Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо.

Като индивидуалист в премиум сегмента на горния клас BMW Серия 6 Гран Туризмо отговаря на разнообразните изисквания на модерните и особено взискателни целеви групи. Комбинацията между комфорт при дълги пътувания и спортен дух, луксозна атмосфера в интериора и интелигентна функционалност е уникална в сегмента. Прецизно модифицираният дизайн на каросерията и облагороденото в детайлите оформление на интериора допълнително подчертава напредничавия профил на тази автомобилна концепция.

G32
·
Gran Turismo
·
Серия 6
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~222,31 KB)
  
Photos(61x, ~405,41 MB)

The new BMW 6 Series Gran Turismo - Highlights (05/2020).

 • 48-волтова Mild Hybrid технология при всички четири- и шестцилиндрови модели освен Plug-in хибрида (специфично за пазара оборудване)
 • BMW Лазерни светлини * **
 • По-представителна BMW бъбрековидна радиаторна решетка с цяла рамка
 • Оформена по нов начин предница с изчистени повърхности
 • М Спортен пакет: нов обхват на аеродинамичния пакет, модерна Mesh структура * **
 • М Спортна спирачна система вече с червени спирачни апарати

 • Адаптивни Matrix LED фарове с адаптивни светлини за завой и незаслепяващи дълги светлини BMW Selective Beam*
 • Модерна графика на светлините с L-образна форма*

*Опция. **Показани на снимката.

The new BMW 6 Series Gran Turismo - Highlights (05/2020).

 • Live Cockpit Professional като част от стандартното оборудване
 • BMW Operating System 7.0
 • Спортен кожен волан с разположени по нов начин мултифункционални бутони
 • 12,3-инчов контролен дисплей, * ** серийно 10,25 инчов
 • BMW Maps – новото поколение на навигационната система
 • BMW Intelligent Personal Assistant с разширен обхват
 • Интеграция на смартфон: Android Auto *
 • Автоматична климатична инсталация с разширени функции
 • Гланцирано черни уреди за управление
 • Разширение на всеобхватната гама от асистиращи системи, например:
 • Асистент за аварийната лента (в зависимост от пазара)
 • Асистент за завиване и водене в лентата с активно навигационно водене
 • Асистент за паркиране с Асистент за движение на заден ход
 • Drive recorder
 • Remote Software Update
 • BMW Connected Parking

*Опция. **Показани на снимката.

The new BMW 6 Series Gran Turismo - Highlights (05/2020).

 • Оформена по нов начин задна част с редуцирани линии и елегантно подчертаване на широчината.
 • М Спортен пакет: нов дифузор* **
 • Седем нови лакови покрития за каросерията вкл. Bernina grey * **

 • Всички варианти на модела отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d.

 • Нови 19/20-инчови алуминиеви джанти.
 • Трапецовидни ауспухови накрайници при всички модели.
 • Светлини BMW Individual Shadow Line* BMW Individual High Gloss Shadow Line с разширен обхват*
 • Нов вариант на опционалното интегрално активно кормилно управление

*Опция. **Показани на снимката.

Като индивидуалист в премиум сегмента на горния клас BMW Серия 6 Гран Туризмо отговаря на разнообразните изисквания на модерните и особено взискателни целеви групи. Комбинацията между комфорт при дълги пътувания и спортен дух, луксозна атмосфера в интериора и интелигентна функционалност е уникална в сегмента. Прецизно модифицираният дизайн на каросерията и облагороденото в детайлите оформление на интериора допълнително подчертава напредничавия профил на тази автомобилна концепция. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо впечатлява повече от всякога с изразителния си спортен дух и присъствие в екстериора и зрялата премиум атмосфера в интериора. Радостта от шофирането и ефективността се повишават от модернизираните двигатели и въвеждането на 48-волтовата технология Mild-Hybrid. Освен това напредничавият характер на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се подчертава и от иновациите при асистиращите системи, управлението и свързаността. Серийното оборудване вече включва напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал по 12,3 инча. Неподражаемият характер и актуалните иновации са в основата на продължаването на успеха на BMW Серия 6 Гран Туризмо, от което досега по целия свят са продадени над 50 000 екземпляра. Въвеждането на пазара на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо стартира през юли 2020 година. То ще се произвежда в завода на BMW в Динголфинг, успоредно с луксозните лимузини BMW Серия 7 и луксозните спортни автомобили на BMW Серия 8.

