Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 4 Гран Купе

Второто поколение на BMW Серия 4 Гран Купе впечатлява с осезаемо повишена динамика на управлението, по-ярък дизайн с новия език на формите на марката, по-изискана премиум атмосфера в интериора и множество иновации при управлението и свързаността.

Gran Coupé
·
Серия 4
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~583,51 KB)
  
Photos(73x, ~682,93 MB)
  More below article text

След големия успех на предишния модел, отново гамата на BMW Серия 4 се разширява с ново купе с 4 врати. Второто поколение на BMW Серия 4 Гран Купе впечатлява с осезаемо повишена динамика на управлението, по-ярък дизайн с новия език на формите на марката, по-изискана премиум атмосфера в интериора и множество иновации при управлението и свързаността. Освен с типичната за марката радост от шофирането и със спортна елегантност автомобилната концепция на Гран Купе в премиум сегмента на средния клас се отличава и с модерната си функционалност. Комфортният достъп до задната седалка, петте пълноценни места, големият заден капак и гъвкаво използваемият багажник осигуряват на BMW Серия 4 Гран Купе специфичните за модела качества във всекидневието и при дълги пътувания.

При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 4 Гран Купе, през ноември 2021 година, за пръв път ще се предлагат и Performance автомобил на BMW M GmbH, както и четири други варианти на модела. В рамките на гъвкавото производство в завода на BMW Group в Мюнхен те ще се сглобяват на една поточна линия с чисто електрическите BMW i4, както и моделите на BMW Серия 3 Седан и BMW Серия 3 Туринг.

Индивидуални пропорции, гъвкаво използваем багажник

Индивидуалният характер на новото BMW Серия 4 Гран Купе се подчертава от неговия външен дизайн. С дължината си от 4783 мм, широчината от 1852 мм и височината от 1442 мм то се отличава с индивидуални пропорции, съчетани с динамично издължени линии на купе. В сравнение с предишния модел дължината е увеличена със 143 мм, широчината с 27 мм, а височината с 53 мм. Следата отпред е разширена с 50 до 1595 мм, а отзад с 29 до 1623 мм. Междуосието е удължено с 46 мм до 2856 мм и е по-дълго с 5 мм от това на BMW Серия 3 Седан.

Специфичната за модела концепция на каросерията осигурява гъвкаво използваем багажник и разточително предлагане на място отзад. Вместимостта на багажника на новото BMW Серия 4 Гран Купе е 470 литра. Директно използваемата вместимост на багажника е увеличена с 39 литра. При сгъване на серийно разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка вместимостта може да бъде увеличена до 1290 литра.

Изразителна предна част, елегантен силует, мощна задна част

Характерните линии и триизмерно моделираните повърхности доминират в изразителната предна част на новото BMW Серия 4 Гран Купе. Разположената в центъра голяма, вертикално насочена BMW бъбрековидна решетка демонстрира самоуверено присъствие.  Тесните Full LED фарове са с U-образна светлинна графика на дневните светлини. Като опция се предлагат адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини и незаслепяващ асистент за дългите светлини BMW Selective Beam.

Прецизните линии, вратите без рамки на прозорците и интегрираните в повърхността дръжки на вратите, както и мощната линия на раменете подчертават спортно-елегантния силует на новото BMW Серия 4 Гран Купе. Линията на покрива завършва в подчертан аеродинамичен ръб на капака на багажника.

Хоризонталните линии доминират и в задната част. Ниската и мощна стойка на автомобила се подчертава и от задната броня с вертикални аеродинамични ръбове отстрани и черната си долна част. Стилните и изцяло LED задни светлини достигат до страничните панели.

Динамични акценти се поставят и от индивидуалните дизайнерски елементи при оборудването М Спорт и на BMW М автомобила. Като опция се предлага M Carbon екстериорен пакет, гамата на Оригинални BMW аксесоари включва и специфични за модела M Performance Parts.

