Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

New MINI. Big Love. - Специално MINI събитие отбелязва 20-тата годишнина от възраждането на легендарната британска марка и въвеждането на пазара на новото MINI Hatch и MINI Cabrio.

New MINI. Big Love. - Специално MINI събитие отбелязва 20-тата годишнина от възраждането на легендарната британска марка и въвеждането на пазара на новото MINI Hatch и MINI Cabrio. За събитието MINI се „завърна“ на родна територия във Великобритания, макар и в центъра на София. Това стана възможно благодарение на гостоприемството и участието на Н. Пр. посланика на Великобритания д-р Роб Диксън, който бе домакин на събитието.

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(18x, ~76,27 MB)

New MINI. Big Love. - Специално MINI събитие отбелязва 20-тата годишнина от възраждането на легендарната британска марка и въвеждането на пазара на новото MINI Hatch и MINI Cabrio. За събитието MINI се „завърна“ на родна територия във Великобритания, макар и в центъра на София. Това стана възможно благодарение на гостоприемството и участието на Н. Пр. посланика на Великобритания д-р Роб Диксън, който бе домакин на събитието.

„В своята над 60 годишна история MINI се е превърнало в много повече от автомобил. Както повечето граждани на Обединеното Кралство и аз имам много лична връзка с марката. MINI беше вълнуваща част от моята младост и първия ми автомобил, а баща ми работеше в производствените локации на марката близо до Бирмингам, където живеехме.“, сподели Н.Пр. посланик Диксън. „Радвам се, че BMW Group и MINI имат силен фокус върху най-високите стандарти за устойчивост и безопасност, теми от огромно значение за нас, както и  разбира се, че Обединеното Кралство и в бъдеше ще остане основен дом на тази вълнуваща марка.“ Допълва д-р Диксън.

„MINI не е просто автомобил. То е британска традиция в области като наука, култура и изкуство, минимализъм, съчетана с най-доброто от немската технология. MINI e начин на живот, силен емблематичен дизайн, уникален автомобил с безпрецедентни функции за персонализиране - и - много важно – MINI e забавно за шофиране!" коментира Александър Миланов, управител на BMW Group България.

MINI е типична градска марка, стартирала през 1959 г. с първото Mini, когато марката отговоря на предизвикателствата на времето и градското шофиране с креативна концепция, която предлага максимално представяне с минимален отпечатък. Mini се превръща в дизайнерска икона и има дълбоко човешка привлекателност. С външния си вид, шофиране и достъпност, фокусирайки се върху същественото и високото качество, като същевременно внимателно освежава своя емблематичен дизайн MINI е възродено като премиум марка преди 20 години. Запазвайки оригиналния си дух, MINI се завръща като премиум градски, впечатляващ и вълнуващ автомобил. Като остава вярно на своите легендарни корени, но ги интерпретира по нов съвременен начин за новото хилядолетие MINI отново се вписва в духа на времето. Със своя емблематичен дизайн и характерно go-kart усещане при шофиране, MINI разтърсва утвърдения сегмент на малките автомобили с всяко ново поколение. Въпреки че марката остава вярна на легендарните си корени, ги интерпретира напълно наново за всяко поколение за портфолио от малки коли с фокус градския шофьор. 20 години след въвеждането на пазара. Четвъртото поколение MINI е най-доброто. С настоящата интензивна актуализация на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI кабриолет се затвърждава позицията на MINI като еталон за удоволствие от шофирането, изразителен дизайн и индивидуален стил.

Новият дизайн на MINI е по-модерен, по-свеж, по-изчистен. Всички новости следват обща мисия: Purify MINI! За по-голяма опростеност и повече индивидуалност. Контрастните цветове на покрива и корпусите на страничните огледала са сред най-впечатляващите дизайнерски характеристики, които превръщат MINI в пионер по отношение на персонализацията. Сега към богатите възможности за персонализация се добавя иновацията Multitone roof, който представлява цветови градиент, простиращ се от рамката на предното стъкло към задната част, от San Marino Blue през Pearly Aqua до Jet Black, постигнат с нова техника на боядисване. За да бъде постигнат този ефект, трите цвята се нанасят един след друг в процес на боядисване „мокро върху мокро“. Този бояджийски похват, известен като Spray Tech, е напълно интегриран в механичния производствен процес в завода на MINI в Оксфорд, Великобритания. Въпреки това има малки отклонения в цвета, дължащи се на променящите се условия на околната среда, така че всяко MINI с Multitone Roof се превръща в уникат още в завода. В интериора преработеният кокпит подчертава премиум  характера на MINI Hatch с 3 врати, MINI Hatch с 5 врати и MINI Cabriolet и идва с нов, по-елегантен и по-функционален интерфейс. Атрактивни допълнения към гамата от стандартно и допълнително оборудване, нови външни лакови покрития, алуминиеви джанти, вътрешни повърхности и тапицерии, технология на шасито с нова активна система на амортисьори за допълнителен комфорт, разширени като възможности и обхват функции за подпомагане на водача и свързаност, всички допълват най-новото актуализация на британските модели.

Изминалата 2020 силно напомня за самото начало на марката, когато преди повече от 60 години Mini креативно превръща кризата във възможност. През последните  дванадесет месеца на пазара беше въведено  напълно електрическото MINI Cooper SE, като благодарение на него световните продажби продажбите на електрифицирани MINI автомобили се удвояват за по-малко от година. Към момента повече от 50 % от всички реализирани автомобили MINI са или напълно електрически или PHEV автомобили. Лансиран бе и MINI John Cooper Works GP - кола на ентусиасти, която няма аналог, а MINI Countryman премина през моделно освежаване.

Нещо повече решено бе стратегическото развитие на марката. Моделното портфолио ще бъде пренастроено, ще продължаваме разширяването към електрическа мобилност и премиум компактния сегмент. Укрепени са пазарните позиции чрез местно производство в Китай, като същевременно се затвърждава и разширява производството в дома марката в Оксфорд.

 

NB! Mini от 1959 до 1999 г. / MINI от 2000 г.

В социалните мрежи: #MINIBIGLOVE @MINIBIGLOVE

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.