Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW на 90-тото международно автомобилно изложение в Женева през 2020 година.

Последователно продължение на стратегията за електрификация +++ Три нови Plug-in хибридни модела на BMW Серия 3 +++ Новото BMW M340d xDrive Седан и новото BMW M340d xDrive Туринг с 48-волтова технология Mild Hybrid.

G20
·
G21
·
i20
·
I01
·
G26
·
G08
·
Серия 3
·
Седан
·
Туринг
·
Europe
·
BMW i Automobiles
·
BMW iPerformance Automobiles
·
330e
·
Geneva
·
BMW iNEXT
·
BMW iX3
·
BMW i4
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(7x, ~64,48 MB)

Премиум автомобилният производител BMW последователно продължава своята офанзива за електрификация с всеобхватното разширяване на своята гама от Plug-in хибридни модели. На международното автомобилно изложение в Женева през 2020 година BMW ще представи три нови Plug-in хибридни модела в премиум средния клас. От лятото на 2020 година допълнителните варианти на BMW Серия 3 ще осигурят особено ефективна радост от шофирането.

Електрифицирането на портфолиото от задвижвания е сред дефинираните в стратегията NUMBER ONE > NEXT на BMW Group бъдещи насоки за развитие на мобилността. С иновациите в областите D-ACES (Design, Autonomous, Connected, Electrified and Services/Shared) се създават предпоставките за устойчиво развитие на световните автомобилни пазари. Като пионер в областта на електрическата мобилност BMW Group вече реализира по целия свят половин милион автомобили с електрифицирани задвижвания. През 2019 година са продадени общо 145 815 електрически и Plug-in хибридни автомобили на марките BMW и MINI. С пазарен дял над 70 % по целия свят и с над 14 % в Европа BMW Group е лидер в класациите на премиум производителите на автомобили с чисто електрическо респективно Plug-in хибридно задвижване. В Германия BMW Group е категоричен пазарен лидер в сегмента на електрифицираните автомобили с дял от 24 % (източник: IHS Markit New Registrations 2019 Report 17.01.2020).

До края на 2021 година BMW Group възнамерява да въведе по пътищата над 1 млн. автомобила с електрифицирано задвижване. През 2021 година 25 % от продадените от BMW Group в Европа автомобили ще бъдат електрифицирани, като до 2025 година делът им ще се увеличи до една трета, а до 2030 година – до 50 %. До 2023 година BMW Group планира да разшири гамата си до 25 електрифицирани модела, като над половината от тях ще бъдат чисто електрически. Още през 2020 година стартира производството на чисто електрическото BMWiX3, през 2021 година ще го последват BMW i4 и BMW iNEXT.

„Power of Choice“: разнообразно портфолио от задвижвания за изискванията от мобилност по целия свят  

С въвеждането на пазара на BMW iX3 успешният Sports Activity Vehicle се превръща в първия модел на марката, който ще се предлага както с ефективни бензинови и дизелови двигатели, така и с Plug-in хибридна система и с чисто електрическо задвижване. Този избор следва стратегическия подход „Power of Choice“, с който BMW Group отговаря на индивидуалните потребности от мобилност на клиентите от целия свят. Широката гама от задвижващи технологии осигурява винаги подходящ и съгласуван с различните законови изисквания и индивидуалните желания избор от модели.

Увеличава се и разнообразието в портфолиото от задвижвания за BMW Серия 3. Представените за пръв път на автомобилното изложение в Женева през 2020 година новости в програмата от Plug-in хибридни модели позволяват на клиентите още по-прецизно да съгласуват своето желание за устойчива мобилност със своите лични потребности и желания.

За пръв път ще се предлагат и Туринг модели с електрифицирано задвижване.

В Женева съвместния си дебют ще отпразнуват новото BMW 330eТуринг (среден разход на гориво: от 1,7 л/100 км; среден разход на електроенергия: от 15,7 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): от 39 г/км, предварителни данни) и новото BMW 330e xDrive Туринг (среден разход на гориво: от 2,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: от 17,8 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): от 46 г/км, предварителни данни). Взаимодействието между Plug-in хибридната технология и интелигентното задвижване на четирите колела клиентите ще се предлага и за BMW 330e xDrive Седан (среден разход на гориво: от 1,8 л/100 км; среден разход на електроенергия: от 16,7 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): от 42г/км, предварителни данни).

Автомобилното изложение в Женева ще е сцена и за световната премиера на два други модела от BMW Серия 3. При новото BMW M340d xDrive Седан (среден разход на гориво: 5,7–5,3 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 149–139г/км) и новото BMW M340d xDrive Туринг (среден разход на гориво: 5,8–5,4 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 153–143 г/км) особено мощният редови шестцилиндров двигател с 250 кВт/340 к.с. ще бъде комбиниран с Mild Hybrid система с 48-волтов стартер/генератор. Със старта на продажбите на двата нови BMW M автомобила и трите допълнителни Plug-in хибридни модела броят на задвижванията, налични за BMW Серия 3, се увеличава до четири бензинови и четири дизелови, както и едно Plug-in хибридно задвижване.

