Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Устойчива радост от шофирането с два двигателя и интелигентно задвижване на четирите колела: новото BMW X1 xDrive25e.

Plug-in хибридният вариант на Sports Activity Vehicle в премиум компактния сегмент комбинира пъргавата гъвкавост с образцово ниски стойности на разхода на гориво и емисиите – ефективният електромотор и най-актуалната технология на горивните клетки позволяват движение с нулеви локални емисии и пробег до 57 километра.*.

F48 LCI
·
Технически данни, спецификации
·
X1
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~269,83 KB)
  
Photos(17x, ~214,7 MB)

BMW Group следва последователно своята стратегия за електрификация и представя още един Plug-in хибриден модел за особено популярен и динамично растящ клас aвтомобили. Новото BMW X1 xDrive25e предлага интелигентното комбинирано взаимодействие на двигател с вътрешно горене и електромотор за шофиране без локални вредни емисии в премиум сегмента на Sports Activity Vehicle (SAV). Високоефективното електрическо задвижване и литиево-йонната батерия от последно поколение позволяват постигането на пробег изцяло на ток до 57 км. Със среден разход на гориво от 2,0 / 100 км и CO2 емисии от 43 г/ км новото BMW X1 xDrive25e поставя мащаби по отношение на икономията на гориво спрямо конкуренцията. Консумацията на енергия в смесен цикъл на движение е 13,5 кВтч / 100 км. Специфичното за хибрида задвижване на четирите колела осигурява радост от шофирането в много направления и вдъхновяваща пъргавина благодарение на разпределението на тягата между предните и задните колела в зависимост от съответната ситуация на пътя.

Plug-in хибридната система на новото BMW X1 xDrive25e се състои от 1,5-литров трицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и разработено специално за модела електрическо задвижване с пакет технологии eDrive на BMW Group. Двигателят с вътрешно горене развива максимална мощност от 92 кВт/125 к.с. и максимален въртящ момент 220 Нм. Този двигател предава мощността си към шестстепенна трансмисия Steptronic и задвижва предните колела. Електродвигателят генерира мощност от 70 кВт/95 к.с. и въртящ момент 165 Нм, които изпраща към задните колела посредством едностепенна скоростна кутия. По този начин е създадена проектирана специално за хибрид задвижваща система на четирите колела, която помага на новото BMW X1 xDrive25e да постигне уникална спрямо конкуренцията си пъргавина и създава типичната за SAV радост от шофирането в много направления. Спонтанното разгръщане на мощността на електродвигателя, който предоставя пълния си въртящ момент още от самото си активиране, позволява изключително бързи реакции в променящи се ситуации на пътя. В допълнение, разположението на електродвигателя над задните колела допринася за балансираното разпределение на теглото в новото BMW X1xDrive25e. В комбинация с интелигентно контролираната съвместна работа на двата задвижващи агрегата, това разпределение осигурява идеално сцепление по всяко време, което гарантира максимална стабилност, комфорт и динамика при шофиране на всякаква настилка и при всякакви метеорологични условия.

В тандем двигателят с вътрешно горене и електромоторът генерират системна мощност от 162 кВт/220 к.с. Максималният въртящ момент на двата задвижващи агрегата е 385 Нм. Те ускоряват новото BMWX1xDrive25e от 0 до 100 км/ч за 7 сек. В допълнение, електрическият Boost на задвижващата система осигурява допълнителнa сигурност например при изпреварване, както и спортно усещане. Максималната скорост на Plug-in хибридния модел е 192 км/ч.

Благодарение на най-новата технология на акумулаторните клетки при високоволтовата батерия, новото BMW X1 xDrive25e разполага с големи запаси от електрическа енергия, които дават възможност на водача да изминава значителна част от километрите в ежедневното си шофиране, използвайки само тягата на електродвигателя, като по този начин не генерира локални вредни емисии. Литиево-йонната батерия от последно поколение е с бруто енергийно съдържание от 9,7 кВтч. Така новото BMW X1 xDrive25e постига пробег до 57 км изцяло на ток. Със стандартния кабел за зареждане батерията под високо напрежение може да бъде захранвана с енергия от конвенционални домакински контакти. По този начин тя може да бъде заредена напълно за около пет часа. С BMW i Wallbox съответният процес отнема по-малко от 3,6 часа. Изводът за зареждане е разположен под отделен капак на предния ляв калник.