Външен дизайн: по-силно присъствие, характерен спортен дух

Спортната елегантност и насоченият към гъвкава функционалност екстериорен дизайн на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се подчертава от динамично издължените пропорции. Сред неподражаемите елементи са ниската графика на страничните прозорци, стъклата без рамки на четирите врати, достигащата до задната част линия на покрива, големият заден капак и активният заден спойлер, който се издига автоматично при скорост 120 км/ч. Новото оформление на предната и задната част подчертават както силното присъствие, така и характерния спортен дух на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Новите контури на BMW бъбрековидната радиаторна решетка и свързаните с нея фарове осигуряват впечатляващо излъчване на предната част. BMW бъбрековидната радиаторна решетка вече достига по-дълбоко и по-ниско в предната броня. По-тесните контури на фаровете подчертават широката предна част на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Въздухозаборникът под предната броня вече е разделен на три сегмента. Серийното оборудване включва нови Full LED фарове с Адаптивни завиващи светлини, незаслепяващи дълги светлини BMW Selective Beam с Matrix технология и асистент за дългите светлини. Яркият дизайн на светлинната графика се подчертава от двата, разположени един до друг L-образни елемента на дневните светлини. Външните елементи на дневните светлини поемат функцията и на мигачи. Светлините за завои и дългите светлини се адаптират предвиждащо с управление чрез GPS. Динамичното разпределение на светлината осигурява съобразено с актуалната ситуация на пътя осветяване на пътното платно. Като допълнително оборудване се предлага най-новият вариант на Адаптивните Matrix LED фарове с BMW Лазерни светлини. При движение по междуградски пътища и магистрали комфортът и обсегът на фаровете значително се повишават благодарение на BMW Selective Beam в комбинация с новите, уникални в сегмента лазерни светлинни източници. При висока скорост BMW Лазерните светлини увеличават обсега на дългите светлини до 650 метра, и то динамично към кривата на пътя. Благодарение на новия дизайн задната броня изглежда особено широка и впечатляваща. Независимо от двигателя ауспуховите накрайници са с трапецовиден контури. Сред оформените по нов начин елементи на каросерията при опционалния М Спортен пакет са и предната броня с насочени стреловидно към пътното платно повърхности и Mеsh елементи, както и големият дифузор отзад.

Нови лакови покрития, М Спортна спирачна система вече с червени спирачни апарати

Прецизно модифицираният дизайн е комбиниран с всеобхватно обновена гама от лакови покрития за каросерията. За новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се предлагат новите цветове Phytonic blue (металик), Piemont red (червен металик) и Bernina grey (сив металик). В комбинация с М Спортния пакет се предлага и лаковото покритие Portimao blue - металик. Освен това на разположение са и трите лакови покрития на BMW Individual Dravit grey, Tansanit blue и Alvit gray. Новост в гамата са и светлините BMW Individual Shadow Line. В комбинация с М Спортния пакет вече се предлага и BMW Individual High Gloss Shadow Line с разширен обхват. Опционалната М Спортна спирачна система вече включва и лакирани по избор в син или червен цвят спирачни апарати.

Интериор: луксозна атмосфера с модерна функционалност

Уникалната автомобилна концепция на BMW Серия 6 Гран Туризмо осигурява разточително предлагане на място и модерна функционалност в интериора. Луксозната атмосфера е комбинирана с ориентирано към водача оформление на кокпита, повдигната позиция на седене и гъвкав интериор. В зависимост от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 600 до 1 800 литра. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо серийно се оборудва с BMW Live Cockpit Professional, комбинация между напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал по 12,3 инча. Още по-изисканата атмосфера в интериора се осигурява и от оформените по нов начин бутони за управление на средната конзола с гланцирано черна повърхност, както и спортния кожен волан с подредени по нов начин мултифункционални бутони. Освен това серийното оборудване включва електрическо регулиране на предните седалки и кожена тапицерия Dakota. Като опция се предлагат мултифункционални предни седалки, задна седалка с електрическо регулиране на наклона на облегалката и пълно кожено оборудване BMW Individual Merino. Като допълнително оборудване се предлагат и нови интериорни лайстни, Вътрешно осветление с нова динамична интериорна светлина, четиризонова автоматична климатична инсталация, панорамен стъклен покрив, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и най-новият вариант на развлекателната система за задните места Professional.

Всички двигатели с 48-волтова технология Mild-Hybrid

Гамата от задвижвания на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо включва два бензинови и три дизелови двигателя с актуалната технология BMW TwinPower Turbo и мощност между 140 кВт/190 к.с. и 250 кВт/340 к.с. При всичките варианти особено спонтанното разгръщане на мощността и повишената ефективност се осигуряват от технологията Mild-Hybrid. Благодарение на особено мощния 48-волтов стартер/генератор и допълнителния акумулатор може да бъде генерирано и съхранено особено голямо количество спирачна енергия. Тази енергия може да бъде ползвана както за захранване на бордовата мрежа, така и за разтоварване и подпомагане на двигателя с вътрешно горене. Със спонтанната допълнителна мощност от 8 кВт/11 к.с. стартер/генераторът осигурява електрически Boost, който повишава динамиката при потегляне и ускорение. Освен това мощният стартер/генератор оптимизира ефективността, като подпомага двигателя с вътрешно горене при движение с постоянна скорост, а също така повишава и комфорта при ползване на автоматичната функция Старт/Стоп и на функцията безмоторно движение.

