Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Първото BMW Серия 2 Гран Купе - галерия от снимки.

С първото BMW Серия 2 Гран Купе BMW въвежда наложилата се успешно в по-високите автомобилни класове концепция на купе с четири врати за пръв път и в премиум компактния сегмент. Като документи за изтегляне прилагаме снимки от международното медийно представяне и ценова листа за България.

F44
·
Gran Coupé
·
Серия 2
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~989,49 KB)
  
Photos(207x, ~982,33 MB)

С първото BMW Серия 2 Гран Купе (среден разход на гориво: 7,1 – 4,2 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 110 г/км) BMW въвежда  наложилата се успешно в по-високите автомобилни класове концепция на купе с четири врати за пръв път и в премиум компактния сегмент. Екстравагантната алтернатива на класическите седани поставя акценти по отношение на индивидуалността, естетиката и емоционалността и ги комбинира с иновативно управление и свързаност, висока пригодност за всекидневието, както и типичната за BMW динамика на управлението. BMW Серия 2 Гран Купе ще се продава по целия свят и като екстровертно купе с 4 врати предлага особено вълнуващ достъп до продуктовото портфолио на BMW. 

Автомобилът разполага с идеалните предпоставки да въодушеви нови, ориентирани към дизайна целеви групи от градовете с типичната за марката радост от шофирането, и е атрактивно обогатяване на гамата най-вече за пазарите с висок афинитет на клиентите към триобемните каросерии. Въвеждането на пазара стартира през март 2020 година; базовите цени в България са 56 000 лв. с вкл. ДДС за BMW 218i (среден разход на гориво: 5,7 – 5,0 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 131 – 114 г/км), 39 900 евро за BMW 220d (среден разход на гориво: 4,5 – 4,2 л/100 км;СО2 емисии (комбинирани): 119 – 110 г/км) и 95 500 лв. с вкл/ ДДС за върховия модел BMW M235i xDrive (среден разход на гориво: 7,1 – 6,7 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 153 г/км).

Също като купетата с четири врати на BMW Серия 6, BMW Серия 4 и BMW Серия 8 и BMW Серия 2 Гран Купе демонстрира висока ориентация към дизайна със спортни и емоционални линии, прозорци без рамки на страничните врати и особено изразително, екстровертно излъчване. Тя е съчетана с висока пригодност за всекидневието и много добро предлагане на място в интериора, както и голям багажник. В тон със спортно-динамичното излъчване BMW Серия 2 Гран Купе е и стандарт по отношение на динамиката на управлението в своя клас. В основата на това е модерната архитектура на BMW с предно задвижване, която BMW Серия 2 Гран Купе споделя с новото BMW Серия 1 заедно с множество технологични разработки. С модерното си окачване и иновативните системи купето с четири врати поставя стандартите по отношение на динамиката на управлението и пъргавината и е перфектният избор за млади целеви групи от градовете, които обръщат голямо внимание на спортния дух, най-модерната свързаност и доброто предлагане на място.  BMW M235i xDrive серийно се оборудва със задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Динамично издължен силует с ексклузивни детайли  

BMW Серия 2 Гран Купе пренася елегантното излъчване на по-големите модели в премиум компактния сегмент. Характерна особеност на BMW Серия 2 Гран Купе е издълженият, динамичен силует. Той цитира класическите гени на купе с четирите безрамкови врати. Освен това Гран Купе се отличава с ексклузивни детайли като контурираните пластини на бъбрековидната радиаторна решетка с характерен профил, Mesh бъбрековидната радиаторна решетка на върховия модел BMW M235i xDrive и преди всичко напълно новия дизайн на задните светлини. Те оформят гланцирано черна лента, която достига до разположената по средата емблема на BMW и я обгръща. Свързаните по този начин задни светлини оформят хоризонтална лента и подчертават широчината на задната част. BMW Серия 2 Гран Купе е дълго 4 526 мм, широко е 1 800 мм и е високо само 1 420 мм. Въпреки спортно-ниското си излъчване благодарение на междуосието си от 2 670 мм то предлага много място за пътниците, както и гъвкав багажник с вместимост 430 литра, което значително повишава възможностите за ползване на автомобила във всекидневието.

