Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group прави роботите в логистиката по-бързи и по-умни.

+++ Прилагане на последни графични и компютърни технологии за роботизирани приложения в производствената логистика +++ Повишаване на възможностите за координация на автономните логистични роботи +++ Използването на мощни компютри стабилизира процесите +++ Взаимодействие с калифорнийската високотехнологична компания  NVIDIA

Заводи, съоръжения
·
Заводи
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(10x, ~39,22 MB)

В бъдеще BMW Group все повече ще залага на компютърните технологии в логистиката, фокусирани върху изкуствения интелект (AI). Основният акцент е поставен върху интелигентните логистични роботи, анализа на данни и симулация на логистични процеси с висока резолюция. Тези AI приложения оптимизират роботизираните приложения, потока на материали и издигат симулациите в процеса на планиране до ново ниво.

В първия си проект BMW Group оборудва логистични роботи, както и автономни, самостоятелно разработени транспортни роботи (STR), с високоефективна технология и специални AI модули за управление.

Това означава, че приложенията за роботика увеличават способността им да координират и разпознават хора и предмети в сравнение с използваната преди това технология. Благодарение на подобряването на навигацията, препятствията като мотокари, маршрутни влакове или служители се разпознават по-бързо и по-ясно, като алтернативните маршрути се изчисляват в рамките на милисекунди. Технологията, базирана на изкуствения интелект, позволява на приложенията за роботика да научават и прилагат различни реакции към хора или предмети. „Използването на високи технологии в областта на AI и визуализацията за ново оформление на логистиката е революционно. Сътрудничеството ни с NVIDIA ни позволява още днес да разработваме напредничавите технологии Industry 4.0“, казва Юрген Майдл, ръководител на логистиката в мрежата от производствени мощности на BMW Group. „С тази High-End технология ние можем допълнително да оптимизираме нашите логистични процеси и иновации. Комбинацията между нашите иновации с високоефективната технология от NVIDIA ни помага изключително много.“

По-бързо и по-прецизно благодарение на мощните компютри BMW Group вече работи по разработването на пет AI-съвместими логистични робота, работещи с AI, за подобряване на логистичните процеси. От една страна, това е вече комуникираният Smart Transportroboter (STR) за автономен транспорт на материали, както и логистичният робот за избиране, захващане и работа с компоненти и превозвачи на товари. Роботите са разработени на софтуерната платформа ISAAC Robotics на NVIDIA и използват редица мощни изкуствени невронни мрежи, включително възприятие, сегментация, пространствено положение и оценка на човешкото разположение. В допълнение към реалните данни, логистичните роботи се обучават с помощта на рендирани изображения за разпознаване на компоненти и превозвачи на товари при различни условия на гледане и различно осветление. След това реалните и синтетични данни се използват за обучение на изкуствените, невронни мрежи на сървърите, базирани на графични карти. Роботите се обучават и тестват практически обучени на софтуерната платформа ISAAC.

Оптимизирано виртуално планиране на логистиката

BMW Group вече използва високоефективна компютърна технология в комбинация с изкуствения интелект при планирането на виртуална логистика. Изкуственият интелект може чрез 3D сканиране да разпознава различни обекти като контейнери, строителни конструкции или машини и по този начин да създава 3D изображения с висока разделителна способност на цели сгради и фабрики за планиране на виртуално оформление. Технологията дава възможност на инженерите да използват софтуер за 3D планиране, за да премахват и индивидуално да променят отделни обекти от 3D сканираното изображение. По този начин промените в планировката на производствените халета могат да се симулират по-лесно и да се реализират по-добре.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.