Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Начало на производството на BMW Серия 4 в завода на BMW Group в Динголфинг.

Започва производството на още четири модела +++ BMW Серия 5 е с обновен дизайн и електрифицирани задвижвания +++ Обновена визия и присъствие и за BMW серия 6 Гран Туризмо

G22
·
G30
·
G31
·
G32
·
Dingolfing
·
Production Start
·
Купе
·
Gran Turismo
·
Седан
·
Туринг
·
Серия 4
·
Серия 5
·
Серия 6
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(53x, ~244,09 MB)

В завода на BMW Group в Динголфинг започва едновременно серийното производство на пет нови модела. BMW Серия 4 Купе продължава спортната купе традиция на фабриката на BMW в Долна Бавария със своя индивидуален и спортен характер. Обновените модели на BMW Серия 5 Седан, включително BMW M5 и BMW Серия 5 Туринг, също излизат на производствената линия. Всички те са оборудвани с четири и шестцилиндрови двигатели и предлагат не само по-остър дизайн, но и високоефективна 48-волтова mild-hybrid технология – осигурявайки още по-добри характеристики на управлението, по-висока икономия на гориво и подобрен комфорт при шофиране. Те ще бъдат допълнителни предимства и за новото BMW Серия 6 Гран Туризмо, което впечатлява клиентите със своите изключителни възможности за пътуване на дълги разстояния.

Кристоф Шрьодер, ръководител на BMW Group Plant Dingolfing: „Стартирането на производството на пет модела едновременно изисква точно планиране и интензивна концентрация в целия завод. Въпреки временното спиране на производството и рестартирането с режим на работа в една смяна, в условия на корона вирус пандемия, успяхме да стартираме по график с производството на новите BMW Серия 4 Купе, BMW Серия 5 и BMW Серия 6 Гран Туризмо с най-високо качество. Това е огромно постижение на екипа на завода Динголфинг и цялата технологична верига, което заслужава и най-голямо уважение. “

Новото BMW Серия 4 купе

Елегантните спортни купета са съществена част от историята на моделите на BMW, а също така имат дълга традиция в завода на BMW Group в Динголфинг, започвайки с BMW Серия 6 Купе през 1976 г. 44 години по-късно новото BMW Серия 4 Купе вече е на производствената линия в Долна Бавария със своя отличителен дизайн и профил на характера в премиум сегмент на средния клас. Най-големите пазари на купето с две врати са САЩ, Великобритания и Германия.

Новото BMW Серия 4 използва интелигентна лека конструкция, за уникално спортно управление: капакът, предните странични панели и вратите на новото BMW Серия 4 Купе са направени от алуминий, оформен от пресите в Динголфинг. Ключови компоненти на шасито също идват от съседния завод на BMW Group 02.10: той доставя галванизираната опора на предния мост, предавката на предния и задния мост и моста на трансмисията, за да бъдат монтирани в завода за втомобили.

BMW M440i xDrive Купе (комбиниран разход на гориво: 7,1– 6,8 л/ 100 км, комбинирани емисии на CO2: 163–155 г/км) ще дебютира на върха на гамата. Особено мощният му шестцилиндров редови бензинов двигател с мощност 275 кВт/ 374 к.с. постига изключителни показатели, като например ускорение от 0 до 100 км/ ч за 4,5 сек. Два четирицилиндрови бензинови и четирицилиндров дизелов агрегат ще бъдат налични още при въвеждането на  пазара през октомври 2020 г. Два шестцилиндрови редови дизелови двигателя също ще се добавят към гамата през март 2021 г.

Интериорният дизайн и оборудване също са ясно фокусирани върху създаването на особено интензивно усещане при шофиране. Новото BMW Серия  4 Купе е оборудвано с прибиращ се удължител на предпазния колан и акустично предно стъкло. Световната пазарна премиера на новото BMW Серия 4 Купе започва през октомври 2020 г., като цените за България започват от 87 350 лв. с вкл. ДДС.

Обновените BMW Серия 5 и BMW Серия 6 Гран Туризмо

Четири актуализирани модела BMW Серия 5 и Серия 6 също ще бъдат произвеждани в Динголфинг от юли 2020 г., заедно с новото BMW Серия 4 Купе. Стефан Шмид, председател на Съвета на работниците в завода на BMW Group в Динголфинг: „Пет нови модела едновременно. Със старта на производството за новото BMW Серия 4 Купе и обновените модели BMW Серия 5 и BMW Серия 6, които се провеждат едновременно, служителите в Динголфинг отново доказаха, че могат да овладеят сложни производствени предизвикателства и компанията може да разчита на нашата фабрика. Тя вече е идеално подготвена за още нови модели, които се очакват по-късно през тази година, както и за серийния старт на BMW iNEXT през 2021. “

BMW Серия 5 е истинска история на успеха за завода на BMW Group в Динголфинг от 1972 г. Повече от 630 000 автомобила от настоящето поколение на модела вече са продадени по целия свят. Целеви оптимизации създават необходимите условия за продължаване на успеха на BMW Серия 5. Например, бъбрековидните решетки на BMW са подобрени, LED фаровете са получили нови графични елементи, а задните светлини - триизмерно моделиране.

