Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

На CES 2021 BMW представя бъдещото поколение на Infotainment системата BMW iDrive.

BMW iDrive отбелязва своя 20-годишен юбилей на CES Digital 2021. Смяната на парадигмата при взаимодействието между водача и автомобила се превръща в индустриален стандарт и поставя основите на мултифункционалното, онлайн-базирано потребителско изживяване днес. Всички презентации на BMW на CES 2021, както и другите дигитални презентации могат да бъдат проследени на CES Special на онлайн-платформата www.bmw.com/ces.

Технологии
·
BMW ConnectedDrive
·
Концепции за информационно-развлекателни системи и управление
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(37x, ~457,69 MB)

От дебюта на актуалното BMW iDrive са изминали 20 години. На Consumer Electronics Show (CES) 2021 BMW представя бъдещото поколение на своята Infotainment система, с която взаимодействието между водача и автомобила навлиза в една нова дигитална и интелигентна ера. CES ще се проведе в дигитален формат от 11 до 14 януари 2021 година. BMW ще се възползва от виртуалния форум на CES и ще позволи на публиката от целия свят да получи първи впечатления от бъдещата система BMW iDrive, която ще бъде представена официално по-късно през 2021 година. Дигиталното представяне на BMW на CES 2021 включва и видео-тийзър, който нагледно и по развлекателен начин припомня развитието на потребителското изживяване в автомобила през последните 20 години и най-вече при BMW. Главните герои на това пътешествие във времето са BMW Серия 7 от 2001 година, при което BMW iDrive отпразнува своята премиера, и BMW iX, което ще бъде въведено на пазара още през 2021 година за пръв път с бъдещото поколение на Infotainment системата. Освен това дизайнерският екип, отговорен за User Experience и User Interaction, осигурява поглед зад кулисите на своята развойна дейност. В допълнение към това ще бъде продуциран и следващ епизод на поредицата от видеоклипове „Re-Thinking Design“,  стартирала в рамките на #NEXTGen 2020 на BMW Group. Всички съдържания на представянето на BMW на CES 2021, както и другите дигитални презентации могат да бъдат проследени на CES Special на онлайн-платформата www.bmw.com/ces.

Преди 20 години BMW спечели борбата срещу множеството бутони в автомобила с последователна смяна на парадигмата. Системата за управление BMW iDrive, представена за пръв път при новото тогава BMW Серия 7, се пребори не само със старите навици, но и с постоянно увеличаващия се брой превключватели, бутони и регулатори в кокпита. Те са заместени от цветен монитор, т. нар. контролен дисплей, на арматурното табло и контролер на iDrive – въртящ и натискащ се бутон на средната конзола. Мултифункционалната система предлага възможност с един-единствен уред за управление да бъдат контролирани множество настройки на автомобила, развлекателните, навигационните и телекомуникационните функции. Освен това BMW Серия 7 е и първият автомобил, оборудван с гласово управление, което позволява активиране на подбрани функции с акустични команди. С iDrive контролерът и гласовото управление се повишават както комфорта, така и сигурността на управлението. Ако преди за всяка функция трябва да се търси и активира специално обособен бутон, сега е достатъчно едно движение с контролера, разположен перфектно ергономично на средната конзола. Чрез идентични движения на въртене, натискане и плъзгане може да бъдат управлявани най-различни функции. Същото толкова бързо и сигурно водачът може да следи индикациите на интегрирания на арматурното табло на нивото на погледа контролен дисплей. Налагаше се само кратко отклоняване на вниманието от пътя, за да се информира за статуса на управлението. Този иновативен принцип в рамките на само няколко години се превръща в нов индустриален стандарт. Множество други производители адаптират тази комбинация между дисплей и контролер, тъй като само по този начин можеха да овладеят постоянно увеличаващия се брой на функциите.

