Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

#ROADtoIMM19: classic Mini на International Mini Meeting 2019

Европейското турне през десет държави води от Атина до британската родина на MINI – срещата на международната MINI Community се провежда под знака на 60-годишниния юбилей на марката.

F60
·
MINI Countryman
·
Наследство
·
Наследство на MINI
·
Събития за класически и исторически автомобили
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~217,93 KB)
  
Photos(15x, ~159,68 MB)

Related Links.

От 8 до 11 август пристанищният град Бристол в югозападна Англия ще бъде място за среща за феновете на Mini. Тази година ежегодната среща International Mini Meeting (IMM) ще се проведе под знака на 60-годишнината на марката. Във фестивалния комплекс в квартал Ийстър Комптън се очакват участници от целия свят, много от които ще пристигнат с classic Mini или с модерно MINI. За да сподели атмосферата на събитието с фенове на британската марка от Европа, MINI CLASSIC организира пътуването #ROADtoIMM19, което подчертава трансграничния и епохален характер на IMM. От гръцката столица Атина към родината на популярния от шест десетилетия малък автомобил ще потеглят едно classic Mini Cabrio и едно MINI Cooper от първото поколение на модела след възраждането на марката. За пореден път пътуването към IMM се провежда със старателно подготвени уникати. Двата автомобила са подготвени специално за дългото пътуване през Европа от живеещия в Бристол Streetart художник CHEBA. Екстериорът на автомобилите се отличава с пъстър мотив на петна – от задния капак, през джантите до текстилния мек покрив на classic Mini Cabrio. Двата автомобила, които съчетават класическата и новата история на марката, ще бъдат съпровождани от MINI Cooper S E Countryman ALL4 (среден разход на гориво: 2,5 – 2,4 л/100 км; среден разход на електроенергия: 13,7 – 13,4 кВтч/100 км; CO2 емисии от горивото (комбинирани): 56 – 55 г/км), което доказа своите възможности като автомобил за дълги пътувания още през миналата година при пътешествието по маршрута Panamericana от Тексас до Огнена земя.

Със старта в Атина на 25 юли и пристигането до целта във Великобритания на 8 август 2019 година ще бъде напомнено за създателя на Mini Алек Исигонис. Конструкторът с гръцки, британски и германски произход създава, преди 60 години, идеалната концепция за креативно оползотворяване на пространството и за пъргава радост от шофирането, с които новаторският малък автомобил започва своя победоносен ход по градските улици по целия свят. По пътя си през София, Белград, Братислава, Виена, Прага, Дрезден и Ротердам до Бристол екипът на MINI CLASSIC ще прекоси общо 10 европейски държави. Той ще посети и множество клубове на MINI и ще се срещне и с феновете на други марки. Така например в Лайпциг е предвидена среща с организираните почитатели на Trabant, който в продължение на десетилетия доминираше по пътищата в Източна Германия и междувременно заслужи статуса на класически автомобил.

От четири десетилетия International Mini Meeting е любимо място за среща на феновете на британската марка. При това фокусът винаги е поставен върху въодушевлението от classic Mini и неговата изключителна история от 1959 година насам. Освен това въведеното на пазара преди 18 години модерно MINI вече е заслужило своето постоянно място на паркинга на фестивалния комплекс. Срещата на международната общност се провежда на всеки 5 години в британската родина на classic Mini и MINI. Върховият момент на тазгодишния фестивал ще бъде голямото парти по повод рождения ден на classic Mini в неделя, 11 август 2019 година. Програмата на IMM 2019 включва и музика на живо, парти-атмосфера, развлекателни конкурси и активности за свободното време. В Бристол MINI CLASSIC ще бъде представено с голяма палатка, в която ще бъдат показани и двата автомобила от пътуването. Освен това там посетителите ще имат възможност да се освежат с кафе и да отпечатат логото на събитието върху фанелки.

Актуалните впечатления от Roadtrip to Bristol ще бъдат публикувани всеки ден от 25 юли на Instagram каналът на MINI CLASSIC: https://www.instagram.com/official_miniclassic/?hl=de

 

Повече детайли за IMM 2019 може да намерите на уебсайта на събитието: https://imm2019.co.uk/

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.