Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Efficient Dynamics. BMW продължава историята на успеха.

Уникална комбинация между радостта от шофирането и устойчива мобилност от 2007 година +++ Последователна насоченост към най-висока ефективност +++ Спазване на целите за CO2 емисии на ЕС през 2020 и 2021 година

Корпоративни
·
Технологии
·
Устойчиво развитие
·
Efficient Dynamics
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(2x, ~4,18 MB)
  
Videos(1x, ~1,36 GB)

С пакета от технологии Efficient Dynamics още през 2007 година BMW Group създава концепция, която е уникална в автомобилния бранш и до днес. Постоянното понижаване на разхода на гориво, а с това и на СО2 емисиите, свързано и с последователно повишаване на радостта от шофирането. Това превръща BMW Efficient Dynamics във фундаментален елемент от ДНК на всички модели на BMW и е основната причина BMW Group да може да изпълни СО2 целите на Европейския съюз.

Технически мерки във всяка област на автомобила

Целта на BMW Efficient Dynamics е абсолютно всеки аспект на автомобила да бъде подложен на последователна оптимизация. В областта на аеродинамиката вече се монтира третото поколение на управлението на въздушните клапи, най-новото поколение аеродинамични джанти на BMW ще бъде част от оборудването на новото BMW iX3, което ще бъде въведено на пазара още през 2020 година. Технологията на аеродинамичните джанти на BMW е допълнително модернизирана. Тяхното въздушно съпротивление е намалено с 5 % спрямо конвенционална джанта на BMW X3, а теглото е понижено с 15 % спрямо досегашните аеродинамични джанти на BMW. За да се постигне толкова значителен напредък, в завода в Мюнхен през последните години са направени всеобхватни инвестиции в необходимата F+E инфраструктура. Най-аеродинамичният автомобил в момента, новото BMW Серия 3 Седан, има коефициент на въздушно съпротивление от само 0,23, което го превръща в „best in segment.“ Благодарение на интелигентното олекотяване на конструкцията е постигнат значителен успех и по отношение на ефективността. Така например при смяната на поколенията на модела, въпреки увеличението на размерите и повишаването на стандартите за сигурност, е постигнато понижаване на теглото. Оптимизирането на структурите, както и използването на най-подходящите материали на точното място в автомобила е ключът към постигането на поставените цели. Централна роля при BMW Efficient Dynamics играе и широкото портфолио от типове задвижвания: високоефективните двигатели с вътрешно горене с 48-волтова система, Plug-In хибридните модели, както и чистите електромобили – всички те се подчиняват на същия основен принцип на Efficient Dynamics: намаляване до минимум на вложената енергия при същевременно увеличаване до максимум на изходящата енергия – и то при последователна ориентация към клиента. В това отношение 48-волтовата технология Mild-Hybrid осигурява значително по-широки възможности за ползване на регенерацията на спирачната енергия. През есента на 2019 технологията Mild-Hybrid за пръв път е въведена при четирите варианта на модела BMW 520d, а от пролетта на 2020 година ще бъде разширена до BMW Серия 3, както и моделните семейства BMW X3 и BMW X4.

Една евентуална четвърта колона в портфолиото на задвижванията е BMW i Hydrogen NEXT, което за пръв път бе представено на IAA 2019. Още от 2013 година BMW Group работи съвместно с Toyota Motor Company в областта на технологията на горивната клетка. Поради все още неопределените рамкови условия, вкл. снабдяването със „зелен водород“, все още обаче в средносрочен план не бива да се очаква сериен модел на BMW Group с такова задвижване.

Значителен ефект благодарение на последователното движение по инерция

През последните 13 години BMW Efficient Dynamics постига понижаване на средния разход на гориво и на свързаните с него СО2 емисии на автомобилния парк на BMW с над 40 %. Освен това BMW Group успява в пълен обхват да отговори на изискванията на Европейския съюз по отношение на СО2. Това се дължи и на факта, че иновациите на BMW Efficient Dynamics последователно и серийно са въведени при всички моделни семейства. Само през 2020 година стойността от 2019 година ще бъде понижена с допълнителни 20 %, благодарение на BMW Efficient Dynamics и последователната електрификация на портфолиото от модели. По този начин клиентите на BMW винаги се наслаждават на максималната радост от шофирането и на преимуществата на устойчивата мобилност.

BMW Efficient Dynamics сочи пътя към бъдещето

Всичко това дава сили на BMW Group да продължи по своя път и да продължава да предоставя технически иновативни продукти с висока устойчивост на своите клиенти – в точния момент и на подходящите пазари. BMW Efficient Dynamics е в основата на спазването на обещанието на  марката BMW за „Радост от шофирането“ винаги с най-ефективния продукт – отговарящ на нуждите на нашите клиенти.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.