Ниско, широко, спортно и серийно с LED фарове

BMW Серия 2 Гран Купе лежи спортно, ниско и стабилно на пътя. Самоувереното излъчване започва от динамичната предна част с класическите икони на BMW в ново оформление. Леко наклонените, серийни Full LED фарове с характерното лице на BMW с четири очи -серийно с Full LED фарове, опционално в адаптивен вариант - подчертават оформената като свързан елемент типична бъбрековидна радиаторна решетка на BMW. Пластините на бъбрековидната радиаторна решетка са оформени ексклузивно ца купето с четири врати в премиум компактния сегмент, имат характерен контур и осигуряват триизмерно въздействие, като повърхността им е от матиран алуминий. Ексклузивен визуален елемент на спортния върхов модел BMW M235i xDrive е характерната Mesh бъбрековидна радиаторна решетка с триизмерно оформена мрежа вместо класическите пластини. Триизмерната мрежа е вдъхновена от моторните спортове и придава допълнителна дълбочина и усещате за качество на предната част. Освен това при BMW M235i xDrive външните въздухозаборници са най-големи.

Плавна линия на покрива и характерна област на раменете

В профил пъргавите пропорции и характерната елегантност на едно модерно купе на BMW се подчертават от прецизните линии с вълнуваща игра на светлите и сенките. Линията на покрива е плавна, дългата графика на страничните прозорци визуално редуцира теглото над задната част, докато под тях се простира достигащата силно назад област на раменете. Ниските и широки задни светлини също като фаровете серийно се оборудват с Full LED технология и интерпретират по нов начин познатата L-образна визия с един-единствен плосък светлинен елемент, както и с вълнуващата си извивка отстрани. Цялостно редуцираната визия придава висококачествена и модерна визия на задната част, като това се подчертава и от старателно оформения заден капак. Хромираните ауспухови накрайници с диаметър 90 мм, както и впечатляващите ауспухови накрайници със свободна форма при BMW M235i xDrive допълват спортното излъчване. BMW Серия 2 Гран Купе серийно се оборудва с алуминиеви джанти, с диаметър от 16 инча при базовата версия до 18-инчови варианти с полирана до блясък повърхност  при Модел M Sport и BMW M235i. Опционално се предлагат и полирани до блясък алуминиеви джанти с диаметър 19 инча, както и голям панорамен стъклен покрив.

Спортна атмосфера и разточително предлагане на място в интериора

В интериора BMW Серия 2 Гран Купе комбинира спортната атмосфера с подходящо за семействата и за дълги пътувания предлагане на място, както и висококачествени материали. Иновативните решения в детайлите като предлаганите като опция или част от по-високите линии на оборудването осветени в 6 цвята декоративни лайстни подчертават модерността. Въпреки елегантната си форма на купе BMW Серия 2 Гран Купе предлага много място в интериора, пътниците на задната седалка разполагат с възможност за много по-лесно качване и 33 мм повече място за коленете в сравнение с BMW Серия 2 Купе. Позицията на седене е по-висока с 12 мм. Вместимостта на багажника е 430 литра (40 литра повече спрямо купето с две врати) и може да бъде увеличавана чрез сгъване на разделената в съотношение 40/20/40 облегалка на задната седалка. Освобождаването на облегалките на задната седалка може да се извършва изцяло от багажника. След натискане на бутон задният капак се отваря автоматично, а с опционалната система за комфортен достъп – и с движение на крака под задната броня.

Последователно ориентиран към водача кокпит

Управлението е ориентирано последователно към водача и предлага ясно разпознаваеми полета за управление, например за отоплението и климатизацията, както и за различните функции при шофиране. Достъпът до опционалната Infotainment гама на новата BMW Operating System 7.0 – опционално и чрез жестове – се извършва от голямата комбинация от индикатори, включваща два големи дисплея, които при BMW Live Cockpit Professional са с диагонал до 10,25 инча. Като форма и подредба дизайнът на BMW Live Cockpit напомня на лицето на BMW с четири очи. При това централният контролен тъчдисплей с висока разделителна способност в типичният за BMW стил е ориентиран към водача, като той може индивидуално да конфигурира гамата от индикации. Предлаганият като опция пълноцветен BMW Head-Up дисплей с диагонал 9,2 инча изобразява информации, без да се налага отклоняване на погледа от пътя.

