Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK.

Ексклузивен специален модел в чест на успешния пилот отбелязва първия триумф на класическото Mini на легендарното рали Монте Карло през 1964 г. – Специалното издание, се предлага от октомври 2020 г. на избрани пазари като MINI Cooper S с 3 врати, MINI Cooper S с 5 врати и MINI John Cooper Works.

MINI
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(63x, ~359,18 MB)

Изминали са 56 години, но спомените за големия триумф, постигнат от малкия автомобил със стартов номер 37, все още не са избледнели. През 1964 г. класическото Mini Cooper S постига първата от общо три победи на легендарното рали Монте Карло. На волана: тогавашният 30-годишен северноирландски рали пилот Патрик „Пади“ Хопкърк. В негова чест MINI сега представя специално издание - модел с ексклузивен дизайн и характеристики на оборудването, за да отбележи едно от най-грандиозните постижения в историята на международните автомобилни състезания. Едно недвусмислено напомняне за постижението на Хопкърк с класическото Mini е стартовият номер 37 на печелившия автомобил, който е представен в стилизирана форма на вратите на водача и пътника на модела на изданието.

MINI Paddy Hopkirk Edition се предлага на избрани пазари от октомври 2020 г. като MINI Cooper S с 3 врати (комбиниран разход на гориво: 6,4 - 6,1 л / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 147 - 139 г / км), MINI Cooper S 5 врати (комбиниран разход на гориво: 6,5 - 6,2 л / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 141 г / км) и MINI JohnCooper Works (комбиниран разход на гориво: 7,1 - 6,9 л / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 162 - 157 г / км ). Подобно на известния стартов номер и мощния двигател, изпълнението на каросерията в Chili Red и белия покрив на изданието са вдъхновени от историческия модел.

Победното участие на Хопкърк с Mini Cooper S предизвиква френетична реакция сред зрителите на състезанието и феновете на автомобилния спорт в Обединеното кралство. Зад волана на малкия британски автомобил заедно с английския си ко-пилот Хенри Лидон, Хопкърк изпреварва конкуренти, които разполагат със значително по-голяма мощност на двигателите. Формулата хендикап, която е в сила по това време, означава, че разликите в теглото и мощността на стартиращите автомобили се компенсират до известна степен. Но решаващите фактори в предизвикателното преследване на селските пътища и планинските проходи, по заледените и заснежени, тесни виещи се пътища и надолу по стръмните склонове са гъвкавостта и надеждността на шофьорските умения на Mini Cooper S и Хопкърк.

Изненадващата победа в Монте Карло прави Пади Хопкърк най-известния рали пилот във Великобритания за една нощ. В същото време класическото Mini се превръща от аутсайдер и „забавление“ за тълпата в легенда за моторните състезания. Този статус се затвърждава през следващите години, когато Mini Cooper S доминира в ралито Монте Карло. Съотборниците на Хопкърк, финландския тандем Тимо Мекинен и Рауно Аалтонен добавят още две убедителни победи към колекцията от титли през 1965 и 1967 г. Поредицата от победи в рали Монте Карло продължава да вдъхновява феновете на MINI по целия свят и до днес. С изданието MINI Paddy Hopkirk сега те имат възможността да изразят страстта си към състезанията по особено автентичен начин.

Специалният модел съчетава външно лаково покритие в стила на историческия победител в ралито със 17-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с дизайн Track Spoke Black или 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с дизайн Cross Spoke Jet, черен мат и множество други акценти в тъмни цветове. Рамката и хоризонталната скоба на радиаторната решетка са завършени във highgloss black, както и вложките за долните въздухозаборници, отвора в предния капак, дръжките на вратите, капака на резервоара за гориво, дръжката на багажника, логото MINI отпред и отзад както и рамките на фаровете и задните светлини.

Стартовият номер 37 се появява и на елементите около страничните мигачи, известни като side scuttles. Други ексклузивни отличителни елементи на екстериора са LED фаровете и стоповете с Union Jack дизайн, стикери с надпис „Paddy Hopkirk Monte Carlo“ и единична бяла ивица на капака от страната на водача, която подобно на багажника на модела от серията носи подпис на 1964 г. Победител „Монте“. В допълнение, известната комбинация от цифри и букви 33 EJB от регистрационната табела на печелившия автомобил от 1964 г. в Монте Карло е показана на лентата на капака, използвайки 3D графични ефекти.

Подписът на Хопкърк се появява и на декоративната лента от страната на пътника, която е част от high gloss вътрешните повърхности Piano Black. Друга запазена само за специалното издание дизайнерска характеристика са LED осветените прагове носещи името „Paddy Hopkirk“. MINI Excitement Package и Comfort Access също са включени в спецификацията на MINI Paddy Hopkirk. Конфигурацията, която се адаптира за различните пазари, включва и допълнителни фарове в Piano Black, ключ със стартовия номер 37 и финишър за облицовъчните ленти между каросерията и стъклата в Piano Black. Освен това специалния модел на изданието може да бъде съобразен с личния стил на водача, така че да създаде напълно уникален екземпляр – като за целта се предлагат почти всички опции от гамата за MINI с 3 врати и MINI с 5 врати.

 

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 126 016 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.