Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Динамика от ново измерение: BMW M GmbH стартира тестовете на първото BMW M3 Туринг.

Компанията потвърждава първото разширяване на портфолиото от High Performance модели с 5 врати в премиум средния клас -  скоро ще се движи в околността на развойния център Гархинг до Мюнхен – Следват изпитанията на състезателна писта на Северната отсечка на Нюрбургринг

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(1x, ~1,96 MB)

Как ви се струва да имате много голям и особено гъвкав багажник при един High Performance спортен автомобил? Това, което доскоро беше очевиден оксиморон, сега се превръща в конкретно неустоимо предложение. Няколко седмици преди световната премиера на новото BMW M3 Седан зачестиха сигналите за едно ненадминато досега разнообразие от модели в гамата на BMW M автомобилите в премиум средния клас. Новото BMW M3 Седан ще отпразнува световната си премиера още през септември 2020 година заедно с новото BMW M4 Купе. Не е тайна, че през следващата година се очаква и новият модел на BMW M4 Кабриолет. Но скоро наблюдателните минувачи ще могат да видят и прототипа на нов High Performance автомобил. В Гархинг до Мюнхен, родното място на BMW M GmbH, се работи по следващата сбъдната мечта: за пръв път в историята на BMW M GmbH портфолиото от модели ще бъде допълнено с BMW M3 Туринг.

Типичната за M динамика, съчетана с разширеното предлагане на място и интелигентната функционалност на Туринг модел – досега това беше запазено само за BMW M5. През 1992 година при второто и през 2007 година при четвъртото поколение на High Performance бизнес седанът бе допълнен и с модел Туринг. Идеята за пренасяне на тази автомобилна концепция върху BMW M3 не за пръв път въодушевява както М общността, така и инженерите на BMW M GmbH. Преди точно 20 години на базата на третото поколение на BMW M3 е създаден съответният прототип. Постигната е и поставената цел за постигане на висока гъвкавост и пълна интеграция на High Performance спортния автомобил със специфични елементи на каросерията в производствения процес на BMW Серия 3 Туринг. При шестото поколение на BMW M3 обаче нещата няма да приключат с теоретични разсъждения и опитни производствени серии.

Шестцилиндровият M TwinPower Turbo двигател под предният капак вече е монтиран. Пет врати и много гъвкав багажник са точно, което почитателите на този модел очакват отдавна.

Като четвърти вариант на модела BMW M3 Туринг отговаря на очакванията на всички клиенти, които търсят типичното за М съчетание между ориентирана към моторните спортове динамика и пригодността за всекидневието. Никога досега едно комби от премиум среден клас не е предлагало повече радост от шофирането и по-висока прецизност. Никога досега един чистокръвен състезателен автомобил не е предлагал по-висока функционалност.

Данните за мощността и динамичните характеристики вероятно ще бъдат обект на спекулации. Но широките следи, особено големите въздухозаборници отпред и четирите ауспухови накрайника не допускат никакви съмнения, че той ще е носител на иконичните гени на М и при новия вариант на каросерията.

Първото BMW M3 Туринг все още се намира в ранната фаза на своя около двугодишен процес на подготовка за серийно производство. Също като при останалите High Performance спортни автомобили на BMW M и за BMW M3 Туринг важи правилото: когато прототипът получи „Go“ за тестово шофиране по обществените пътища, това е решителната крачка по неговия път към готовност за серийно производство. Но той ще може да бъде виждан редовно не само по улиците. Също като всички други модели на BMW M интензивната програма от тестове и настройки на BMW M3 Туринг включва и Северната отсечка на Нюрбургринг. Защото дори и първото BMW M3 Туринг е преди всичко BMW M3.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.