Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото MINI дебютира на BMW и MINI ЕКСПО

Сега MINI с 3 и 5 врати и новото MINI Cabrio са обновени, за да достигнат ниво на зрялост, което ги прави повече от всякога изключително предложение по отношение на дизайн, характеристики на продукта и премиум качество. Трите модификации на оригинала в сегмента на малките премиум автомобили дебютират пред българска публика по време на десетото издание на BMW и МINI EКСПО. В рамките на изложението в зала 4 на Интер Експо Център от 3 до 6 юни е представена цялата гама от актуални модели на марката, както и програмата за сертифицирани употребявани автомобили MINI NEXT.

F56
·
F57
·
MINI
·
MINI Кабриолет
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(1x, ~8,71 MB)

Повече от 60 години MINI е символ на креативност, радост от шофирането, изразителен дизайн и индивидуален стил. Сега MINI с 3 и 5 врати и новото MINI Cabrio са обновени, за да достигнат ниво на зрялост, което ги прави повече от всякога изключително предложение по отношение на дизайн, характеристики на продукта и премиум качество. Трите модификации на оригинала в сегмента на малките премиум автомобили дебютират пред българска публика по време на десетото издание на BMW и МINI EКСПО. В рамките на изложението в зала 4 на Интер Експо Център от 3 до 6 юни е представена цялата гама от актуални модели на марката, както и програмата за сертифицирани употребявани автомобили MINI NEXT. Търговският характер на изложението позволява преминаването на всички етапи от търговския процес и богат избор от нови и сертифицирани употребявани автомобили от склад или по поръчка.

20 години след старта на продажбите на модерното MINI, най-новото поколение на модела е във върхова форма. Концепцията за разработка на премиум автомобили, свързана с Relaunch-а на марката, се превръща в уникална история на глобален успех. Днес MINI е въплъщение на пъргаво пътно поведение и външен вид, който не може да бъде сбъркан, както и на най-високите изисквания по отношение на технологията и качеството в този клас автомобили. 

Сега нов дизайнерски език за екстериора подчертава визията на MINI, която не може да бъде сбъркана с тази на друг автомобил, по особено пуристки начин. Изисканата естетика, постигната чрез редуциране, гарантира главно, че основните дизайнерски черти на MINI се проявяват още по-ясно и изглеждат по-модерно. Особено изразително отпред изглеждат MINI с 3 врати, в т.ч. и MINI Cooper SE, MINI с 5 врати и MINI Cabrio. При тях повече от всякога доминира характерната радиаторна решетка, чиято шестоъгълна рамка заема значително повече място, както и типичните за MINI кръгли фарове. Габаритните светлини са заменени с вертикални въздухозаборници, поставени максимално навън в каросерията, които служат като отвор за т.нар. Air Curtains за оптимизиране на аеродинамиката. Централната лайстна на бронята, която е използвана и за стойка на регистрационната табела, вече не е черна, а е решена в цвета на автомобила.

„Новият дизайн на MINI е по-модерен, по-свеж, по-изчистен“, казва Оливър Хайлмер, ръководител на MINI дизайн. „Всички иновации следват обща мисия: Purify MINI! С по-голяма опростеност за повече индивидуалност.“ Типичните пропорции на MINI и късите надвеси на каросерията продължават да оформят силуета на автомобила. Открояват се новите контури на калниците. В допълнение, интегрираните в новите Side Scuttles мигачи, вече разчитат на LED технология. Редуцираният дизайн на повърхностите е основна характеристика при оформлението на задницата за задвижваните от двигател с вътрешно горене варианти на MINI. Чернa рамка в шестоъгълна форма обгражда и радиаторната решетка. Задната светлина за мъгла вече е интегрирана в задната броня като тесен LED-модул.