Интериор: радост от шофирането и пространствен комфорт с премиум атмосфера

В интериора на новото BMW Серия 4 Гран Купе обгръщащото усещане за простор на предните места се осигурява от следната конзола и плавно преливащите от арматурното табло към вратите структури. Бутонът Старт/Стоп за задвижването е разположен на висококачествено оформено поле за управление на средната конзола, където са позиционирани и специфичният за модела селектор на трансмисията и BMW контролерът, както и бутоните за контрола на шофирането и за електромеханичната паркинг спирачка. Задната седалка със сгъваеми подглавници позволява монтирането на три детски седалки.

Серийното оборудване включва и спортни седалки и спортен кожен волан. Динамичният стил на интериора при BMW M440i xDrive Гран Купе, както и в комбинация с Модел М Спорт, се подчертава и от опорите за коленете на средната конзола. Всеобхватни възможности за индивидуализация се осигуряват от гамата от допълнителни оборудвания. Радостта от шофирането и комфортът могат да бъдат повишени от подгряването и вентилацията на седалките, кожените тапицерии Vernasca и BMW Individual, тапицираното със Sensatec или кожа арматурно табло, М Спортния пакет Pro, големия стъклен покрив с функция плъзгане и повдигане, както и вътрешното осветление и озвучителната система Harman Kardon Surround Sound.

Категорично повишение на динамиката и ефективността благодарение на най-модерните четири- и шест-цилиндрови двигатели и 48-волтовата технология Mild-Hybrid

Новото BMW Серия 4 Гран Купе подчертава своя значително повишен спортен дух с Performance автомобил на върха на гамата от модели. BMW M440i xDrive Гран Купе (среден разход на гориво: 8,5 - 8,0 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 193 -181 г/км според WLTP) се задвижва от редови шестцилиндров двигател с мощност 275 кВт/374 к.с. BMW 430i Гран Купе (среден разход на гориво: 7,6 - 6,8 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 173 -156 г/км според WLTP) се задвижва от нов четирицилиндров бензинов двигател с мощност 180 кВт/245 к.с., чиито емисии са допълнително оптимизирани от интегрираният в цилиндровата глава изпускателен колектор. Четирицилиндровият бензинов двигател на BMW 420i Гран Купе (среден разход на гориво: 7,3 - 6,6л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 166 -150 г/км според WLTP) развива максимална мощност от 135 кВт/ 184 к.с. Моделите BMW 420d Гран Купе       (среден разход на гориво: 5,4 - 4,8 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 141 -126 г/км според WLTP) и BMW 420d xDrive Гран Купе (среден разход на гориво: 5,7 - 5,1л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 150 -133 г/км според WLTP) се задвижват от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 140 кВт/190 к.с.

Технологията Mild-Hybrid при BMW M440i xDrive Гран Купе, както и при вариантите с дизелов двигател осигурява допълнително повишение на динамиката и ефективността. При потегляне и ускоряване 48-волтовият стартер/генератор осигурява допълнителна мощност от 8 кВт/11 к.с. Допълнителният акумулатор повишава възможностите за регенерация и съхраняване на спирачната енергия.

Всички двигатели серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Опционалната осемстепенна трансмисия Steptronic Sport  (серийна при BMW M440i xDrive Гран Купе) освен още по-висока динамика на превключванията предлага и лостчета за превключване на волана и функция Sprint.

Висока здравина на каросерията, оптимизирана аеродинамика

Спортните характеристики на новото BMW Серия 4 Гран Купе се оптимизират и от ниския център и балансираното разпределение на тежестта между осите от близо 50 : 50. Интелигентната комбинация от материали оптимизира теглото на каросерията и окачването. За високата пъргавина и прецизност на поведението на пътя допринасят и специфичните за модела греди на каросерията в предната част и в областта на задната ос.

Активното управление на въздушните клапи, включващо горни и долни клапи, Air Curtains и почти напълно затворена долна част на автомобила, оптимизира аеродинамичните качества. Коефициентът на въздушно съпротивление (Cw) е понижен с 0,02 спрямо предишния модел до 0,26 (BMW 420d Гран Купе).

Висококачествено окачване със специфични за модела настройки

Уверената динамика на управлението на новото BMW Серия 4 Гран Купе се осигурява от специфичната за модела геометрия, свързаност и настройки на висококачественото окачване. Предното окачване с пружинна стойка и двойни носачи, както и петраменната конструкция отзад се отличават с конструкция с оптимизирано тегло и здравина. Серийните амортисьори, работещи в зависимост от хода, оптимизират както спортния дух, така и комфорта на возене. В зависимост от хода на окачването те осигуряват допълнително гасене на колебанията, с което предотвратяват разклащанията при преминаване през големи вълни по пътната настилка, както и прекалено дълбокото „гмуркане“ на каросерията.

