Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

СВЕЖО ПОПЪЛНЕНИЕ ЗА ЕКСТРЕМНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО: MINI JOHN COOPER WORKS.

С пуристкия си дизайн, обогатеното серийно оборудване, новата система за управление и атрактивните пакети оборудване върховият спортист в премиум сегмента на малките автомобили е в най-добрата си форма.

John Cooper Works
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(57x, 454,48 MB)

Дългите прави участъци подчертават мощното му ускорение, в острите завои се разкрива неподражаемият му талант. С MINI John Cooper Works (среден разход на гориво: 7,1 – 6,8 л/ 100 км по WLTP, 7,1 – 6,9 л/ 100 км по NEDC; CO2 емисии (комбинирани): 161 – 155 г/км по WLTP, 163 – 158 г/км по NEDC) всеки километър се превръща в изживяване – не само на състезателната писта, но и на пътя. След последната модернизация върховият спортист в премиум сегмента на малките автомобили е още по-вълнуващ. Със свежите си дизайнерски акценти и разширеното серийно оборудване MINI John Cooper Works е в най-добрата си форма.

Новата система за управление и атрактивните пакети оборудване предлагат оптимизирани възможности за индивидуализирана наслада от екстремната радост от шофирането. Характерът на MINI John Cooper Works, последователно подчинен на вълнуващата динамика, е изразен още по-автентично от новия, особено ясен и пуристки език на формите на британската марка. В предната част силно впечатление правят кръглите LED фарове и хексагоналната, още по-изпъкнала радиаторна решетка с червена напречна лайстна. Увеличените въздухозаборници осигуряват оптимално охлаждане на задвижването и спирачките при екстремно спортни ситуации на пътя. По нов начин са оформени и специфичните за модела Side Scuttles на предните странични панели, както и задната броня с характерен дифузор за оптимизиране на аеродинамиката в задната част на дъното на автомобила. Вълнуващото излъчване подчертава и впечатляващият темперамент на MINI John Cooper Works. Моделът се задвижва от разработен с помощта на опита от моторните спортове на John Cooper Works 4-цилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo с работен обем 2 литра, максимална мощност 170 кВт/ 231 к.с. и максимален въртящ момент от 320 Нм. Със серийната шестстепенна механична скоростна кутия MINI John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за само 6,3 сек. В комбинация с опционалната осемстепенна трансмисия Steptronic Sport ускорението до 100 км/ч отнема само 6,1 сек.

Спортната изпускателна система с два ауспухови накрайника от неръждаема стомана с диаметър по 85 мм осигурява силно емоционален звук при бързите ускорения. Тя е част от серийното оборудване също като спортната спирачна система, разработена в сътрудничество със специализирания производител Brembo. Червените четирибутални спирачни апарати с логото на John Cooper Works с вътрешно вентилирани дискове на предните колела осигуряват мощно отрицателно ускорение и поставят ярки цветови акценти зад серийните 17-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works. Като опция се предлагат и 18-инчови алуминиеви джанти, сред които и такива с новия дизайн John Cooper Works Circuit Spoke 2-tone.

За пъргавата управляемост, която впечатлява не само в бързите комбинации от леви/десни завои на състезателната писта, но и при движението из града, допринасят и спортните настройки на окачването на MINI John Cooper Works. Като опция се предлага новият вариант на Адаптивното окачване, който осигурява оптимизиран баланс между спортния дух и комфорта на возене благодарение на честотно селективната технология на амортисьорите. Възникващите при преминаване през по-малки неравности пикове в налягането се изравняват от допълнителен клапан, с което се осигурява по-хармонично усещане при шофиране. Необходимата за тази цел адаптация се извършва в рамките на 50 до 100 милисекунди. В същото време се запазва директния контакт с пътната настилка при по-спортен стил на шофиране. При MINI John Cooper Works новото Адаптивно окачване работи с над 10 % по-висока мощност на амортисьорите.

Адаптивното окачване е част от John Cooper Works Trim, който се предлага като алтернатива на серийното оборудване и включва и екстериорни и интериорни повърхности в гланциран Piano Black, комбинирана тапицерия Dinamica/кожа в Carbon Black за спортните седалки John Cooper Works и особено висококачествено лаково покритие на каросерията. Предлага се избор между Chili Red, наличния ексклузивно за MINI John Cooper Works цвят Rebel Green или новите варианти Island Blue metallic и Rooftop Grey metallic.

Индивидуалните желания по отношение на комфорта, свързаността и асистиращите системи могат да бъдат изпълнени особено целенасочено благодарение на конфигурираните по нов начин пакети оборудване. Те включват и нови опции като подгряване на волана, включените в Асистент за шофиране Предупреждение при напускане на лентата и функцията Stop & Go за Активния контрол на скоростта.

Серийното оборудване на MINI John Cooper Works е допълнено с Park Distance Control (PDC) със сензори в задната част на автомобила. MINI John Cooper Works вече серийно се оборудва с оформен по нов начин централен уред с 8,8-инчов тъчдисплей с Black Panel дизайн, както и нова система за управление, чието модерно графично оформление осигурява още по-интуитивен избор и управление на автомобилните функции, озвучителната система, навигационната система, комуникацията и приложенията. За пръв път за тях са налични Live Widgets, които могат да бъдат избирани на тъчдисплей чрез плъзгащо движение на ръката.

Друга новост: индикациите на централния уред и на опционалното мултифункционално арматурно табло на кормилната колона могат да бъдат изобразявани в две различни цветови оформления. В режим „Lounge“ повърхностите на дисплея са в разпускащи сини и тюркоазени тонове. При преминаване в режим „Sport“ фоновите цветове на дисплеите са червен и антрацит. По желание цветовите оформления на дисплеите на MINI John Cooper Works могат да бъдат свързани със серийните MINI Driving Modes. При тях при активиране на режима на шофиране SPORT едновременно с характеристиките на педала на газта и на кормилното управление, както и опционално характеристиките на амортисьорите и превключването на предавките се променят и цветовете на дисплеите. По този начин се осигурява цялостно оформено изживяване при шофиране, при което стартовият сигнал за екстремната радост от шофирането може едновременно да се усети и да се види.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich. 12 May - 10:00 CEST.

Here you can see the public transmission of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.