Контрастните цветове на покрива и корпусите на страничните огледала са сред най-впечатляващите дизайнерски характеристики, които превръщат MINI в пионер по отношение на персонализацията. В допълнение към цветовете Jet Black, Aspen White и Melting Silver, както и Chili Red при версиите MINI John Cooper Works, за MINI с 3 врати и MINI с 5 врати се предлага иновативен и уникален в световен план вариант за боядисване на покрива. Новият Multitone Roof се характеризира с цветови градиент, простиращ се от рамката на предното стъкло към задната част, от San Marino Blue през Pearly Aqua до Jet Black, постигнат с нова техника на боядисване. За да бъде постигнат този ефект, трите цвята се нанасят един след друг в процес на боядисване „мокро върху мокро“. Този бояджийски похват, известен като Spray Tech, е напълно интегриран в механичния производствен процес в завода на MINI в Оксфорд, Великобритания. Въпреки това има малки отклонения в цвета, дължащи се на променящите се условия на околната среда, така че всяко MINI с Multitone Roof се превръща в уникат още в завода.

„Новият Multitone Roof за MINI е не само най-изразителната форма на контрастна боя досега, но и извежда типичното за марката персонализиране на ново ниво“, казва Оливър Хайлмер, ръководител на MINI дизайн. „И тъй като всеки покрив изглежда малко по-различно и следователно е уникален, си струва да го разгледате по-близо от когато и да било.“

Гамата от екстериорни цветове включва три нови предложения. В допълнение към цветовете Rooftop Grey metallic и Island Blue metallic, се предлага и вариантът Zesty Yellow, първоначално достъпен само за MINI Cabrio. Като част от опцията Piano Black за екстериора наред с ринговете на фаровете, рамката на радиаторната решетка и рамката на задните светлини вече и дръжките на вратите, Side Scuttles, капачката на резервоара, логата MINI на предния и задния капак, както и надписите с моделното наименование и изпускателните тръби на ауспуховата система са в черен гланц.

Гамата от алуминиеви джанти, предлагани за MINI, също е обновена изцяло. Лансирани са пет нови версии: 18-инчовите джанти вече са налични и в дизайн Tentacle Spoke (черно), както и в дизайна Scissor Spoke, който по-рано беше предлаган само за MINI Convertible Sidewalk, и в черна версия на изпълнението Pedal, което досега беше ексклузивно за моделите 60 Years Edition. В 18-инчовия формат се предлагат и алуминиеви джанти в дизайна Pulse Spoke, чийто концентричен външен вид с комбинация от два цвята поставя особено ефектни акценти, както и черни алуминиеви джанти John Cooper Works в дизайн Circuit Spoke.

Нова, особено изразителна версия на LED фаровете в бъдеще ще бъде част от серийното оборудване на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI Cabrio. Вътрешният корпус на характерните кръгли фарове вече не е от хром, а е черен. LED модулите за къси и дълги светлини гарантират ярко и равномерно осветяване на пътя. Непрекъсната светлинна ивица поема функцията на дневните светлини и мигачите.

Във функциите на опционалните адаптивни LED фарове влизат и светлините за завой, матрични дълги светлини и светлини за лошо време. При завиване отделен светлинен лъч автоматично пада върху пътя в посоката, на шофиране. Управлението на дългите светлини също се насочва автоматично в зависимост от текущата ситуация на пътя при скорости над 70 км/ч. За тази цел съответният светодиоден модул е​​разделен на четири сегмента, които могат да се активират и деактивират независимо един от друг. Тази матрична функция позволява да се избегне заслепяването на останалите участници в движението. Когато предната камера на MINI засече превозно средство, идващо в насрещното движение или такова, което застигате, зоната, в която то се намира, бива осветена само от късите светлини. Освен това светлините за лошо време могат да се активират и с натискане на бутон. При ограничена видимост, например поради мъгла или обилни валежи, късите светлини могат да бъдат подпомогнати от светлините за завой, за да бъде осветяван пътят по-добре.

Характерните задни светлини в Union Jack дизайн вече са част от серийното оборудване на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI Cabrio. Графиката на светлинните, вдъхновена от британското знаме, е особено силно подчертана от по-тъмната графика. С изключение на светлината за заден ход, всички функции на задните светлини разчитат на LED технология.

Новият интериор на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI Cabrio е изискан, модерен и изключително висококачествен. Спортните седалки в цветовия вариант Light Checkered са нови за гамата и допълват перфектно екстериорния цвят Zesty Yellow. Добре познатото качество на материята Black Pearl бива допълнено от ново изразително каре в британския стил, типичен за MINI. Акцентиращите шевове в прехода към черната синтетична кожа на страничната част на седалката са оцветени, за да съответстват на материята на повърхността на седалката.

