Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Без емисии в града: зелена светлина за услугата BMW eDrive Zones в около 80 града в Европа.

Самостоятелно превключване в чисто електрически режим при влизане в определени части на града, напр. екологични зони +++ Технологичната иновация като принос за подобряване на качеството на живота в градовете +++ Дигиталната услуга вече се предлага в няколко Plug-in хибридни модела на BMW

G20
·
G05
·
G21
·
G11 LCI
·
G12 LCI
·
Серия 3
·
Дълга колесна база
·
Седан
·
Туринг
·
Серия 7
·
X5
·
Технологии
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
·
Управление на движението
·
Electrification
·
BMW i Beyond Automobiles
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(6x, ~44,6 MB)
  
Videos(1x, ~419,12 MB)
#ElectrifYou

С новата дигитална услуга BMW eDrive Zone за по-голям дял електрическо шофиране BMW Group допринася за още по-високото качество на живота в големите градове. Уникалната функция предлага допълнителни възможности за оптимално оползотворяване на възможностите за движение с нулеви локални емисии на Plug-in хибридните модели на BMW. BMW eDrive Zones активира автоматично превключване в чисто електрически режим на движение, когато автомобилът навлезе в подбрани части на даден град, например зоните предназначени  за нискоемисионни превозни средства. BMW eDrive Zones се предлага в няколко Plug-in хибридни модела на BMW.

Освен това по-късно през тази година ще бъде въведена и програмата за лоялност BMW Points, с която водачите на Plug-in хибридните модели на BMW ще бъдат възнаграждавани с атрактивни премии, посредством натрупване на точки. Ще се отчита всеки изминат електрически километър, като тези в рамките на eDrive Zone ще бъдат удвоявани. При натрупване на определен брой точки участниците ще могат да обменят точките срещу атрактивни премии, например безплатни зареждания от BMW Charging.

BMW Group залага както на постоянно разширяване на гамата си от автомобили с електрифицирано задвижване, така и на последователно модернизиране технологията BMW eDrive за още по-висока устойчивост по пътищата. Plug-in хибридни модели на BMW вече се предлагат във всички основни автомобилни сегменти.

BMW eDrive Zones допринася за още по-интензивно оползотворяване на потенциала за понижаване на емисиите в градското движение на Plug-in хибридните модели на BMW. Тази иновативна дигитална услуга съчетава опита на BMW Group при електрическата мобилност и дигитализацията. Двете области са част от стратегията на компанията NUMBER ONE > NEXT с насочените към бъдещето теми D+ACES (дизайн, автоматизирано шофиране, свързаност, електрификация и услуги).

С въвеждането на иновативните дигитални услуги BMW eDrive Zone и BMW Points BMW Group демонстрира своята решителност за последователно прилагане на технологичните иновации, дори и независимо от законовите изисквания, за постигане на още по-висока устойчивост при индивидуалната мобилност. Тази стратегия на компанията осигурява импулси за цялата автомобилна индустрия, както и за градовете по целия свят. Защото технологичния подход, разработен от BMW Group с услугата eDrive Zone, може да се приложи и за Plug-in хибридните модели на другите марки. Също така съществува и възможността за дефиниране на eDrive Zone във всеки градски район. По този начин при интерес градовете ще имат лесна възможност да стимулират електрическата мобилност и да повишат качеството на живота в градовете.

Новите функции създават допълнителни стимули за понижаване на разхода на гориво и емисиите при движение в града, което ще доведе до повишаване на качеството на живота в градската среда. Освен това повишаването на дела на електрическото шофиране ще доведе до понижаване на текущите разходи за водача. Както се вижда от сравнение на сметките при актуалните Plug-in хибридни модели, чисто електрическите отсечки са свързани със значително по-ниски разходи за енергия в сравнение с ползването на двигателя с вътрешно горене. Това важи най-вече при движение в града, където като цяло електромоторът постига по-висок коефициент на полезно действие в сравнение с бензиновото или дизеловото задвижване.

Интелигентната свързаност повишава дела на електрическото шофиране.

Разработката на услугата BMW eDrive Zone е базирана на пилотния проект на BMW Group в холандския пристанищен град Ротердам. Там водачите на 50 Plug-in хибридни модела с помощта на специално разработено приложение получават достъп до GPS координатите на специално дефинирана зона в центъра на града. При навлизане в тази зона те се приканват да преминат в чисто електрическия режим MAX eDrive. Само след няколко месеца е установено, че участващите с пилотния проект водачи са изминали чисто електрически около 90 % от отсечките в eDrive Zone в Ротердам.

