Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Подготовката за старта на производството на BMW iX3 върви по план

Хомологационните тестове завършиха успешно +++ Първият модел с чисто електрическо задвижване на марката BMW ще се произвежда от късното лято на 2020 година в Китай за световния пазар

G08
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Технологии
·
Efficient Dynamics
·
Производство и рециклиране
·
Electrification
·
BMW i Automobiles
·
BMW iX3
·
Industry 4.0
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(3x, ~16,65 MB)

BMW Group последователно развива и следва своята стратегия за електрификация и още през 2020 година ще въведе на пазара новото BMW iX3. Както е предвидено, серийното производство на първия модел с чисто електрическо задвижване на основната марка BMW ще стартира по план в късното лято на 2020 година в съвместната компания BMW Brilliance Automotive (BBA) в Китай. Заводът на BBA в Дадонг ще произвежда първия Sports Activity Vehicle (SAV) с чисто електрическо задвижване за световния пазар. Първите екземпляри на електромобила ще бъдат доставени още през тази година.

Междувременно успешно приключват необходимите за хомологацията на новото BMW iX3 тестове и резултатите са изпратени до регулаторните органи на най-важните автомобилни пазари. „За пръв път едновременно за Китай и Европа проведохме пълната процедура по хомологацията на напълно електрически автомобил. Това беше едно особено предизвикателство за сътрудниците от нашия тестов екип, с което те се справиха с голямо старание и висока ефективност“, казва Арно Келер, ръководител на разработката на BMW iX3. Така например в рамките на 4 седмици трябваше да бъде проведена над 340-часова тестова програма включително пробни шофирания от над 7 700 км. Успоредно с това в Шънян се провежда подготовка за производството на BMW iX3. Още от средата на миналата година заводът на BBA Дадонг в Шънян произвежда предсерийни екземпляри на BMW iX3. Наскоро от поточните линии слиза екземпляр 200 от предсерийните бройки, който ще послужи на развойните и тестовите инженери за последни настройки при пробните тестове по китайските пътища. „Ние се движим по план с производството на предсерийните екземпляри на BMW iX3 и в късното лято ще стартираме серийното производство. При него ще използваме най-новите технологии, например при специализирания монтаж на новата високоволтова батерия или при използването на изкуствения интелект при контрола на компонентите“, каза Роберт Кюсел, ръководите на завода BBA Дадонг. „Освен това ние произвеждаме напълно електрическото BMW iX3 съвместно и на същата поточна линия с BMW X3 с двигател с вътрешно горене. По този начин постигаме висока ефективност и гъвкавост при производството“, допълва Кюсел.

С новото BMW iX3 BMW Group разширява своето портфолио с още един напълно електрически автомобил, който не само ще привлече нови целеви групи, но и ще се появи на пазара в момент, в който търсенето на електромобили е силно повишено. Електромобилът е базиран на успешното в целия свят BMW X3 и съчетава гъвкавата и стабилна функционалност на Sports Activity Vehicle от премиум средния клас с насочената към бъдещето технология за радост от шофирането с нулеви локални емисии.

Така BMW X3 се превръща в първият модел на марката, който се предлага както с конвенционални бензинови и дизелови двигатели, така и Plug-in хибридна система, а също и с чисто електрическо задвижване. С този подход наречен „Power of Choice“ продаващата по целия свят компания взима под внимание най-различните изисквания и желания на своите клиенти навсякъде по света и в същото време гарантира максимална ефективност при понижаването на глобалните СО2 емисии.

BMW iX3 се оборудва с вече петото поколение на технологията BMW eDrive. Тя включва задвижващ блок, при който електромотора, мощната управляваща електроника и трансмисията са интегрирани в един централен корпус. Благодарение на това конструктивните размери и тегло на тази задвижваща технология се понижават значително спрямо мощността, с което се повишава гъвкавостта при монтажа на новите електрически компоненти на задвижването в различни варианти на автомобилите. Друг акцент е отсъствието на редкоземни елементи в конструкцията на електромотора. По този начин BMW Group не зависи от тяхната наличност. Петото поколение на задвижването включва и нови, по-мощни батерии. Благодарение на мащабируемата си, модулна конструкция те могат гъвкаво да се интегрират в съответната автомобилна архитектура и на съответните производствени мощности.

С пробега си от около 440 километра в WLTP тестовия цикъл (предварителни данни) BMW iX3 проправя пътя за технологията BMW eDrive, която от 2021 година ще се използва и при моделите BMW i4 и BMW iNEXT.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.