Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW iX3 - акценти и галерия от снимки.

BMW Group последователно продължава своята стратегия за електрификация. С BMW iX3 за пръв път чисто електрическото задвижване е комбинирано с типичните характеристики на BMW X модел. В съответствие със стратегическия подход „Power of Choice“ при BMW X3 клиентите могат да избират между бензинови и дизелови двигатели, Plug-in хибридно и чисто електрическо задвижване.

G08
·
BMW i
·
BMW iX3
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(82x, ~926,65 MB)

BMW Group последователно продължава своята стратегия за електрификация с BMW iX3 (среден разход на гориво в европейския тестов цикъл WLTP: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 19,5 – 18,5 кВтч/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км; среден разход на гориво в тестовия цикъл NEDC: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 17,8 – 17,5 кВтч/100 км; COемисии). За пръв път чисто електрическото задвижване е комбинирано с типичните характеристики на BMW X модел. В съответствие със стратегическия подход „Power of Choice“ при BMW X3 клиентите могат да избират между бензинови и дизелови двигатели, Plug-in хибридно и чисто електрическо задвижване. Дебютът на новото BMW iX3 в същото време е и старт за петото поколение на технологията BMW eDrive. С нея започва една нова ера на електрифицираното задвижване за премиум автомобили със значителен напредък по отношение на характеристиките на мощността, пробега, теглото, компактността на задвижването и гъвкавостта. За пръв път електромоторът, трансмисията и мощната управляваща електроника са съчетани в общ корпус.

BMW iX3 Highly integrated e-drive-unit cut model (07/2020)

Дизайн: дизайнерските елементи подчертават насочената към устойчивост концепция на задвижването

 • Външният дизайн на новото BMW iX3 демонстрира типичните пропорции и с това сигнализира за стабилния премиум характер и всестранните възможности на BMW X модел.
 • Специфичните за модела дизайнерски елементи като почти напълно затворената предна броня и BMW бъбрековидна радиаторна решетка оптимизират аеродинамиката и визуално подчертават устойчивата концепция на задвижването.  
 • Всеобхватното серийно оборудване „Inspiring“ включва лаково покритие металик, LED фарове, автоматично задвижване на задния капак, панорамен стъклен покрив. 

Интериор: цветни акценти подсказват за електрическото задвижване

 • Сините акценти по бутона Старт/Стоп и селектора на трансмисията подсказват за чисто електрическото задвижване.
 • Серийно се предлагат вътрешно осветление, което при стандартните си настройки е в син цвят, както и тризонова автоматична климатична инсталация с функции за стационарно отопление и стационарна климатизация.
 • Вместимостта на багажника отговаря на стандартните транспортни възможности на BMW X3 с двигател с вътрешно горене. Под двойния под на багажника е разположено отделение за съхранение на кабела за зареждане.

Задвижване: модернизирани технологии на задвижването и окачването

  • Премиера на петото поколение на технологията BMW eDrive: електромоторът, мощната управляваща електроника и високоволтовата батерия са със значително подобрени характеристики по отношение на мощността, разхода на електроенергия и пробега.
  • Енергийната плътност на електромотора е повишена с 30 % спрямо досегашните напълно електрически автомобили на BMW Group. Максималната мощност на новото задвижване е 210 кВт/286 к.с.
  • Ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек (за сравнение: BMW X3 30i: 6,4 сек).
  • С бруто енергийния си капацитет от 80 кВтч и благодарение на високата ефективност на задвижването новото BMW iX3 може да постигне пробег до 460 км при тестовия цикъл WLTP.
  • На бърза зарядна станция с прав ток могат да бъдат постигнати мощности на зареждането до 150 кВт. По този начин високоволтовата батерия може да бъде заредена от 0 до 80 % от пълния си капацитет за 34 минути.
  • Електромоторът работи без постоянни магнити. По този начин е възможно производството без използването на суровини от така наречените редкоземни елементи.
  • BMW IconicSounds Electric: новоразработената акустика е на разположение при линията на оборудване „Impressive“. Неподражаемата композиция е разработена съвместно с Ханс Цимер.
  • Нови дигитални услуги: при планирането на маршрута навигационната система взима под внимание междинни спирания за зареждане на високоволтовия акумулатор, включително детайлна информация за отделните зарядни станции.  
  • Сериен BMW Live Cockpit Professional с cloud-базирана навигационна система BMW Maps и BMW Intelligent Personal Assistant. Серийното оборудване включва и Smartphone Integration с подготовка за Apple CarPlay и Android Auto, Remote Software Upgrade и дигитални услуги на BMW Connected.

Цена за българския пазар: 131 100 лв. с вкл. ДДС

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX3: среден разход на гориво в европейския тестов цикъл WLTP: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 19,5 – 18,5 кВтч/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км; среден разход на гориво в тестовия цикъл NEDC: 0,0 л/100 км; среден разход на електроенергия: 17,8 – 17,5 кВтч/100 км; COемисии

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.