Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Първото BMW Серия 2 Гран Купе.

С първото BMW Серия 2 Гран Купе BMW въвежда наложилата се успешно в по-високите автомобилни класове концепция на купе с четири врати за пръв път и в премиум компактния сегмент.

F44
·
Gran Coupé
·
Серия 2
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~363,7 KB)
  
Photos(152x, ~1,54 GB)

The all-new BMW 2 Series Gran Coupe -  Product Highlights (10/2019).

Изтеглени фарове, серийно с LED технология, адаптивни LED фарове като опция

Много широка BMW бъбрековидна радиаторна решетка с обща рамка за двата елемента

BMW M235i xDrive: Mesh бъбрековидна радиаторна решетка с триизмерно оформена мрежа

Нови алуминиеви джанти с размер до 19 инча (опция)

Странични прозорци без рамки на всички врати

Характерен силует на Гран Купе с плавна линия на покрива, дълга графика на прозорците и достигаща силно назад област на раменете

Модерен и атлетичен дизайн с малко на брой прецизни линии и моделирани повърхности

Изпускателна система с диаметър 90 мм, двойна при четирицилиндрови двигатели. BMW M235i xDrive с изпускателни накрайници със свободна форма

Ниски и широки задни светлини с L-образна визия, гланцирано черната връзка между тях подчертава широчината на автомобила

The all-new BMW 2 Series Gran Coupe -  Product Highlights (10/2019).

BMW M235i xDrive: нов, най-мощен четирицилиндров двигател на BMW Group

Ефективни двигатели от най-актуалното поколение агрегати на BMW EfficientDynamics

BMW M235i xDrive: сериен Torsen диференциал на предната ос

Модерна архитектура с предно задвижване на BMW за повече място и по-ниско тегло

Прецизно кормилно управление с по-ниско вътрешно триене

Технология ARB за фин и бърз контрол на сцеплението при всички двигатели

Модерно многораменно окачване отзад при всички модели

Множество усилвания за по-висока устойчивост на каросерията срещу усукване

The all-new BMW 2 Series Gran Coupe -  Product Highlights (10/2019).

BMW Live Cockpit Professional (опция): напълно дигитални дисплеи с BMW Operating System 7.0

Модерно BMW арматурно табло и уреди за управление, прегледно групиране на елементите за управление

Висококачествена атмосфера в интериора, декоративни лайстни със задно осветяване (ексклузивно за BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе)

Много добро усещане за простор благодарение на новия панорамен стъклен покрив (опция)

Много място отзад (33 мм повече място за коленете в сравнение с BMW Серия 2 Купе), по-лесно качване и слизане благодарение на големите врати

Система за товарене 40:20:40 серийно

Багажник с вместимост 430 литра (40 литра повече в сравнение с BMW Серия 2 Купе)

The all-new BMW 2 Series Gran Coupe -  Product Highlights (10/2019).

BMW Head-Up дисплей

BMW Intelligent Personal Assistant

Подготовка за Apple CarPlay

Remote Software Upgrade

Digital Key

BMW Управление с жестове

Всеобхватни асистиращи системи

Асистент за движение на заден ход

 

• Първото BMW Серия 2 Гран Купе (среден разход на гориво: 7,1 – 4,2 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 110 г/км) разширява успешната в по-високите автомобилни класове концепция на купе с четири врати за пръв път в премиум компактния сегмент. То поставя акценти по отношение на индивидуалността, естетиката и емоционалността и ги комбинира с иновативно управление и свързаност, висока пригодност за всекидневието, както и типичната за BMW динамика на управлението.

• Световната премиера ще се състои през ноември 2019 година на Los Angeles Auto Show, въвеждането на пазара стартира през март 2020 година. Базовите цени за Германия са 31 950 евро за BMW 218i (среден разход на гориво: 5,7 – 5,0 л/100 км;

СО2 емисии (комбинирани): 131 – 114 г/км), 39 900 евро за BMW 220d (среден разход на гориво: 4,5 – 4,2 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 119 – 110 г/км) и 51 900 евро за върховия модел BMW M235i xDrive (среден разход на гориво: 7,1 – 6,7 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 153 г/км).