Управление чрез контролер на iDrive, чрез докосване, гласови команди и жестове

В зависимост от ситуацията и предпочитанията при BMW Серия 2 Гран Купе е възможно различно комбиниране на възможностите за управление. Освен класическите бутони, например на средната конзола и волана, основните елементи за управление са iDrive контролерът – от BMW Live Cockpit Plus с чувствителна на допир повърхност – и серийният 8,8-инчов контролен дисплей с тъч функция. BMW Live Cockpit Plus включва допълнително и навигационна система и интелигентно гласово управление с онлайн обработка на гласа. Опционалният BMW Live Cockpit Professional, който включва и BMW Intelligent Personal Assistant, на базата на новата BMW Operating System 7.0 освен напълно дигитална комбинация от индикатори с два 10,25-инчови дисплея предлага и максимална степен на свързаност и възможности за индивидуализиране. Това включва и самообучаваща се навигационна система и работеща с твърд диск мултимедийна система. Опционалното управление с жестове включва седем жеста, два от които могат да управляват индивидуално избрани функции.

Пет линии на оборудването и един върхов модел

Освен базовият вариант динамичното BMW Серия 2 Гран Купе предлага още пет линии на оборудването за индивидуализация. Моделът Luxury Line например набляга преди всичко на комфорта и елегантното излъчване с дизайнерските елементи от матиран алуминий и кожените тапицерии Dakota. Спортните варианти са общо три. Модел Sport Line предлага гланцирано черни елементи, както и рамка на графиката на страничните прозорци в BMW Individual High Gloss Shadowline. Модел M Sport визуално приближава BMW Серия 2 Гран Купе до BMW M235 xDrive с предната броня със специално оформени въздухозаборници и гланцирано черни елементи, пластини на бъбрековидната радиаторна решетка от матиран алуминий, както и BMW M задна броня в Dark shadow, като общото между тях са и М Спортният волан и серийните спортни седалки с тапицерия  Trigon/Sensatec. При BMW M235i xDrive позицията на върхов спортен модел се подчертава от ексклузивната визия и цветните акценти в Cerium Grey , който освен с ексклузивната BMW Mesh бъбрековидна радиаторна решетка привлича погледите и с гланцирано черната BMW M задна броня и BMW M задният спойлер на капака на багажника.

Пъргавина и динамика на най-високо ниво

Първото BMW Серия 2 Гран Купе, също като новото BMW Серия 1, ползва модерната BMW архитектура с предно задвижване. В нея е събран целият събран през годините опит от моделите с предно задвижване на BMW Group, както и на технологиите от BMW i, които са заимствани от основната марка. BMW Серия 2 Гран Купе комбинира поставящата стандарти в този сегмент динамика на управлението с разточително предлагане на място. Изключителната пъргавина е резултат от перфектното взаимодействие на най-модерната техника на окачването, иновативните технологии и интеграцията на всички свързани с динамиката на управлението компоненти и системи. Бързите и прецизни реакции на BMW Серия 2 Гран Купе се усещат директно и осигуряват оптимизирано изживяване при шофиране. Важен принос за това има трансферът на технологии от BMW i към основната марка BMW. Познатата от BMW i3s (среден разход на електроенергия: 14,6 – 14 кВтч/100 км, СО2 емисии (комбинирани): 0 г/км) и серийна при BMW Серия 2 Гран Купе технология ARB (actuator contiguous wheel slip limitation) значително повишава сцеплението при потегляне, в завои и при ускорение на суха и мокра настилка, както и при смесени условия, при сняг и лед и позволява още по-фин и бърз контрол на сцеплението. Сензорът за приплъзване е разположен директно в управляващият блок на двигателя вместо в управляващия блок на системата за стабилност DSC (Динамичен контрол на стабилността). Без дългите пътища за сигнала информациите се обработват три пъти по-бързо, а осезаемият от водача контрол на сцеплението се осъществява до 10 пъти по-бързо. В комбинация със системата за контрол на стабилността DSC технологията ARB значително намалява предизвиканото от мощността недозавиване, обичайно при автомобилите с предно задвижване, без необходимост от стабилизиращи намеси.

