Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Щефан Прикоп, Мениджър за България и Румъния на BMW Financial Services: Предлагането на правилните финансови продукти в точното време създава достъпност и увереност сред нови и настоящи клиенти и генерира допълнителен потенциал за търговските резултати.

Щефан Прикоп, Mениджър за България и Румъния на BMW Financial Services говори за ролята на финансовите услуги в силно ориентирания към клиента бизнес с продажби на премиум автомобили и развитието на този бизнес на българския пазар през последните повече от 10 години.

Корпоративни
·
Финансови услуги на BMW
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(1x, ~16,69 MB)

Щефан Прикоп, MBA, е мениджър за България и Румъния на BMW Financial Services от 2011 г. Той има над двадесетгодишен професионален опит в областта на финансите, включително за други автомобилни производители на румънския пазар, като например Mercedes-Benz и Renault. В качеството си на Мениджър за България и Румъния на BMW Financial Services г-н Прикоп управлява стратегическото развитие на финансовите услуги на BMW за двата пазара, а като част от мениджърския екип на търговски регион Централна и Южна Европа на BMW Group, отговоря за застрахователните проекти и развитие на он-лайн услугите на регионално ниво.

Г-н Прикоп говори за ролята на финансовите услуги в силно ориентирания към клиента бизнес с продажби на премиум автомобили и развитието на този бизнес на българския пазар през последните повече от 10 години.

Г-н Прикоп, как подразделението BMW Financial Services е интегрирано в цялостната дейност на BMW Group на българския пазар?

BMW Financial Services е един от водещите доставчици на финансови услуги в автомобилния сектор. Компанията в създадена през 1991 г., в подкрепа продажбите на BMW Group, като основната й цел е да достигне до нови целеви групи, да осигури финансиране за различни нива на търговията и да предложи различни съпътстващи  продажбите услуги. Към настоящия момент BMW Financial Services оперира в 54 държави по целия свят.

В търговския регион Централна и Южна Европа на BMW Group, към който принадлежи България, BMW Financial Services присъства посредством два организационни модела. В  Полша, Чехия и отскоро в Словакия компанията има собствена структура. На останалите пазари работим в партньорство с местни лизингови оператори. В България наш партньор за всички наши застрахователни и лизингови продукти от 2007 г. е UniCredit Leasing.

Колко важна е дейността на компанията за финансови услуги в управлението на бизнеса с продажби на премиум автомобили?

Основните бизнес дейности на BMW Financial Services са финансирането и лизинговането на автомобили и мотоциклети на BMW Group за клиенти на дребно и бизнес клиенти. BMW Financial Services също предлага на клиентите избрани застрахователни и банкови продукти. Постоянният контакт с нашите клиенти в продължение на дълги периоди от време ни позволява да бъдем по-гъвкави и бързи от всяка друга финансова институция, като предоставяме индивидуални адаптирани спрямо всеки клиент решения, докато те и техният бизнес се развиват с времето. По този начин ние играем важна роля в процеса на лоялизация. Освен това виждаме себе си и като бизнес двигател, тъй като се стремим постоянно да развиваме и въвеждаме нови концепции за достъп до мобилност.

Вие управлявате финансовите услуги за марките BMW, MINI и BMW Motorrad на българския пазар, в продължение на повече от десет години, как се промени пазарът през това време?

Когато стартирахме работа на българския пазар през 2007 г., делът на финансираните продажби на автомобили на BMW Group беше едва около 25%. В момента този дял е около 75%, като тази значителна промяна беше един от значимите двигатели на продажбите за BMW Group. Тя ни позволи да се свържем и да привлечем различни целеви групи и да разширим обхвата си. Предлагането на правилните финансови продукти в точното време е въпрос на достъпност и увереност в рамките на конкретни групи клиенти и специални сегменти, като по този начин се създава допълнителен потенциал за нашите търговски резултати.

В течение на работата си, стимулирахме еволюция от предпочитание на парични сделки, през стандартен финансов лизинг към диверсифицирани и гъвкави финансови продукти и използване на мобилност като услуга. В доминирания от парични сделки пазар за нашите продукти, първо започнахме да създаваме положителна перспектива за разходите за клиентите на BMW, MINI и BMW Motorrad чрез финансови решения, базирани на субсидиран лихвен процент, напр. продукти с лихва с 0,99 - 1,99%. След това продължихме с разработването и внедряването на продукти, базирани на концепцията за използване на мобилност главно в две посоки. Първото ни предложение беше BMW / MINI Select, вид лизинг с отворен край, който предлага на клиента възможността да закупи автомобила в края на лизинговия период или да го върне, а след това продължихме с развитието на концепцията за ползване на мобилност като услуга. Анализът на продажбите показва, че нашите потенциални клиенти са готови и търсят такива базирани на употреба продукти и техният дял в нашето портфолио в момента достига приблизително 50%.

Защо смятате концепцията за използване на мобилността за привлекателна, какви могат да бъдат предимствата и какъв е профилът на клиентите за този вид финансов продукт?

Първо трябва да кажем, че през последната година и малко по време на пандемията личната мобилност отново се доказа и придвижи нагоре в приоритетите на потребителите по целия свят, особено с акцент върху характеристики като безопасност, надеждност, устойчивост и ефективна и прозрачна структура на разходите. Това са и сред основните предимства на концепциите за ползване на мобилност като услуга. При този вариант клиентите имат лесен достъп до сигурни, надеждни превозни средства при ясни и прозрачни условия за целия период на ползване. В допълнение към това, предлагайки премиум продукти от марките BMW, MINI и BMW Motorrad, можем да добавим съответната ежедневна ефективност, модерни иновации, свързаност, възможност за избор на богата палитра от автомобили с алтернативно задвижване, 4 години гаранция и атрактивни пакети за поддръжка, както и не на последно място възможност за изкупуване на настоящо превозно средство на клиента. Всички тези характеристики създават лесен за оценка и сравнение пакет за различни целеви групи, които могат да избират от широкото и разнообразно портфолио на BMW Group, от една от най-развитите търговски мрежи в България, налични и по поръчка на клиента превозни средства в различни сегменти.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.