• Характерните особености са издълженият, динамичен силует, четирите странични врати без рамки и достигащите силно навътре в каросерията задни светлини, които оформят гланцирано черна лента до разположеното в средата лого на BMW и го обгръщат.  

• BMW Серия 2 Гран Купе е дълго 4 526 мм, широко е 1 800 мм и е високо 1 420 мм. Въпреки спортно-ниската си визия то предлага много място в интериора за пътниците и голям багажник с вместимост 430 литра и възможност за гъвкаво увеличаване благодарение на междуосието от 2 670 мм.

• Динамична предна част с икони на BMW с ново оформление: леко наклонените, серийни Full LED фарове с характерното лице на BMW с четири очи подчертават оформената като свързан елемент типична бъбрековидна радиаторна решетка на BMW.

• В тон със спортната си визия BMW Серия 2 Гран Купе ще постави и стандартите по отношение на динамиката на управлението в своя клас. В основата на това е модерната архитектура на BMW с предно задвижване, която заедно с много други технологични разработки Гран Купе споделя с новото BMW Серия 1.  

• Технологията ARB (actuator contiguous wheel slip limitation) позволява значително по-фино и бързо контролиране на сцеплението. Тя е позната от BMW i3s (среден разход на електроенергия: 14,6 – 14 кВтч/100 км, СО 2 емисии (комбинирани): 0 г/км).

• Серийният BMW Performance Control (инерционно разпределение на въртящия момент) подпомага технологията ARB, повишава пъргавината още преди достигане на граничния режим чрез целенасочени спирачни намеси на вътрешните за завоя колела и осигурява още по-неутрално поведение при завиване.

• Спортният върхов модел BMW M235i xDrive серийно се оборудва със задвижването на четирите колела BMW xDrive, механичен Torsen диференциал, М Спортно кормилно управление и М Спортни спирачки. Осемстепенната трансмисия Steptronic Sport включва и режим за състезателен старт (Launch Control). Ексклузивен визуален елемент е вдъхновената от моторните спортове Mesh бъбрековидна радиаторна решетка с триизмерно оформена мрежа вместо пластини.

• Освен BMW M235i xDrive се предлага гама от още 5 линии на оборудването: базов модел, Модел Advantage, Модел Sport Line, Модел Luxury Line и Модел M Sport.

• Един дизелов и два бензинови модела при старта на продажбите: от трицилиндров със 103 кВт (140 к.с.) при BMW 218i през четирицилиндров дизелов със 140 кВт (190 к.с.) при BMW 220d до най-мощния четирицилиндров двигател на BMW Group с 225 кВт (306 к.с.) при BMW M235i xDrive. Всички двигатели отговарят на изискванията на строгата норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

• Само в САЩ ще се предлага BMW 228i xDrive с двулитров четирицилиндров двигател с мощност 170 кВт (231 к.с.).

• На BMW Серия 2 Гран Купе ще се монтират познатите от по-горните модели на BMW иновативни асистиращи системи. В Европа серийно е Предупреждението при напускане на лентата с активно връщане в лентата и Предупреждение за опасност от удар и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, Асистент за шофиране с предупреждение за смяна на лентата, опасност от удар отзад и предупреждение за напречен трафик, както и иновативният асистент за движение на заден ход.

• BMW Серия 2 Гран Купе може да бъде отключвано и заключвано чрез смартфона с опционалният BMW Digital Key. Двигателят може да бъде стартиран, когато смартфонът е поставен в съответната поставка.

• Част от концепцията за управление е BMW Intelligent Personal Assistant. Това е един истински експерт на BMW и дигитален помощник, който научава дневния ред и навиците и може да ги постави в релевантен контекст. Като приятен събеседник той понякога е в настроение за шеги или може да разкаже интересни истории.

• Свързаните услуги в областта на Connected Navigation използват вътрешни и външни информации при планирането на маршрута. В бъдеще водачите на BMW Серия 2 Гран Купе ще могат да изпращат, запаметяват и синхронизират цели директно с навигационната система на автомобила чрез различни приложения.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.