Водачът може да определя режима на работа на задвижващата система посредством бутона eDrive на централната конзола. В настройката по подразбиране AUTO eDRIVE интелигентното управление на задвижването осигурява оптимално за всякакви ситуации на пътя взаимодействие между двата агрегата. За да бъдат увеличени както ефективността, така и радостта от шофирането, данните от навигационната система се взимат предвид при управлението на Plug-in хибридната система. При активирано водене по маршрут предиктивната система за управление на енергийните потоци може да включи профила на маршрута в алгоритъма за контрол на задвижващата система. За максимално дълго движение изцяло на електрическа енергия може да бъде активиран режимът MAX eDrive. В този режим новото BMW X1 xDrive25e достига максимална скорост от 135 км/ч. Освен това може да бъде избран и режим SAVE BATTERY. Той осигурява възможност зарядът на високоволтовата батерия да бъде съхранен или увеличен чрез рекуперация. По този начин зарядът може да бъде запазен за шофиране на ток в по-късен момент, например в града. Бутонът за контрола на шофирането може да бъде използван независимо от съответния режим на задвижването. С този бутон и в новото BMW X1 xDrive25e водачът може да активира и режимите COMPORT, SPORT и ECO PRO, за да контролира работата на задвижването и окачването, както и режима на работа на електрическите системи за комфорт.

Новото BMW X1 xDrive25e разполага с акустична защита за пешеходци като част от стандартното оборудване. При шофиране със скорост до 30 км/ч изцяло на електричество, система от външни високоговорители генерира звук, създаден специално за електрифицирани модели BMW, който не може да бъде сбъркан и който привлича вниманието на другите участници в движението към приближаващия автомобил без да натоварва акустично пътниците. Серийно компактният SAV с Plug-in хибридно задвижване разполага не само със 17-инчови алуминиеви джанти, но и с двузонова автоматична климатична система и стационарно отопление. Температурата в купето може да бъде подготвена предварително и дистанционно с помощта на BMW Connected от смартфон. Новият BMW X1 xDrive25e се предлага във версиите Advantage, Sport Line, xLine и M Sport. Като допълнение към съответните линии на оборудване, почти всички опции за изпълненията на новото BMW X1 с конвенционално задвижване са достъпни за хибридния модел.

Разположението на високоволтовата батерия под задната седалка не само осигурява много нисък център на тежестта, който съдейства за пъргавото пътно поведение на новото BMW X1 xDrive25e, но и за съвсем незначително ограничение на транспортния капацитет в сравнение с конвенционалните моделни варианти на компактния SAV. Обемът на багажника остава същият в основно използваната зона и възлиза на 450 литра. Сгъването на делимата в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка може да увеличи обема за багаж до 1470 литра при необходимост. По желание за новото BMW X1 xDrive25e се предлага теглич за ремарке с подвижна сферична глава. Максималният прикачен товар е 750 кг.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X1 xDrive25e

Consumption (kWh/100 km): from 15.0 (WLTP), from 13.5 (NEDC)*

Consumption (l/100 km): from 1.8 (WLTP), from 2.0 (NEDC)*

CO 2 emissions (g/km): from 40 (WLTP), from 43 (NEDC)*

All figures relating to driving performance, fuel consumption, emissions and range are provisional.
* Fuel consumption, CO 2 emissions, power consumption and range have been calculated based on the new WLTP test cycle and adapted to NEDC for comparison purposes, dependent on the tyre format selected. In these vehicles, different figures than those published here may apply for the assessment of taxes and other vehicle-related duties which are (also) based on CO 2 emissions.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.