Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Най-успешният Sports Activity Vehicle вече и с Plug-in хибридно задвижване: новото BMW X3 xDrive30e.

Най-новата технология при акумулаторните клетки позволява движение с нулеви локални емисии до 55 км – Популярният по целия свят модел BMW X3 в премиум средния клас вече се предлага с конвенционален двигател с вътрешно горене, Plug-in хибридна система и чисто електрическо задвижване.

G01
·
X3
·
BMW iPerformance Automobiles
·
X3 xDrive30e
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(23x, 336,15 MB)

Уникалната комбинация между интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и най-модерната технология BMW eDrive осигурява устойчива радост от шофирането при още един модел на BMW. Новото BMW X3 xDrive30e е вече третият Sports Activity Vehicle (SAV) в актуалната гама на марката, при който Plug-in хибридното задвижване и предаването на мощността към четирите колела осигурява вълнуваща гъвкавост, чисто електрическо изживяване при шофиране, както и изключително ниски стойности на разхода на гориво и емисиите. Четирицилиндровият двигател с вътрешно горене и електромоторът на Plug-in хибридният модел генерират максимална системна мощност от 215 кВт/292 к.с. Благодарение на интелигентно управляваното взаимодействие между двете задвижвания средният разход на гориво е понижен до 2,4 и 2,1 л/ 100 км. Съответните стойности на СО2 емисиите са от 54 до 49 г/км. Средният разход на електроенергия на новото BMW X3 xDrive30e е от 17,2 до 16,4 кВтч на 100 км. Неговата литиево-йонна високоволтова батерия с най-нова технология на акумулаторните клетки позволява чисто електрическа мобилност с пробег от 51 до 55 километра.

Новото BMW X3 xDrive30e ще се произвежда от декември 2019 година заедно с вариантите на модела с конвенционално задвижване на BMW X3 в завода на BMW в Спартанбърг, САЩ. Въвеждането по пазарите на целия свят стартира през пролетта на 2020 година. С това BMW Group не само продължава електрификацията на портфолиото си, но и своята стратегия на моделите, ориентирана към разнообразните изисквания на клиентите. Най-популярният по целия свят SAV модел в премиум сегмента на средния клас е първият модел на марката, който се предлага с конвенционално задвижване и Plug-in хибридна система, като през 2020 година ще бъде въведен и още един допълнителен вариант на модела с чисто електрическо задвижване.

Sports Activity Vehicle с пъргава управляемост, уверени офроуд възможности и превъзходна ефективност

Новото BMW X3 xDrive30e комбинира типичните качества на Sports Activity Vehicle с особено ефективна технология на задвижването. И Plug-in хибридният модел се отличава с пъргава управляемост и спортна динамика на управлението, стабилна гъвкавост, многостранни възможности на интериора, премиум качество и напредничава технология за свързаност. Неговата система BMW xDrive винаги и ситуативно разпределя мощността между предните и задните колела и при чисто електрическо шофиране, за да гарантира спортна динамика на управлението на пътя и уверени офроуд възможности по нестабилни терени. Мощността се генерира от двулитров четирицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 135 кВт/184 к.с., както и електромотор с мощност 80 кВт/109 к.с., интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic. Общата им системна мощност е 215 кВт/292 к.с. Максималният системен въртящ момент на Plug-in хибридното задвижване е 420 Нм. Благодарение на това новото BMW X3 xDrive30e ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди. Максималната му скорост е 210 км/ч.

В зависимост от режима на шофиране и ситуацията на пътя електромоторът на новото BMW X3 xDrive30e може да бъде използван за чисто електрическа мобилност или за подпомагане на двигателя с вътрешно горене. В режим MAX eDrive, който се активира с бутона eDrive на средната конзола, новото BMW X3 xDrive30e с почти безшумно задвижване с нулеви локални емисии може да развие максимална скорост от 135 км/ч. в стандартната настройка Auto eDrive  е възможно чисто електрическо шофиране със скорост до 110 км/ч. Двигателят с вътрешно горене се включва в задвижването една при по-висока скорост или при по-високо натоварване. Когато са активни и двете задвижвания, освен ускорението се оптимизира и ефективността на новото BMW X3 xDrive30e. При ускорение много осезаемо се усеща спонтанното разгръщане на мощността на електромотора. При шофиране с постоянна висока скорост електрическото подпомагане осигурява понижаване на разхода на гориво и емисиите. Благодарение на подпомагането от електромотора двигателят в вътрешно горене максимално често работи в режим на оптимално за ефективността натоварване. Режимът BATTERY CONTROL позволява поддържане на нивото на заряд на високоволтовия акумулатор зададено от водача ниво. По този начин е възможно резервите от електроенергия да бъдат целенасочено съхранени за шофиране с нулеви локални емисии по участъците от маршрута, разположени в градовете.