Тези амортисьори се отличават с особено стегнати настройки в комбинация с опционалното М Спортно окачване и при BMW M440i xDrive Гран Купе. Максималният диапазон между спортен дух и комфорт се осигурява от опционалното Адаптивно М окачване. То комбинира характеристиките на М Спортното окачване с тези на амортисьорите с електронно управление. Двата опционални варианта на окачването включват и Променливото спортно кормилно управление. Като опция се предлага и М Спортна спирачна система (серийна при BMW M440i xDrive Гран Купе).

Новото BMW Серия 4 Гран Купе серийно се оборудва със 17-инчови алуминиеви джанти. Серийното оборудване на новото BMW M440i xDrive Гран Купе включва 18-инчови М алуминиеви джанти, както и М Спортен диференциал с напълно променлив блокаж с електронно управление на задната ос. Опционално той се предлага и за BMW 430i Гран Купе в комбинация с М Спортното окачване респективно Адаптивното М окачване.

Голямо разнообразие от асистиращи системи

Новото BMW Серия 4 Гран Купе серийно, респективно опционално се оборудва с около 40 асистиращи функции за комфортно шофиране и паркиране. Сред акцентите са Активният контрол на скоростта с автоматичен Speed Limit Assist, управление по маршрута, а в Германия и разпознаване на светофари, както и Асистент за завиване и водене в лентата. 

Серийното оборудване включва Предупреждение за удар отпред, Speed Limit Info, Предупреждение при напускане на лентата, Контрол на дистанцията при паркиране, камера за обратно виждане, както и Асистент за паркиране вкл. Асистент за движение на заден ход. Освен това като опция се предлагат Асистент за паркиране Plus включително Surround View и Remote 30 View.

Модерна свързаност и нови дигитални услуги

Още в серийното оборудване на BMW Серия 4 Гран Купе водачът и пътниците се наслаждават на разширените възможности на BMW Operating System 7. В зависимост от ситуацията клиентът може да избира между тъч управление на контролния дисплей, наложилия се BMW контролер, мултифункционалните бутони на волана, както и гласовите команди и опционалното BMW управление с жестове. Освен това на разположение са и напредничавите дигитални услуги като  BMW Inteligent Personal Assistant, BMW Digital Key, Connected Music и Remote Software Upgrades.

Серийният BMW Live Cockpit Plus включва системата за управление iDrive с 8,8-инчов контролен дисплей и 5,1-инчов цветен дисплей на арматурното табло. Опционалният BMW Live Cockpit Professional включва напълно дигитална комбинация от индикатори от арматурно табло с висока разделителна способност с диагонал 12,3 инча зад волана, както и 10,25-инчов контролен дисплей.

Cloud-базираната навигационна система BMW Maps предлага особено бързо и прецизно изчисляване на маршрутите и часа на пристигане, актуализация на данните за трафика в реално време на кратки интервали и свободно въвеждане на текст при избора на навигационни цели. Серийната интеграция на смартфони позволява ползването на Apple CarPlay и Android Auto със системата за управление на автомобила. С функцията Remote Software Upgrades в автомобила „over- the-air"  могат да бъдат инсталирани подобрени автомобилни функции и допълнителни дигитални услуги.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M440i xDrive Гран Купе - среден разход на гориво: 8,5 - 8,0 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 193 -181 г/км според WLTP)

BMW 430i Гран Купе  - среден разход на гориво: 7,6 - 6,8 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 173 -156 г/км според WLTP)

BMW 420i Гран Купе - среден разход на гориво: 7,3 - 6,6л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 166 -150 г/км според WLTP)

BMW 420d Гран Купе - среден разход на гориво: 5,4 - 4,8 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 141 -126 г/км според WLTP) 

BMW 420d xDrive Гран Купе - среден разход на гориво: 5,7 - 5,1л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 150 -133 г/км според WLTP) 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.