Всички двигатели серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Ситуативното разпределение на мощността при всякакви метеорологични условия се осигурява от интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive при шестцилиндровите модели на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Всички варианти на модела отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d.

Висококачествено окачване за спортен дух и комфорт

Конструкцията и настройките на висококачественото окачване на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо осигуряват характерния баланс между спортен дух и комфорт при дълги пътувания. В същото време серийното въздушно окачване на задната ос е съобразено с високите транспортни възможности на автомобила. Като опция се предлага Адаптивно въздушно окачване на предната и задната ос с амортисьори с електронно управление. То позволява ръчно регулиране на височината на каросерията. Новият вариант на опционалното интегрално активно кормилно управление осигурява подпомагане при маневриране със скорост до 3 км/ч чрез целенасочено завиване на задните колела. Допълнителното оборудване Executive Drive комбинира адаптивното въздушно окачване на предната и задната ос с активна стабилизация срещу наклоняване, благодарение на което се повишават както спортния дух, така и комфортът на возене на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо.

Напредничави асистиращи системи с нови функции

С допълнителните си функции модерните асистиращи системи на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо правят още една стъпка по пътя към автоматизираното шофиране. Те повишават както комфорта на возене при дълги пътувания, така и сигурността в непрегледни ситуации на пътя. Включеното в опционалния Асистент за шофиране Предупреждение при напускане на лентата вече има и обратно връщане в лентата чрез кормилна намеса. Сред новите асистенти за завиване и водене в лентата на новия опционален Асистент за шофиране Professional е и активното навигационно водене по маршрута. Системата разпознава необходимите смени на платната въз основа на данните от навигационната система. След това водачът може комфортно да изпълни маневрите с асистента за смяна на лентата. Опционалният Контрол на скоростта с функция Stop & Go на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо включва адаптивен контрол на дистанцията, който взима под внимание както ситуацията на пътя, така и метеорологичните условия. Разширена е и функционалността на асистента за паркиране. Асистентът за движение на заден ход поема управлението на волана при връщане на заден ход на дистанция до 50 метра. Новият Drive Recorder позволява записване и съхраняване на видео на случващото се около автомобила. Новата 3D визуализация на арматурното табло предлага оптимизиран обзор върху ситуацията на пътя, както и върху статуса и действията на асистиращите системи.

Нови дигитални услуги: BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, интеграция на смартфони, Remote Software Upgrade

Както със серийния BMW Live Cockpit Plus, така и с опционалния BMW Live Cockpit Professional в BMW Серия 6 Гран Туризмо навлиза BMW Operating System 7.0, както и множество допълнителни дигитални услуги. Новата cloud-базирана навигационна система BMW Maps позволява особено бързо и прецизно изчисляване на маршрути и час на пристигане, актуализация на данните за трафика в реално време на кратки интервали и свободно въвеждане на текст за избор на навигационни цели. В новото BMW Серия 6 Гран Туризмо серийно може да се ползва и BMW Intelligent Personal Assistant с разширена функционалност. Със серийната интеграция на смартфони освен Apple CarPlay в автомобила вече на разположение е и Android Auto. Новата функция Remote Software Upgrade позволява подобрени функции на автомобила или допълнителни дигитални услуги да бъдат инсталирани в автомобила „over the air“.

 

Всички данни за динамичните характеристики, разхода на гориво и емисиите са предварителни.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 630i Gran Turismo:
Fuel consumption, combined: 6.1 – 5.9 l/100 km (46.3 – 47.9 mpg imp)
CO2 emissions, combined: 139 – 135 g/km

 

BMW 640i Gran Turismo (BMW 640i xDrive Gran Turismo):
Fuel consumption, combined: 7.0 – 6.8 l/100 km [40.4 – 41.5 mpg imp] (7.4 – 7.2 l/100 km [38.2 – 39.2 mpg imp])
CO2 emissions, combined: 160 – 155 g/km (170 – 166 g/km)

 

BMW 620d Gran Turismo:
Fuel consumption, combined: 4.6 – 4.4 l/100 km (61.4 – 64.2 mpg imp)
CO2 emissions, combined: 120 – 116 g/km

 

BMW 630d Gran Turismo (BMW 630d xDrive Gran Turismo):
Fuel consumption, combined: 5.0 – 4.9 l/100 km [56.5 – 57.7 mpg imp] (5.3 – 5.1 l/100 km [53.3 – 55.4 mpg imp])
CO2 emissions, combined: 133 – 128 g/km (140 – 135 g/km)

 

BMW 640d xDrive Gran Turismo:
Fuel consumption, combined: 5.6 – 5.4 l/100 km (50.4 – 52.3 mpg imp)
CO2 emissions, combined: 147 – 141 g/km

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.