Ново разнообразие на ефективността: световна премиера за три допълнителни Plug-in хибридни модела на BMW Серия 3

След успешното въвеждане на пазара на новото BMW 330e Седан (среден разход на гориво: 1,7–1,6 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,0–14,8 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 38–36 г/км) от лятото на 2020 година гамата от Plug-in хибридни модели от това семейство ще бъде увеличена значително. С бъдещите 4 модела с електрифицирано задвижване технологията BMW eDrive от най-ново поколение повишава не само ефективността, но и типичната за марката радост от шофирането. Електрическият пробег на Plug-in хибридните модели на BMW Серия 3 достига до максимални стойности между 55 и 68 километра. Благодарение на интелигентно управляваното взаимодействие между двулитровия четирицилиндров бензинов двигател и интегрирания в осемстепенната трансмисия Steptronic електромотор BMW 330e Туринг, BMW 330e xDrive Седан и BMW 330e xDrive Туринг развиват системна мощност от 185 кВт/252 к.с. При особено високо натоварване чрез серийния XtraBoost за до 10 секунди тя може да бъде увеличена с допълнителни 30кВт/40 к.с. до 215 кВт/292 к.с. Максималният системен въртящ момент е 420 Нм. Специфичната настройка на звука на задвижването, директната и в същото време прецизна характеристика на педала на газта, както и специфичната програма за превключване на осемстепенната трансмисия Steptronic с низходящи превключвания за спиране подчертават изживяването при шофиране, доминирано от пъргавина и спортен дух.

При моделите BMW 330e xDrive Седан и BMW 330e xDrive Туринг спортните характеристики и високата ефективност на Plug-in хибридното задвижване са комбинирани с уверената гъвкавост на интелигентното задвижване на четирите колела. С помощта на многодисков съединител с електронно управление интелигентното задвижване на четирите колела разпределя ситуативно мощността на двата двигателя между предните и задните колела. По този начин BMW xDrive гарантира максимално сцепление и стабилност по курса при всякакви пътни и метеорологични условия. Освен това напълно променливото разпределение на мощността повишава и пъргавината при спортен стил на шофиране. Комбинацията между BMW eDrive и BMW xDrive е ориентирана предимно към изискванията при шофиране по сняг, в планински райони или извън пътищата с твърда настилка. С въвеждането на два Туринг модела с Plug-in хибридна система се отговаря на изискванията на онези клиенти, които освен типичната за марката радост от шофирането и ненадминатата ефективност ценят и разширената функционалност. В гъвкавия си интериор Туринг моделите с Plug-in хибридно задвижване предлагат същия пространствен комфорт на петте места за седене като вариантите на модела с конвенционално задвижване. Благодарение на спестяващото място разположение на високоволтовата батерия под задната седалка вместимостта на багажника е намалена незначително. Чрез сгъване на разделената серийно в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка вместимостта може да бъде увеличена от 410 до 1420 литра.

Световна премиера за BMW M340d xDrive Седан и BMW M340d xDrive Туринг: BMW M Автомобили с Mild Hybrid

За двата нови модела в гамата на BMW Серия 3, които също ще отпразнуват световната си премиера на автомобилното изложение през 2020 година в Женева, са характерни вълнуващата динамика на управлението и убедителната ефективност. Неподражаемите характеристики на новото BMW M340d xDrive Седан и новото BMW M340d xDrive Туринг се дължат преди всичко на трилитровия редови шестцилиндров дизелов двигател, както и на технологията Mild Hybrid с 48-волтов стартер/генератор. Новоразработеният дизелов двигател с технология M TwinPower Turbo развива максимална мощност от 250кВт/340к.с. и разгръща максимален въртящ момент от 700 Нм. Внушителната му тяга е съчетана с особено спонтанно разгръщане на мощността, което се осигурява от електрическия Overboost на 48-волтовия стартер/генератор. Генерираната по този начин допълнителна мощност от 8 кВт/11 к.с. повишава динамиката при потегляне и при спортни ускорения от място. Освен това стартер/генераторът може да подпомага двигателя с вътрешно горене и при движение с постоянна скорост. По този начин дизеловият двигател може особено често да работи в режими на оптимално по отношение на ефективността натоварване и по този начин да се редуцират пиковете на разхода.

Мощният двигател на новите BMW M Автомобили серийно се комбинира с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport, специфично за модела окачване и интелигентно задвижване на четирите колела. Серийното оборудване включва както М Спортното окачване включително Променливо спортно кормилно управление и М Спортни спирачки, така и М Спортен диференциал. За динамичните и уверени характеристики на пътя допринасят и специфичните за М екстериорни елементи с оптимизирани аеродинамични качества. Новото BMW M340d xDrive Седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Ускорението на новото BMW M340d xDrive Туринг от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди. Темпераментните динамични характеристики и насоченото изцяло към интензивна радост от шофирането оформление на кокпита гарантират вълнуващо изживяване от динамиката.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9 815 млрд. евро при приходи от 97 480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 330e Седан (комбиниран разход на гориво: 1.7 – 1.6 л/100 км; общ разход на енергия: 15.0 – 14.8 кВч/100 км; комбинирани CO2 емисии: 38 – 36 г/км)

BMW 330e Туринг (комбиниран разход на гориво: от 1.7 л/100 км; общ разход на енергия: от 15.7 кВч/100 км; комбинирани CO2 емисии: от 39 г/км, предварителни данни)

BMW 330e xDrive Sedan (комбиниран разход на гориво: от 1.8 л/100 км; общ разход на енергия: от 16.7 кВч/100 км; комбинирани CO2 емисии: от 42 г/км, предварителни данни)

BMW 330e xDrive Туринг (комбиниран разход на гориво: от 2.0 л/100 км; общ разход на енергия: от 17.8 кВч/100 км; комбинирани CO2 емисии: от 46 г/км, предварителни данни)

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.