Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Тест за издръжливост в North Cape: BMW iX във финална фаза на тестове при екстремно ниски температури.

Новият технологичен флагман на BMW Group преминава през интензивна програма за настройки на системите за контрол на задвижването и окачването на север от Полярния кръг – Електромоторите, задвижването на четирите колела, технологията за зареждане, високоволтовата батерия и топлинният мениджмънт издържаха стрес теста при екстремно ниски температури. 

i20
·
BMW iX
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(23x, ~277,92 MB)

Близо година преди въвеждането на пазара подготовката за серийно производство на  BMW iX продължава по план. След като в рамките на #NEXTGen2020 в Мюнхен вече бе представен окончателният дизайн на BMW iX, в северна Скандинавия вече стартират финалните тестове на новият технологичен флагман. Стрес тестът, който се провежда при екстремни метеорологични условия отвъд Полярния кръг, служи и за фини настройки на системите за контрол на задвижването и окачването. Освен това на тестове при интензивни натоварвания се подлагат и електромоторите и задвижването на четирите колела, високоволтовата батерия и топлинният мениджмънт на автомобила. Тестовете отведоха прототипите на BMW iX до най-северните райони на Европа. По пустите пътища на Лапландия във Финландия чак до Норт Кейп на норвежкия остров Магеро. Там своята функционалност и надеждност при особено тежките пътни и метеорологични условия трябваше да докажат както технологията BMW eDrive от пето поколение, така и системите за контрол на окачването. При това тестовите инженери проверяваха най-вече взаимодействието на системите за контрол на задвижването и окачването при пътни настилки с ниско сцепление. Нестабилните настилки, заледените пътища и специално подготвените за тестовете ледени повърхности около Полярния кръг предлага идеални условия за прецизно съгласуване на управлението на двигателите, на електрическото задвижване на четирите колела и на системите за контрол на окачването – до граничните режими на надлъжното и страничното ускорение.

BMW iX е първият модел, който е конструиран върху новата, модулно мащабируема платформа на бъдещето на BMW Group. Той още от самото начало е създаден за чисто електрическата мобилност и с най-новото поколение на технологията BMW eDrive, както и интелигентна и олекотена конструкция и оптимизираната аеродинамика, като поставя нови стандарти за ефективност в сегмента на луксозните Sports Activity Vehicle (SAV). Според актуалните изчисления двата електромотора заедно развиват максимална мощност от над 370 кВт/500 к.с. Част от стрес тестовете около Нордкап са и финалните настройки на интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive и нейното адаптиране на индивидуалния за всяко колело въртящ момент, което освен стабилността на пътя и сцеплението оптимизира и ефективността на BMW iX. Целта на разработките е постигането на изключително нисък в този автомобилен клас среден разход на електроенергия под 21 кВтч на 100 километра в  WLTP тестови цикъл, както и пробег от над 600 километра (WLTP).

При зимните тестове компонентите на технологията BMW eDrive се изправят пред особени предизвикателства. При екстремно ниски външни температури високоволтовата батерия и технологията за зареждане са подложени на практически тестове за тяхното използване във всекидневието дори и през най-тежката зима. Дисплеите, които предоставят информация за зареждането, пробега и работния режим, както и управлението на топлината, което гарантира, че задвижването и високоволтовата батерия винаги са при оптимална работна температура, също демонстрират своята нечувствителност към екстремни ниски температури под границата на замръзване.

Интензивната тестова програма натоварва прототипа на BMW iX за възможно най-кратко време повече, отколкото по-късните серийни автомобили през целия им жизнен цикъл. С оценката на всички резултати от теста и последващите фини настройки на всички компоненти на задвижването и окачването на BMW iX се проправя пътят към старта на една нова ера на радостта от шофирането през следващите месеци.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 126 016 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX:
комбиниран разход на енергия: < 21 кВч/100 км в WLTP тестови цикъл*; комбинирани CO2 емисии: 0 г/км.
* данните за консумация на енргия, пробег и динамични характеристики са предварителни и са базирани на прогнози.   

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.