BMW M GmbH също придава на своя високопроизводителен седан BMW M5 (комбинирана консумация на гориво: 10.6–10.5 л / 100 км; комбинирани емисии CO2: 242-239 г/км) по-остър вид, включително със преработката на предната и задната престилки.

BMW Серия 5 предлага още повече опции за електрическо задвижване: BMW 530e Седан (разход на гориво в л/ 100 км (комбиниран): 1,8-1,7; емисии  CO2 в г / км (комбинирани): 42-39; консумация на енергия в кВч / 100 км (комбиниран): 14.8-13.7) е наличен веднага с най-новото поколение на акумулаторните клетки - което позволява чисто електрически пробег от 62 до 67 километра. Батерията ще се произвежда в близкия завод 02.20, Центъра за компетентност на BMW Group за производство на електрически задвижващи системи. От есента на 2020 година BMW Серия 5 Туринг ще се предлага за първи път и като plug-in hybrid. BMW 545e xDrive Sedan (комбиниран разход на гориво: 2,4–2,1 л/ 100 км; консумация на енергия в комбинация: 16,3–15,3 кВч/ 100 км; емисии на CO2 от гориво в комбинация: 54–49 г/км) ще бъде първият хибрид от серията с шестцилиндров бензинов двигател. Това означава, че от ноември 2020 г. ще бъдат достъпни пет варианта на електрифицирани модели само на BMW Серия 5.

В допълнение, всички четири и шестцилиндрови двигатели ще се предлагат с ефективна 48-волтова mild-hybrid технология като част от стандартното оборудване. В зависимост от ситуацията на шофиране, стартер генераторът позволява регенериране на спирачната енергия, или осигурява електрическо усилване от 11 к.с. Това се отнася и за всички модели на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо, което е много популярно в Китай, Южна Корея и Индия, благодарение на елегантния си външен вид и изключителен комфорт на по-големи разстояния.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

Заводът на BMW Group в Динголфинг  

Заводът на BMW Group в Динголфинг  е един от 31-те световни производствени обекта на BMW Group и най-голямото европейско производствено предприятие. От монтажните линии в завод 02.40 всеки ден слизат около 1500 автомобила BMW Серия 3, 4, 5, 6, 7 и 8. Общо, фабриката е произвела около 285 000 автомобила през 2019 г. Plug-in hybrid вариантите на BMW Серия 5 и Серия 7 се правят на една производствена линия, заедно с дизелови и бензинови модели. BMW iNEXT ще бъде първият електрически модел, произвеждан в Динголфинг от 2021 г. нататък. В момента в обекта в Долна Бавария работят около 18 000 души. С повече от 800 чираци в 15 различни професии в допълнение към това, Динголфинг е и най-големият обучителен център на BMW Group

Освен автомобили в Динголфинг се произвеждат и компоненти за превозни средства, като пресовани части, шаси и задвижващи системи. Фабриката за компоненти 02.20 е дом и на целия център по компетентност за производството на електрически задвижващи системи, като доставя на заводите на BMW Group по целия свят електродвигатели и високоволтови батерии  за производството на plug-in хибриди и чисто електрически модели. Понастоящем това съоръжение за  производство е в процес на мащабно разрастване и ще даде работа на до 2000 души в средносрочен план.

Автомобилните каросерии за всички модели Rolls-Royce също се произвеждат тук. Така нареченият Dynamics Center, голямо съоръжение за съхранение и транспортиране, което е в сърцето на следпродажбената логистика на BMW Group. Центърът предоставя на световната търговска мрежа на BMW и MINI оригинални части и оборудване.

 

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M440i xDrive Coupé:
fuel consumption combined: 7.1 – 6.8 l/100 km;
CO2 emissions combined: 163 – 155 g/km

BMW M5:
fuel consumption combined: 10.6 – 10.5 l/100 km;
CO2 emissions combined: 242 – 239 g/km

BMW 530e Touring:
Fuel consumption, combined: 2.1 – 1.9 l/100 km,
electric power consumption, combined: 15.9 – 14.9 kWh/100 km,
CO2 emissions from fuel, combined: 47 – 43 g/km

BMW 545e xDrive Sedan:
Fuel consumption, combined: 2.4 – 2.1 l/100 km,
electric power consumption, combined: 16.3 – 15.3 kWh/100 km,
CO2 emissions from fuel, combined: 54 – 49 g/km.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.