Изпълнението на достъпния до момента като отделна опция Colour Line сега е хармонично адаптиранo към съответния цвят на тапицерията на седалките. Броят на хромираните елементи в целия интериор е намален значително. Така двете външни кръгли вентилационни дюзи вече са оградени от черни рамки. Вътрешните дюзи са изцяло преработени и интегрирани в повърхността на интериора. Интериорната повърхност, която се предлага по избор в новите версии Silver Checkered и MINI Yours Aluminium, както и Electric за MINI Cooper SE, сега се простира по цялата ширина на таблото до зоната на мястото на водача.

Оптимизиран е и премиум външният вид на типичния за марката централен уред. 8,8-инчов цветен дисплей с тъчфункция, чувствителни на допир бутони Favourites и гланцирани Piano Black повърхности вече са част от стандартното оборудване. Освен модул за управление на аудиото и функционалните бутони за аварийните светлини и за асистиращите системи са интегрирани още по-хармонично в кръглия контролен блок. В комбинация с опцията за вътрешно осветление нов дизайн на повърхността с лазерно гравиране оптимизира външния вид на LED светлинния пръстен, който обгражда централния уред. Контролерът на общата система за управление, поставен на централната конзола, както и навигационна система, вече са с напълно черна повърхност.

Новият кожен спортен волан с мултифункционални бутони в бъдеще ще бъде част от серийното оборудване на всички варианти на моделите MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI Cabrio. Нова структура за полетата на бутоните оптимизира управлението на аудиото и телефонните функции, гласовото управление и системите за асистенция на водача. Изключително висококачествен вариант на спортния кожен волан е част от пакетите оборудване John Cooper Works, MINI Yours и MINI Electric. Характеризира се с облечена в кожа Nappa повърхност и по-големи подложки за палците. За първи път отопление на волана се предлага като опция за малките модели MINI.

Опцията Connected Media включва мултифункционален дисплей с уреди зад волана. Стандартният за MINI Cooper SE цветен дигитален дисплей с дизайн Black Panel има диаметър 5,0 инча и представя цялата свързана с шофирането информация, както и Check Control съобщения и данни за работата на асистиращите системи. В изцяло електрическото MINI той се използва и като показание за заряда на батерията, докато автомобилът е свързан към електрическата мрежа.

Има две опции за цветовата схема на дисплея на централния уред и за дисплея на дигиталния кокпит, които могат да бъдат „извикани“ от менюто на системата за управление. В режим „Lounge” показваното съдържание може да бъде видяно в релаксираща цветова схема между тоновете тюркоаз и бензин. Ако е активен режимът „Sport“, фоновете на екрана са червени и антрацитени. За автомобили, оборудвани с опционалните MINI режими на шофиране, цветовата комбинация е свързана с избрания режим. В режимите MID и GREEN се активира екран в стил „Lounge”, а при шофиране в режим „SPORT” – и съответната цветова схема със същото име. По желание на клиента в менюто на системата може да бъде зададена една и съща цветова схема за всички режими на шофиране MINI. В комбинация с новата опция за вътрешното осветление, цветовите схеми на дисплеите могат да бъдат комбинирани и с управлението на светлината в кокпита. За всеки от двата режима „Lounge“ и „Sport“ има избор сред шест цвята за интериорната светлина. Всеки от тях може да бъде пуснат с помощта на toggle превключвателя, разположен в горната част на рамката на предното стъкло. След това светлина в съответния цвят бива излъчвана от гравирания с лазер LED пръстен на централния уред, от индиректно осветените повърхности в интериора по протежението на панелите на вратите, дръжките за отваряне на вратите за водача и пътника отпред, от началото на покрива, както и в предната част на централната конзола и в зоната на пространството за краката. По този начин бива осигурено осветление, подлежащо на конфигурация за всяка ситуация според настроението в интериора на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI Cabrio. Освен това опцията за вътрешно осветление включва осветление за дръжките на вратите и за зоните за влизане от страната на водача и пътника.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.