Високоволтова батерия с най-нова технология на акумулаторните клетки за максимална ефективност; голям, гъвкав багажник

Литиево-йонната батерия на новото BMW X3 xDrive30e е разположена компактно под задната седалка. Резервоарът за гориво е позициониран над задната ос. Благодарение на това транспортните възможности на Plug-in хибридния модел са ограничени незначително. С вместимостта си от 450 литра багажникът на новото BMW X3 xDrive30e е на нивото на вариантите на модела с конвенционално задвижване. При сгъване на разделената в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка вместимостта на багажника може да бъде увеличена до 1500 литра. С най-новата си технология на акумулаторните клетки и бруто енергийния капацитет от 12,0 кВтч високоволтовата батерия допринася както за изключителната ефективност, така и за големия електрически пробег на новото BMW X3 xDrive30e. С Plug-in хибридният модел е възможно голяма част от пътуванията във всекидневието в града да бъдат изминати с нулеви локални емисии.

Със серийния си кабел за зареждане високоволтовата батерия може да бъде зареждан от конвенционални домакински контакти. По този начин батерията може да бъде заредена напълно за по-малко от 6 часа. С BMW i Wallbox съответното зареждане отнема около 3,5 часа. Буксата за зареждане е разположена под отделен капак на левия преден панел на автомобила. Съхранената във високоволтовата батерия енергия служи и за захранване на 12-волтовата бордова електрическа мрежа.

E-регистрационен номер и данъчно предимство благодарение на големия електрически пробег

Благодарение на големия си електрически пробег новото BMW X3 xDrive30e (в зависимост от оборудването) отговаря на критериите, които му осигуряват обозначаване на електромобил според закона за електрическата мобилност, както и свързаните с това допълнителни права при движение по пътищата. Освен това в Германия то се облага с намален данък като служебен автомобил.

Като алтернатива на базовото оборудване новото BMW X3 xDrive30e се предлага и като Advantage, Модел xLine, Модел Luxury и Модел M Sport. Серийното му оборудване включва и акустична защита за пешеходци. При електрическо шофиране с ниска скорост система от външни високоговорители генерира неподражаем, разработен специално за електрифицираните модели на BMW звук, който привлича вниманието на другите участници в движението върху автомобила, без да нарушава акустичния комфорт на пътниците. Освен това новото BMW X3 xDrive30e серийно се оборудва със стационарна климатизация. Още преди потегляне тя може да бъде управлявана дистанционно чрез BMW Connected App и от смартфона: по този начин през зимата водачът се качва в топъл, а през лятото в приятно хладен автомобил.

Други eDrive услуги позволяват още по-атрактивно и комфортно зареждане на високоволтовата батерия при пътувания. Дигиталните услуги подпомагат водача при търсенето и избора на обществени станции за зареждане, позволяват управлението на процеса на зареждане чрез дистанционни функции и пренасят информация за статуса на зареждането, електрическия и комбинирания пробег, както и индивидуалния разход на електроенергия върху смартфона или други персонални крайни устройства на водача.

Освен това за повишаване на радостта от шофирането, комфорта и гъвкавостта на Plug-in хибридния модел е на разположение почти цялата програма от допълнителни оборудвания, налична и за вариантите на BMW X3 с конвенционално задвижване. Предлагат се Адаптивно окачване, Променливо спортно кормилно управление и М Спортна спирачна система, BMW Head-Up дисплей, Активен контрол на скоростта с функция Stop&Go, Асистент за шофиране Plus с асистент за завиване и водене в лентата, както и Асистент за паркиране Plus. Гамата включва и теглич с електрическо задвижване. Максималният прикачен товар на новото BMW X3 xDrive30e е 2 000 кг.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X3 xDrive30e среден разход на гориво 2,4 и 2,1 л/ 100 км. Съответните стойности на СО 2 емисиите са от 54 до 49 г/км. Средният разход на електроенергия на новото BMW X3 xDrive30e е от 17,2 до 16,4 кВтч на 100 км.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.