Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW M3 Competition Седан и новото BMW M4 Competition Купе

Галерия от снимки, акценти

G80
·
G82
·
Автомобили BMW M
·
Купе
·
M4
·
M3
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(205x, ~1,76 GB)

Ориентирана към състезателните писти динамика, комбинирана с уверена пригодност за всекиднвевието: новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе . Значителното повишената динамика е резултат на типичния за М интензивен процес на развойна дейност и фини настройки, който частично се провежда съвместно с тестовата програма на новия състезателен автомобил BMW M4 GT3. Друга характерна черта на новите BMW M автомобили е голямата гама от емоции, предизвикани от тяхното задвижване и окачване, изразителния им дизайн и тяхната нова, специфична за М система за управление.

 

Дизайнът: изразителен и емоционален

 • За изразителното излъчване на двата модела допринасят голямата, вертикално насочена бъбрековидна решетка на BMW с типично в М изпълнение с вертикални пластини, мощно моделираните арки на калниците с характерните М хриле и широко изпъкналите странични прагове, които свързват предната и задната брони.
 • Двата автомобила са оборудвани с покрив от карбонов композит (CFRP) с аеродинамично оптимизирани финки, заден спойлер и типичните за М двойни ауспухови накрайници.
 • Серийни Full LED фарове и опционални Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини.

Интериорът: кокпит и концепция за управление със състезателна атмосфера

 • Серийни новоразработени М Спортни седалки с електрическо регулиране и кожена тапицерия Merino с фина структура с разширен обхват. Възможно е добавяне и на вентилация на седалките.  
 • М Карбон седалките тип „корито“ съчетават функционалността от моторните спортове с олекотената конструкция, както и комфорта при дълги пътувания и луксозното качество на изработката. Те са оборудвани с интегрирани и демонтиращи се за състезателна писта подглавници, осветено обозначение на модела и електрически регулировки.
 • Предлаганата за пръв път опция M Drive Professional е разработена специално за състезателните писти.
 • Бутонът Setup на средната конзола позволява директен достъп до настройките на двигателя, окачването, кормилното управление и спирачната система, както и (според модела и оборудването) до M xDrive, асистента за превключване и контрола на сцеплението.

Окачване и динамика на управлението: типична за M прецизност, максимални възможности за индивидуализация

 • Благодарение на новото, интегрирано ограничение на приплъзването системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността) реагира с още по-висока прецизност.
 • Кормилно управление M Servotronic с променливо предавателно число и интегрирана спирачна система, която в специфичния си за М вариант позволява реализирането на две различни характеристики на реакциите и усещането на педала на спирачката.
 • Серийният M Dynamic Mode позволява особено спортно изживяване при шофиране включително контролирани дрифтове.
 • Серийни ковани M алуминиеви джанти с размер 18 инча на предната ос и 19 инча на задната ос.

Задвижване: редови шестцилиндров двигател с две нива на мощността, механична скоростна кутия или осемстепенна трансмисия M Steptronic

 • Задвижването комбинира типичните за M високооборотни характеристики с най-новия вариант на технологията M TwinPower Turbo и маркира нови рекордни стойности при мощността и въртящия момент на редовите 6-цилиндрови бензинови двигатели на BMW.
 • Максимална динамика благодарение на олекотената конструкция  и екстремно високата здравина на компонентите на базовия двигател.
 • Двата турбокомпресора с индиректно охлаждане на нагнетявания въздух, оптимизираният всмукателен колектор и работещото при максимални налягания до 350 бара директно впръскване на бензина допринасят за спонтанното разгръщане на мощността и пъргавина при набирането на обороти дори и при режими на най-високи натоварвания.
 • Специфичната за модела охладителна система гарантира оптимални работни температури за всички компоненти на задвижването както във всекидневието при кратки пътувания и шофиране в града, така и при най-високо натоварване на състезателната писта.  
 • Класическо изживяване от динамиката предлага комбинацията между редовия шестцилиндров двигател с шестстепенна механична скоростна кутия. Механичната скоростна кутия е оборудвана с асистент за превключване, който чрез контролиране на оборотите позволява работа със съединителя без приплъзване при низходящо превключване при понижаване на скоростта преди завои.  
 • Серийно Адаптивно M окачване с амортисьори с електронно управление и специфична за М кинематика и еластокинематика на предната и задната ос.

 

 

 

Модел

Мощност

Цена в лева с вкл. ДДС

Разход

CO 2 Емисии

BMW M3 Седан

353 кВт/ 480 к.с.

160 500

10,4 л/100 км

248 г/км

BMW M3 Competition
Седан

375 кВт/510 к.с.

168 400

10,0 л/100 км

234 г/км

BMW M4 Купе

353 кВт/480 к.с.

163 500

10,8 л/100 км

248 г/км

BMW M4 Competition Купе

375 кВт/510 к.с.

171 400

10,2 л/100 км

234 г/км

 

 

Допълнително информация:

BMW Press club България акценти

BMW Press club България xDrive

BMW Press club България Design Talk

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.