Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW iX3 - акценти и галерия от снимки.

BMW Group последователно продължава своята стратегия за електрификация. С BMW iX3 за пръв път чисто електрическото задвижване е комбинирано с типичните характеристики на BMW X модел. В съответствие със стратегическия подход „Power of Choice“ при BMW X3 клиентите могат да избират между бензинови и дизелови двигатели, Plug-in хибридно и чисто електрическо задвижване.

G08
·
BMW i
·
BMW iX3
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(82x, 960,59 MB)

BMW Group последователно продължава своята стратегия за електрификация с BMW iX3 (среден разход на гориво в европейския тестов цикъл WLTP: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 19,5 – 18,5 кВтч/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км; среден разход на гориво в тестовия цикъл NEDC: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 17,8 – 17,5 кВтч/100 км; COемисии). За пръв път чисто електрическото задвижване е комбинирано с типичните характеристики на BMW X модел. В съответствие със стратегическия подход „Power of Choice“ при BMW X3 клиентите могат да избират между бензинови и дизелови двигатели, Plug-in хибридно и чисто електрическо задвижване. Дебютът на новото BMW iX3 в същото време е и старт за петото поколение на технологията BMW eDrive. С нея започва една нова ера на електрифицираното задвижване за премиум автомобили със значителен напредък по отношение на характеристиките на мощността, пробега, теглото, компактността на задвижването и гъвкавостта. За пръв път електромоторът, трансмисията и мощната управляваща електроника са съчетани в общ корпус.

BMW iX3 Highly integrated e-drive-unit cut model (07/2020)

Дизайн: дизайнерските елементи подчертават насочената към устойчивост концепция на задвижването

 • Външният дизайн на новото BMW iX3 демонстрира типичните пропорции и с това сигнализира за стабилния премиум характер и всестранните възможности на BMW X модел.
 • Специфичните за модела дизайнерски елементи като почти напълно затворената предна броня и BMW бъбрековидна радиаторна решетка оптимизират аеродинамиката и визуално подчертават устойчивата концепция на задвижването.  
 • Всеобхватното серийно оборудване „Inspiring“ включва лаково покритие металик, LED фарове, автоматично задвижване на задния капак, панорамен стъклен покрив. 

Интериор: цветни акценти подсказват за електрическото задвижване

 • Сините акценти по бутона Старт/Стоп и селектора на трансмисията подсказват за чисто електрическото задвижване.
 • Серийно се предлагат вътрешно осветление, което при стандартните си настройки е в син цвят, както и тризонова автоматична климатична инсталация с функции за стационарно отопление и стационарна климатизация.
 • Вместимостта на багажника отговаря на стандартните транспортни възможности на BMW X3 с двигател с вътрешно горене. Под двойния под на багажника е разположено отделение за съхранение на кабела за зареждане.

Задвижване: модернизирани технологии на задвижването и окачването

  • Премиера на петото поколение на технологията BMW eDrive: електромоторът, мощната управляваща електроника и високоволтовата батерия са със значително подобрени характеристики по отношение на мощността, разхода на електроенергия и пробега.
  • Енергийната плътност на електромотора е повишена с 30 % спрямо досегашните напълно електрически автомобили на BMW Group. Максималната мощност на новото задвижване е 210 кВт/286 к.с.
  • Ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек (за сравнение: BMW X3 30i: 6,4 сек).
  • С бруто енергийния си капацитет от 80 кВтч и благодарение на високата ефективност на задвижването новото BMW iX3 може да постигне пробег до 460 км при тестовия цикъл WLTP.
  • На бърза зарядна станция с прав ток могат да бъдат постигнати мощности на зареждането до 150 кВт. По този начин високоволтовата батерия може да бъде заредена от 0 до 80 % от пълния си капацитет за 34 минути.
  • Електромоторът работи без постоянни магнити. По този начин е възможно производството без използването на суровини от така наречените редкоземни елементи.
  • BMW IconicSounds Electric: новоразработената акустика е на разположение при линията на оборудване „Impressive“. Неподражаемата композиция е разработена съвместно с Ханс Цимер.
  • Нови дигитални услуги: при планирането на маршрута навигационната система взима под внимание междинни спирания за зареждане на високоволтовия акумулатор, включително детайлна информация за отделните зарядни станции.  
  • Сериен BMW Live Cockpit Professional с cloud-базирана навигационна система BMW Maps и BMW Intelligent Personal Assistant. Серийното оборудване включва и Smartphone Integration с подготовка за Apple CarPlay и Android Auto, Remote Software Upgrade и дигитални услуги на BMW Connected.

Цена за българския пазар: 131 100 лв. с вкл. ДДС

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX3: среден разход на гориво в европейския тестов цикъл WLTP: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 19,5 – 18,5 кВтч/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км; среден разход на гориво в тестовия цикъл NEDC: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 17,8 – 17,5 кВтч/100 км; COемисии

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.