзка със съответните професии. В момента в BMW Group се обучават близо 5 000 стажанти в девет държави.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X7 xDrive40i: Fuel consumption combined: 9.0 – 8.7 l/100 km (31.4 – 32.5 mpg imp)
CO2 emissionscombined: 205 – 198 g/km, exhaust standard: EU6d-TEMP

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

#NEXTGen Event

Munich. Future technologies, services and products - here you can see the webcast of the BMW Group #NEXTGen event.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.