Неутрално поведение при завиване с BMW Performance Control

Серийният BMW Performance Control (инерционно разпределение на въртящия момент) подпомага технологията ARB, повишава пъргавината на BMW Серия 2 Гран Купе още преди достигане на граничния режим чрез целенасочени спирачни намеси на вътрешните за завоя колела и осигурява още по-неутрално поведение при завиване. Технологията ARB и BMW Performance Control се монтират и на BMW M235i xDrive, което серийно се оборудва със задвижване на четирите колела BMW xDrive и новоразработен Torsen диференциал, който служи като блокаж на предната ос и придава още по-спортен характер на автомобила. Блокажът на диференциала е интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic Sport. Режимът за състезателен старт (Launch Control) осигурява максимален въртящ момент от 450 Нм още на първа и втора предавка. Директното и реагиращо още по-спонтанно М Спортно кормилно управление допълнително повишава пъргавината в завоите, М Спортните спирачки предлагат висока устойчивост към натоварване и големи резерви във всички ситуации. М Спортното кормилно управление и М Спортните спирачки се предлагат като опция и за другите варианти на модела.

Избор между три варианта на окачването

Освен динамичното серийно окачване, което е съгласувано индивидуално със съответните двигатели, и М Спортното окачване със снижаване на каросерията с 10 мм,  като опция за BMW Серия 2 Гран Купе се предлага и Адаптивното окачване VDC (Variable Damper Control). При него водачът може да избира между две характеристики на амортисьорите. От Контрола на шофирането на негово разположение са режимите Comfort – за по-висок комфорт на возене при лоши пътни настилки – и Sport за подчертано спортно усещане при шофиране. Предварително високо натегнатите тампони на стабилизаторите са част от Адаптивното окачване и М Спортното окачване. Още от базовия двигател BMW Серия 2 Гран Купе е оборудвано с многораменно задно окачване. За да предложи на клиентите перфектно съобразен с техните предпочитания автомобил, BMW са създали три различни препоръки при допълнителните оборудвания за динамика на управлението – от комфортни със серийно окачване до особено спортни с М Спортно окачване вкл. М Спортно кормилно управление и М Спортни спирачки. Оптималният диапазон предлага комбинацията между Адаптивно окачване VDC и М Спортни спирачки.

Старт на продажбите с три двигателя

За BMW Серия 2 Гран Купе се предлагат един дизелов и два бензинови двигателя от най-новото поколение агрегати на BMW EfficientDynamics с три- и четири- цилиндъра, които са по-икономични, по-екологични и отчасти и по-мощни. Базовият двигател е трицилиндровият агрегат на BMW 218i с 103 кВт (140 к.с.). четирицилиндровият дизелов двигател на BMW 220d с работен обем 2 литра развива мощност 140 кВт (190 к.с.). Акцентът в портфолиото е най-мощният четирицилиндров двигател на BMW Group, който при BMW M235i xDrive развива 225 кВт (306 к.с.) и осигурява много спортни динамични характеристики. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема на върховия модел само 4,9 сек (4,8 секунди с пакет M Performance), максималната скорост е 250 км/ч (ограничена).  Също като BMW 218i той е оборудван с бензинов филтър за твърди частици, докато BMW 220d разполага с дизелов филтър за твърди частици, NOx капацитивен катализатор и система SCR (Selective Catalytic Reduction). И трите двигателя отговарят на изискванията на строгата норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Само в САЩ ще се предлага BMW 228i xDrive с четирицилиндров бензинов двигател с работен обем 2 литра и мощност 170 кВт (231 к.с.).

Избор между три технологии при трансмисиите

BMW 218i се предлага с модернизирана шестстепенна механична скоростна кутия, а като опция и с изключително модерната седемстепенна трансмисия Steptronic с два съединителя. При осемстепенната трансмисия Steptronic на BMW 220d и при осемстепенната трансмисия Steptronic Sport на BMW M235i xDrive допълнително са оптимизирани комфортът на превключване и акустичното поведение. Благодарение на интелигентната свързаност двете трансмисии могат да адаптират стратегията на превключването си към актуалния маршрут и ситуацията на пътя.