Вече част от серийното оборудване при много BMW Plug-in хибридни модели, услугата BMW eDrive Zone разпознава отделните градски райони чрез GPS по технологията Geo Fencing. Превключването в чисто електрически режим се извършва автоматично. При активиране на услугата всяка налична eDrive Zone се изобразява графично на навигационната карта върху контролния дисплей. Там се появява и указание за автоматичното превключване в режим ELECTRIC, когато автомобилът навлезе в eDrive Zone.

В рамките на eDrive Zone Plug-in хибридният автомобил се движи чисто електрически толкова дълго, колкото позволява нивото на заряд на високоволтовата батерия. Когато тя започне да се изтощава, на контролния дисплея се изобразява и активирането на двигателя с вътрешно горене.

Услугата BMW eDrive Zone вече е налична при всички варианти на BMW Plug-In хибридните модели BMW 745e, BMW X5 xDrive45e и BMW 330e. Постепенно ще бъдат добавяни и други модели.

BMW eDrive Zones вече в около 80 града в Европа.

Преимуществата на BMW eDrive Zone вече са налични в множество големи градове в Европа. В момента са включени всички 58 градове и региони в Германия със зони за нискоемисионни превозни средства. Освен това участват и важни градове в Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия и Франция.

В бъдеще списъкът ще бъде допълван с други държави и градове, така че в постоянно увеличаващия се брой от градски зони делът на електрическото шофиране на BMW Plug-in хибридите да бъде повишен.

В Германия в момента екологични зони имат следните градове и региони – и са дефинирани като BMW eDrive Zone: Аахен, Аугсбург, Балинген, Берлин, Бон, Бремен, Дармщат, Динслакен, Дюселдорф, Ерфурт, Ешвайлер, Франкфурт/Майн, Фрайбург, Хаген, Хале (Заале), Хановер, Хайделберг, Хайденхайм, Хайлброн, Херенберг, Илсфелд, Карлсруе, Крефелд, Кьолн, Лангенфелд, Лайпциг, Леонберг / Хеминген и околностите, Лимбург ан дер Лан, Лудвигсбург и околностите, Магдебург, Майнц, Манхайм, Марбург, Мьонхенгладбах, Мюлакер, Мюнхен, Мюнстер, Улм, Нойс, Нюрнберг, Офенбах, Оснабрюк, Овертерт, Пфинцтал, Пфорцхайм, Регенсбург, Ремшайд, Ройтлинген, Рубер, Шбербер Гмюнд, Зиген, Щутгарт, Тюбинген, Улм, Урбах, Вендлинген, Висбаден, Вупертал.

BMW Plug-in хибридни модели: множество преимущества във всекидневието

В сравнение с традиционните задвижвания BMW Plug-In хибридите още днес предлагат на потребителите си множество допълнителни преимущества:  

  • По-високо качество на живота в градовете: с активиране на електрическия режим на движение потребителите могат активно да допринесат за намаляване на емисиите и шума от трафика в градовете.
  • Пестене на пари: електрическото шофиране в града е по-евтино в сравнение с бензинов или дизелов автомобил, когато Plug-in хибридът се зарежда изгодно  у дома или при работодателя. 
  • Винаги подходящата температура при качване: стационарното отопление и стационарната климатизация за серийни.
  • Който спира, печели: батерията постоянно се зарежда при всяко спиране. При конвенционалните автомобили се генерират единствено топлина и вредни емисии от износването на спирачките.
  • Най-доброто от два свята: Plug-in хибридите предлагат електрическа радост от шофирането в града и класическата радост от шофирането на BMW при дълги пътувания. Това ги прави подходящи за различни модели на ползване, включително за домакинства с единствен автомобил.
  • Сигурност за бъдещето: тъй като един Plug-in хибрид може да се движи с нулеви емисии, той може да навлиза в много екологични зони, да паркира с привилегии и да пести от такси. 

Гарантирана положителна екологична равносметка

Доскоро положителната СО2 равносметка на електромобилите бе поставяна под съмнение, особено на пазарите с нисък дял на „зелена“ електроенергия в енергопреносната мрежа. При BMW Group всеки електрифициран модел трябва да докаже, че в целия си жизнен цикъл, състоящ се от доставка на суровините, производство, ползване и рециклиране има значително преимущество пред сравним автомобил с конвенционално задвижване.

Ако се отчита средния за ЕС енергиен микс, използваното в жизнения цикъл на автомобила електричество на plug-in хибридите на BMW генерира значителни икономии на CO2 в сравнение с техните аналози с конвенционално задвижване. BMW Group не въвежда в експлоатация, което и да електрифицирано превозно средство, което не постига подобен резултат. 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

27 May 2020 - 08:00 CEST
Here you will see the live webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.