Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

High Performance и максимум ексклузивност: First Edition за BMW X5 M Competition и BMW X6 M Competition.

Стилно съгласувани дизайнерски елементи подчертават изразителния характер на двата High Performance автомобила с сегмента на Sports Activity Vehicles и Sports Activity Coupés – специалните модели вече могат да бъдат поръчани, производството е лимитирано до 250 екземпляра от всеки модел  

F95
·
F96
·
Автомобили BMW M
·
X6 M
·
X5 M
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(12x, ~125,07 MB)

Ненадмината мощ, внушителната тяга и екстравагантното излъчване  превръщат новото BMW X5 M Competition (среден разход на гориво: 13,0 – 12,8 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 296 – 291 г/км) и новото BMW X6 M Competition (среден разход на гориво: 13,1 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 301 г/км) в едно изключително явление на пътищата по целия свят. Динамичните им възможности поставят стандарти, а тяхната ексклузивност може да бъде дори още по-голяма. С First Edition енергичният и индивидуален характер на двата BMW M Автомобила в горния сегмент на Sports Activity Vehicles (SAV) и Sports Activity Coupés (SAC) може да бъде подчертан по особено стилен начин.

Прецизно съгласуваните дизайнерски елементи за екстериора и интериора придават на специалните модели на новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition статуса на особено вълнуващи уникати сред High Performance автомобилите на своя сегмент. Ексклузивното им излъчване е перфектната рамка за неподражаемото изживяване при шофиране, което се осигурява от V8 двигателя с два турбокомпресора, високооборотна концепция и мощност 460 кВт/625 к.с., специфичното за М окачване и задвижването на четирите колела M xDrive. Двата специални модела ще бъдат произведени в лимитирана до 250 екземпляра серия в завода на BMW в Спартанбърг, САЩ, и могат да бъдат поръчани още сега.

Ексклузивно за специалните модели се предлага специалното лаково покритие BMW Individual Frozen Dark Silver, което особено ярко подчертава външния дизайн на новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition. Матовото лаково покритие позволява особено автентично да изпъкнат мощните пропорции, ясния език на формите и типичните за М детайли на каросерията, при това независимо от посоката на светлината. По желание за двата специални модела се предлага и специалното лаково покритие BMW Individual Frozen Marina Bay Blue. Този цвят е сред специалните лакови покрития на BMW, които се предлагат за BMW X5 M Competition, BMW X6 M Competition и моделите BMW X5, BMW X6 и BMW X7, като изборът от цветове постоянно се обогатява.

Висококачествените лакови покрития се комбинират с предлагани ексклузивно за специалните модели М алуминиеви джанти със звездовидни спици в цвят Jetblack. Джантите с размер 21 инча на предната ос и 22 инча на задната ос са оборудвани с гуми с различен размер на предната и задната ос. Оформлението на екстериора включва и подбрани каросерийни елементи, изработени от карбонов композит на интериора се осигурява от пълното кожено оборудване BMW Individual Merino с ексклузивния Bicolor вариант Silverstone/Midnight Blue. Елементите от черна Alcantara в страничните бордове на седалките и контрастните шевове в Sakhir Orange подчертават насочените към спортно шофиране контури на М Мултифункционалните седалки. Характерните контрастни шевове продължават и в тапицериите на вратите и поставят индивидуални акценти и на арматурното табло. В тон с тапицираното с кожа арматурно табло таванът BMW Individual Alcantara също е в цвят Midnight Blue.

Освен това в интериора на специалните модели е използван и особено лекият високотехнологичен материал CFRP. Оборудването включва и интериорни лайстни Carbon Fibre. В зависимост от пазара те са със специално изпълнение, при което сребристия надпис „First Edition 1/250“, нанесен директно върху прозрачния лак на карбоновата лайстна, е директен сигнал за ексклузивния характер на специалните модели. В същия дизайн при това изпълнение на интериорните лайстни е и обозначението на модела върху капака на поставките за чаши.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 126 016 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X5 M Competition: среден разход на гориво: 13,0 – 12,8 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 296 – 291 г/км

BMW X6 M Competition: среден разход на гориво: 13,1 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 301 г/км 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.