Постоянните модернизации осигуряват увеличаване на преднината

Още от раждането на iDrive BMW винаги е бил пионер в областта на интуитивното управление на автомобила. Благодарение на постоянните модернизации преднината се увеличава все повече и повече. Тя води до въвеждането на бутони за любими функции за запаметяване на индивидуално избрани стъпки за управление, като въведените за пръв път капацитивни повърхности активират предварителен изглед на контролния дисплей. Въведени са и бутони за директен избор за непосредствен вход в най-често ползваните функционални зони на менюто, както и Touch контролер, който позволява въвеждането на ръкописни символи. През 2015 година, отново като премиера в BMW Серия 7, е въведен и контролен дисплей с тъч-функция. Успоредно с това BMW налага и други иновации за оптимизиране на комфорта и сигурността при шофиране. През 2004 година BMW е първият автомобилен производител, който представя Head-Up Display за проектиране на свързаните с шофирането важни данни върху предното стъкло, директно в зрителното поле на водача. Със световната премиера на BMW Управлението с жестове в BMW Серия 7 през 2015 година мултимодалното управление е издигнато до ново ниво. Гласовото управление също преминава през последователен еволюционен процес. От 2015 година Natural Language Understanding позволява управление с помощта на свободно произнесени фрази вместо твърдо дефинирани команди.

BMW като пионер в областта на свързания автомобил

В същото време BMW iDrive поставя и основите за въвеждането на дигиталните услуги, които позволяват все по-интензивна връзка между човека и автомобила. Още при първата еволюционна степен на системата в автомобила навлезе и услугата BMW Online. През 2007 година последва интеграцията на търсачката Google, след като една година по-рано BMW стана първият автомобилен производител в света, който позволи неограничено ползване на интернет в автомобила. Бумът на смартфоните и специално разработените за тях приложения още през 2012 година доведе до интегрирането на приложения на трети производители в системата за управление BMW iDrive. През 2016 година връзката между водача и автомобила става още по-тясна. BMW Connected App за пръв път даде възможност автомобилът да бъде интегриран изцяло в дигиталния лайфстайл на клиента. Вече е възможен директен трансфер на навигационни цели от смартфона в автомобила, информация за статуса на автомобила вече можеше да бъде следена на мобилния телефон или други дигитални устройства. Като My BMW App днес тази услуга предлага още по-разширени функции.

Дигиталният интелект подпомага водача

С дебюта на новото BMW Серия 3 през 2018 година своята премиера отпразнува новото, вече онлайн-базирано гласово управление. BMW Intelligent Personal Assistant изпълнява ролята на дигитален спътник, чиито възможности се увеличават постоянно. Това става възможно благодарение на модулният и гъвкав автомобилен софтуер BMW Operating System 7, който служи като основа за друга, насочена към бъдещето услуга. Remote Software Upgrade поддържа софтуера на BMW винаги на най-актуалното ниво и освен това позволява интегриране на допълнителни функции в автомобила. Смелостта за този революционен отговор на все по-сложните функции позволява на BMW още преди 20 години да се превърне в пионера на интуитивното управление. С BMW iDrive са поставени и основите за дигиталния интелект в автомобила. Той позволява изживяването при шофиране да бъде насочено още по-прецизно към потребностите и желанията на клиента. С BMW iDrive от следващо поколение постигнатата по този начин връзка между BMW и неговия водач се издига до ново ниво. Новата система по идеален начин свързва аналоговата и дигиталната технология. В същото време следващата промяна на парадигмата е неизбежна, тъй като сумата от наличните функции в автомобилите и тяхната сложност непрекъснато се увеличават. Дигиталният интелект навлиза в автомобила. Благодарение на оптимизираните сензори той може да възприема и следи заобикалящата среда. Това във все по-голяма степен позволява автоматизирането на шофирането и паркирането. Освен това онлайн-базираните услуги ползват все повече данни, които са на разположение в реално време. По този начин в множество ситуации автомобилът разполага с много повече информации от водача. Така например автомобилът може да получава предупреждения за опасности от автомобилния парк на BMW и да показва и прави прогнози за наличността на паркоместа около целта на пътуването. Тези разработки продължават и поставят все по-нови предизвикателства пред актуалните и бъдещите Infotainment системи. Следващото поколение BMW iDrive е проектирано да ползва потенциала на интелигентно свързания автомобил по-всеобхватно от всякога, за да направи изживяването на мобилността още по-безопасно, по-комфортно и по-вълнуващо.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 126 016 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.