Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW и Kith създават ексклузивен модел на новото BMW M4 Competition Купе.

Вече се приемат предварителни поръчки от лимитираното до 150 екземпляра BMW M4 Competition x KITH с уникални дизайнерски детайли в екстериора и интериора

G82
·
Автомобили BMW M
·
Купе
·
M4
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(90x, ~814,09 MB)
  More below article text

Само няколко седмици след световната му премиера BMW M подготвя особено ексклузивен модел на BMW M4 Competition Купе (среден разход на гориво: 10,2 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 234 г/км): в сътрудничество със световно известната лайфстайл-марка Kithaus New York се създава лимитирано само до 150 екземпляра BMW M4 Competition x KITH с уникални дизайнерски елементи в екстериора и интериора. BMWM GmbH възприема модните течения и се позиционира на този растящ пазар, също като при сътрудничеството със съвременния художник FUTURA 2000. За създателя на Kith и BMW ентусиаст Рони Фиг сътрудничеството е особено емоционално. BMW M4 Competition x KITH може да бъде поръчвано от 23 октомври. Успоредно с това във всичките си магазини, както и онлайн, Kith предлага колекция от 96 артикула ексклузивно облекло и аксесоари.

„При модернизацията на марката BMW ние следим и актуалните Streetstyle тенденции. Със своите идеи и своя лейбъл Kith Рони Фиг е един от изключителните мозъци и лидери в областта на модата, лайфстайла и лукса. Сътрудничеството с него и влиятелната му марка ще има положителен ефект върху BMW и привличането на нови целеви групи“, каза Йенс Тимер, Senior Vice President Customer and Brand BMW.

Маркус Флаш, CEO BMW M GmbH, коментира: „Това не е първият път, когато BMW M GmbH създава лимитиран модел на свой автомобил в ексклузивно сътрудничество. В случая с Рони Фиг и Kith BMW M GmbH има уникалната възможност за изгради мост от BMW M3 от първо поколение до новото BMW M4 Competition Купе от шесто поколение на това иконично моделно семейство. В същото време ние се обръщаме и към една нова, вълнуваща целева група. От културен феномен Streetwear сцената се превръща в глобално отношение към живота и в много области от живота придобива собствена, нова ексклузивност.“

„Всичко, по което работим с Kith, трябва да има автентичен произход“, казва създателят на Kith Рони Фиг. „Сред спомените от моето детство са и посещенията при дядо ми и неговите BMW-та през 80-те години на миналия век. Знам, че той притежаваше едно E21 320i, а най-ценният му автомобил бе E30 M3. Тези моменти в моя живот поставиха началото на моята страст по отношение на BMW, така че сътрудничеството ни  в рамките на този проект е логичен завършек.“

Отскоро Рони Фиг, която навремето стана известен с най-актуалните Sneaker-Styles за известни личности и който през 2011 година създаде собствена марка Kith, е собственик на едно от легендарните BMW E30 M3. До това старателно подготвено BMW M3 от първо поколение при официалното представяне на сътрудничеството на 23 октомври в Kith Pop-Up Store в Бруклин BMW M GmbH поставя и един уникат от вече шестото поколение на High-Performance автомобила: BMW M4 Design Study by KITH, също като BMW E30 M3, е лакирано в тогавашния оригинален цвят Zinnober Red. Междувременно този цвят вече не се предлага в гамата на BMW, но е избран ексклузивно за BMW M4 Design Study by KITH като връзка между двата автомобила. Освен това на мястото на логото на M4 Competition на задния капак е разположено черно лого на Kith с BMW M ленти, като същото лого в осветена версия може да се види под подглавника на M Carbon седалките тип „корито“. Върху черната кожа на подглавниците и средната конзола са щамповани надписи Kith.

Кожата с щамповани надписи, подбрана за униката, е използван и за новите тапицерии на седалките на  BMW E30 M3 на Фиг. И неговият автомобил се отличава с логото на Kith с лентите на BMW M и сребристи букви, а върху предния и задния капак и върху волана е разположена специална версия на старото лого на BMW, при което буквите BMW са заменени с Kith. Новите, преливащи един в друг надписи са запазена марка на множеството сътрудничества на Kith с познати по целият свят компании. BMW също промени емблемата си за партньор при сътрудничество – за пръв път в историята си. За 150-те екземпляра на BMW M4 Competition x KITH бе създадено общо лого: около познатата емблема на BMW е поставен втори пръстен с цветовете на BMW M: светлосин, тъмносин и червен. Върху него със по-светъл шрифт се виждат подробности за Kith и актуалното сътрудничество. В задната част на BMW M4 Competition x KITH е разположено черно лого на Kith с лентите на BMW M. За специалните модели се предлагат единствено матовите лакови покрития Frozen Black, Frozen Dark Silver и Frozen Brillant White – препратка към трите най-популярни цвята на BMW E30 M3 преди години. Истински акцент на специалните модели е Kith Carbon покривът. При това опционално допълнително оборудване надписът Kith със сиви букви и BMW M ленти е бродиран в повърхността на покрива. Серийна е M Compound спирачната система с червени спирачни апарати с лого на М. Те се виждат добре през М кованите джанти с двойни спици 826M Bicolor / Jetblack uni с размер 19 инча на предната ос и 20 инча на задната ос.

В интериора на BMW M4 Competition x KITH впечатление правят трицветните M Carbon седалки тип „корито“. В допълнение към пълната кожена тапицерия Merino Black характерни акценти поставят и детайлите в светлосини и червени цветове на BMW M. Също като при BMW E30 M3 на Фиг надписите при Kith са щамповани в черната кожа, която при BMW M4 Competition x KITH покрива подглавниците отпред и отзад, както и подлакътника. На средната конзола е разположен ексклузивен плакет с лого на Kith и лентите на BMW M. Осветената емблема М под предните подглавници също е с надпис Kith.

Техниката на специалния модел е от BMW M4 Competition Купе. Неговият нов редови 6-цилиндров двигател с типичната за BMW M GmbH високооборотна характеристика и най-новата технология M TwinPower Turbo развива 375 кВт (510 к.с.), максималния въртящ момент е 650 Нм. 8-степенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic е серийна. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 3,9 секунди, след 12,5 секунди автомобилът достига 200 км/ч. Освен с класическото задно задвижване BMW M4 Competition x KITH по желание ще се предлага и със задвижването на четирите колела M xDrive. В допълнение към серийното оборудване на BMW M4 Competition Купе и специфичните съдържания на сътрудничеството с Kith специалният модел серийно се оборудва и с някой други опции. Сред тях са M Compound спирачната система, М кованите джанти и M Carbon седалките тип „корито“ и M Carbon екстериорният пакет, BMW Лазерните светлини и светлините BMW Individual Shadow Line. В интериора впечатляват интериорните лайстни Carbon Fibre и галванизираните апликации на уредите за управление. Доставките на лимитираното BMW M4 Competition x KITH Edition стартират от лятото на 2021 година.  

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 126 016 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M4 Competition Coupé fuel consumption combined: 10.2 l/100 km [27.7 mpg imp]; CO 2 emissions combined: 234 g/km.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.