Иновативни асистенти от по-високите класове

На BMW Серия 2 Гран Купе ще се монтират много от познатите от по-горните модели на BMW иновативни асистиращи системи. В зависимост от системата за следене на зоната около автомобила се ползват изображения от камери, както и данни от радарни и ултразвукови сензори, за да може водачът да бъде предупреден за опасности респективно рискът от инциденти да бъде намален чрез целенасочени намеси на спирачките или кормилното управление. Серийното оборудване за Европа включва Предупреждение за опасност от удар и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, което реагира и на велосипедисти, както и Предупреждението при напускане на лентата с активно връщане в лентата, което работи при скорости между 70 и 210 км/. Като опция се предлага Активният контрол на скоростта с функция Stop & Go (за скорости до 160 км/ч), както и Асистентът за шофиране, който включва предупреждение за смяна на лентата, опасност от удар отзад и предупреждение за напречен трафик.

Асистент за паркиране с иновативен асистент за движение на заден ход

По желание BMW Серия 2 Гран Купе оказва всеобхватна подкрепа и при паркиране и маневриране с Контрола на дистанцията при паркиране (PDC), камерата за обратно виждане или Асистента за паркиране, който позволява автоматично паркиране в паркоместа, разположени успоредно или перпендикулярно на пътното платно, както и автоматизирано изкарване от успоредни паркоместа. Освен това се предлага и иновативният Асистент за движение на заден ход. Той запаметява движенията на волана при последната отсечка, измината на преден ход със скорост до 36 км/ч, след което автомобилът може да измине до 50 метра на заден ход точно по същия маршрут със скорост до 9 км/ч.

Смартфонът като ключ на автомобила

По желание с BMW Digital Key и BMW Intelligent Personal Assistant се предлагат две нови интелигентни и познати от по-високите класове на BMW функции. Опционалният BMW Digital Key предлага възможност за отключване и заключване на автомобила със смартфона чрез Near Field Communication (NFC). Смартфонът просто се поставя до дръжката на врата, и автомобилът се отключва – дори и батерията на телефона да е изтощена. Двигателят може да се стартира, когато смартфонът бъде поставен в поставката за смартфони или поставката за безжично зареждане. Дигиталният ключ може да бъде споделян с до 5 други човека. BMW Digital Key се предлага за NFC-съвместими върхови модели на Samsung Galaxy с операционна система Android 8.0 или по-висока.  

Естествено взаимодействие с BMW Intelligent Personal Assistant

Част от концепцията за управление е и BMW Intelligent Personal Assistant, въведен за пръв път при BMW Серия 3 Седан. След кратко обръщение с „Hey/Hi/Hallo BMW“ е възможен достъп чрез глас до различни автомобилни функции и информации. BMW Intelligent Personal Assistant е истински експерт на BMW дигитален помощник, който научава дневния ред и навиците и може да ги постави в релевантен контекст. Като приятен събеседник той понякога е в настроение за шеги или може да разкаже интересни истории („Hey BMW, ти спортен ли си?“, „Hey BMW, разкажи някой виц!“). Уникалното в сравнение с другите дигитални асистенти е опцията да му дадете индивидуално избрано име.

Спокойно пристигане с Connected Navigation

Свързаните услуги в областта на Connected Navigation използват вътрешни и външни информации при планирането на маршрута. В бъдеще водачите на BMW Серия 2 Гран Купе ще могат да изпращат, запаметяват и синхронизират цели директно с навигационната система на автомобила чрез различни приложения. Асистентът за паркоместа своевременно, още преди пристигането до целта, предлага на водача различни опции при търсенето на паркоместа. Услугата включва информации за най-близкия многоетажен паркинг, както и предложения за маршрут, по който има особено висока вероятност за откриване на паркомясто в близост до целта на пътуването. В услугата интелигентно са интегрирани вече съществуващите On-Street Parking Information и PARK NOW. В подбрани градове е възможно дори директно заплащане на таксите за паркиране.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9 815 млрд. евро при приходи от 97 480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M235i xDrive Gran Coupe Fuel consumption combined: 7.1 – 6.7 l/100 km, CO2 emissions combined: 162 – 153 g/km.

BMW 220d Model M Sport Gran Coupe Fuel consumption combined: 4.5 – 4.3 l/100 km, CO2 emissions combined: 119 – 110 g/km.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.