Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW M Drive Tour 2021 отново демонстрира възможностите и многообразието на BMW M автомобилите. Специален фокус върху BMW M3 Competition и BMW M 4 Competition.

Превърналото се в традиционно събитие BMW M Drive Tour за седма поредна година демонстрира възможностите на гамата BMW M пред български клиенти и медии. В продължение на три дни над 150 участника от цялата страна имаха възможност да изпитат на писта и по обществената пътна мрежа характеристиките уи мнгообразието от варианти на автомобилите BMW M. Фокус в тазгодишното издание е премиерата на новото BMW M3 Competition и BMW M4 Competition.

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(101x, ~1,03 GB)

Превърналото се в традиционно събитие BMW M Drive Tour за седма поредна година демонстрира възможностите на гамата BMW M пред български клиенти и медии. В продължение на три дни над 150 участника от цялата страна имаха възможност да изпитат на писта и по обществената пътна мрежа характеристиките уи мнгообразието от варианти на автомобилите BMW M. Фокус в тазгодишното издание е премиерата на новото BMW M3 Competition и BMW M4 Competition.

Под ръководството на сертифицирани BMW инструктори, участниците имаха възможност да усетят бързото и спортно управление на моделите на пистата, докато усъвършенстват уменията си за спортно управление.

Новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе се задвижват от редови шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo и мощност 353 кВт/480 к.с., чиято мощност се подава към задните колела от уникална в сегмента шестстепенна механична скоростна кутия. При новото BMW M3 Competition Седан и новото BMW M4 Competition Купе вариантът на високооборотния двигател с мощност 375 кВт/510 к.с. е комбиниран с осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. От началотоо на месец юли BMW M3 Competition и BMW M4 Competition могат да бъдат поръчвани и със системата за задвижване на четирите колела M xDrive.

Значително повишената спрямо предишните модели динамика е резултат на типичния за М процес на разработки и настройки, който частично е проведен успоредно с тестовата програма на новият състезателен автомобил BMW M4 GT3. Друго сходство на новите BMW M автомобили е широката гама от емоции, които те обещават благодарение на задвижването и окачването, изразителния си дизайн и новата, специфична за М система за управление. Те се простират от пригодността за дълги пътувания и уверената динамика във всекидневието до въодушевлението от спортния автомобил при управление по затворени отсечки.

Редови шестцилиндров двигател със спонтанно разгръщане на мощността и типична за М високооборотна характеристика

Задвижването на новите High Performance автомобили съчетава типичната ма М високооборотна характеристика с най-новия вариант на технологията M TwinPower Turbo и маркира върхови стойности по отношение на мощността и въртящия момент при редовите шестцилиндрови бензинови двигатели на BMW. Разработените за максимална динамика компоненти на базовия двигател се отличават с олекотена конструкция и екстремна здравина. Двата турбокомпресора с индиректно охлаждане на нагнетявания въздух, оптимизираният всмукателен тракт и работещото с максимални налягания от 350 бара директно впръскване на бензина допринасят за спонтанното разгръщане на мощността и задържащата се до най-високи натоварвания радост от шофирането.

Вариантите на двигателя, монтирани в новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе, развиват максимален въртящ момент от 550 Нм, който е на разположение в широкия оборотен диапазон между 2 650 и 6 130 об/мин. Максималната мощност на двигателя от 353 кВт/480 к.с. е на разположение при 6 250 об/мин. Разгръщането на мощността при двигателите на Competition моделите също се отличава с максимален въртящ момент в широк оборотен диапазон. 650 Нм са налични между 2 750 и 5 500 об/мин, максималната мощност на двигателя от 375 кВт/510 к.с. се постига при 6 250 об/мин. Максимално възможните обороти на двигателя са 7 200 об/мин.

Тази характеристика на мощността осигурява впечатляващо изживяване при шофиране. Новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе ускоряват от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, ускорението от 0 до 200 км/ч отнема 13,7 секунди. Competition моделите ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а от 0 до 200 км/ч за 12,5 секунди. Специфичната за моделите изпускателна система с клапи с електрическо управление осигурява емоционален звук.

Специфичната за модела охладителна система гарантира, че всички компоненти на задвижването винаги ще работят при оптимални температури, както при къси отсечки във всекидневието, така и при най-високо натоварване на състезателната писта. Освен централен охладителен модул в калниците са разположени два високотемпературни радиатора. Освен това системата включва и допълнителен охладител на моторното масло и отделен охладител на маслото на трансмисията за Competition моделите. Опитът на BMW M GmbH от моторните спортове е ползван и при концепцията на снабдяването с масло. Масленият картер на двигателя разполага с две разделени отделения и един интегриран всмукателен канал. Допълнителната степен позволява чрез управляема маслена помпа маслото да се подава от по-малкия, служещ като буфер маслен картер. По този начин винаги се гарантира сигурно подаване на масло, дори и при екстремни надлъжни и странични ускорения.

Уникално разнообразие : шестстепенна механична скоростна кутия , осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic, задно задвижване и M xDrive

Класическо Performance изживяване предлага комбинацията между редовия шестцилиндров двигател с механична шестстепенна скоростна кутия при новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе. Механичната скоростна кутия е оборудвана с Aсистент за превключване с адаптиране на оборотите за превключване при низходяща смяна на предавките при понижаване на скоростта преди завоите.

Осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic на Competition моделите се отличава с прецизно съгласувани с характеристиките на двигателя предавателни числа и голям диапазон на предавките. Тя позволява напълно автоматична смяна на предавките, както и ръчно превключване със специфичния за М селектор на трансмисията или лостчетата за превключване на волана. Характеристиките за превключване могат да бъдат променяни с интегрирания превключвател на Drivelogic. Както в автоматизиран, така и в ръчен режим водачът разполага с три значително различаващи се степени.

За пръв път в историята на моделите BMW M3 и BMW M4, като алтернатива на традиционното за мощните спортни автомобили задно задвижване, се предлага и система за задвижване на четирите колела. Системата M xDrive подава повече мощност към задните колела и е комбинирана с Активен М диференциал на задния мост. От менюто Setup водачът може да избира между базовата настройка 4WD и режима 4WD Sport, при който към задните колела се подава още по-голям дял от мощността. При деактивиран DSC на разположение е режимът 2WD. Подаването на мощността само към задните колела и отказът от стабилизиращи намеси на асистиращите системи позволява на опитните водачи да се изживяват особено пуристко изживяване при шофиране.

Специфично за М окачване , екстремно висока устойчивост на усукване

Типичното за BMW M Автомобилите съчетание между динамика, пъргавина и прецизност, линейното изграждане на странични сили в целия диапазон на страничното ускорение и неутралното до граничния режим поведение при завиване ще повлияват положително от екстремно високата устойчивост на усукване на каросерията и връзката на окачването с каросерията. За прецизно контролируемата, дори и при високо динамични ситуации управляемост допринасят и специфичния за модела пакет от подсилващи греди в моторния отсек, предната подрама с алуминиево подсилване, подсилванията в дъното на автомобила и свързаната неподвижно с каросерията задна подрама.

Адаптивното М окачване с амортисьори с електронно управление и специфична за М кинематика и еластокинематика на предната и задната ос е част от серийното оборудване на новото BMW M3 Седан новото BMW M4 Купе. Освен това те се оборудват и с кормилно управление M Servotronic с променливо предавателно число и интегрирана спирачна система, която в специфичното си за М изпълнение позволява реализирането на две различни характеристики на реакциите и усещането от педала. Благодарение на интегрираното ограничение на приплъзването системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността) реагира с още по-висока прецизност. Серийният M Dynamic Mode позволява особено спортно изживяване при шофиране включително контролирани дрифтове. Освен това серийното оборудване включва и ковани М джанти с размер 18 инча на предната и 19 инча на задната ос. Размерът на предните гуми е 275/40 ZR18, на задните - 285/35 ZR19.

По - висока емоционалност благодарение на индивидуалния дизайн

Повече от всякога досега индивидуалният дизайн на каросерията на новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе подава ясни сигнали за ненадминатата динамика и емоционалното изживяване при шофиране. Специфичните за М дизайнерски елементи, които последователно са ориентирани към функционалните изисквания на мощните спортни автомобили, са интегрирани хармонично в модерния език на формите. За изразителното излъчване на двата модела допринасят и голямата, вертикално насочена BMW бъбрековидна радиаторна решетка със специфичен за М дизайн с хоризонтални пластини, мощно моделираните арки на калниците с характерните М хриле и широко изпъкналите странични прагове, преминаващи в предната и задната броня. Освен това седанът и купето се оборудван с покрив от карбонов композит (CFRP) с аеродинамично оптимизирани финки, заден спойлер и типичните за М два двойни ауспухови накрайника на изпускателната система.

Серийното оборудване включва и Full LED фарове. Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини. Изборът от лакови покрития включва и новите, ексклузивни варианти Sao Paulo Yellow, Toronto Red – червен металик и Isle of Man Green – зелен металик. Непосредствено от въвеждането на пазара опционално ще се предлагат и един M Carbon екстериорен пакет, както и специфични за модела BMW M Performance Parts. В интериора на новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе ясно структурираните повърхности и перфектно оформеният като ергономия кокпит изцяло насочват концентрацията върху интензивното изживяване при шофиране.

Новоразработените М Спортни седалки с електрическо регулиране и разширената кожена тапицерия Merino с фина структура са част от серийното оборудване, което за пръв път е допълнено и с вентилация на седалките. Като акцент в програмата от допълнително оборудване впечатляват новите M Carbon седалки тип „корито“ със базиран на структурата дизайн, който съчетава функционалността от моторните спортове с олекотената конструкция и комфорта при дълги пътувания с луксозното качество на изработката. Иновативните седалки предлагат интегрирани, демонтиращи се за шофиране по състезателна писта подглавници, осветено обозначение на модела и електрически регулировки. Тяхната ориентирана към моторните спортове структура позволява използването на многоточкови предпазни колани.

Специфична за M система за управление за индивидуално Performance изживяване

Infotainment системата на новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе включва множество новости, които допринасят за интензивното изживяване при шофиране. Представената за пръв път опция M Drive Professional е разработена специално за шофиране по състезателна писта. Тя включва новаторската функция M Traction Control, която позволява на водача да настрои контрола на сцеплението DSC на десет степени и да го адаптира към личните си предпочитания и потребности. Освен това M Drive Professional включва и M Drift Analyser, който записва и оценява данните от автомобила при динамично движение в завои, както и M Laptimer, който осигурява времената за обиколки и други информации за шофирането по състезателната писта.

Бутонът Setup на средната конзола осигурява директен достъп до настройките на двигателя, окачването, кормилното управление и спирачната система, както и според модела и оборудването и до M xDrive, асистента за превключване на предавките и контрола на сцеплението. Могат да бъдат записани два варианта на индивидуално конфигурираните цялостни настройки, които след това по всяко време могат да бъдат активирани спонтанно с М бутоните на волана.

Полето за управление на средната конзола серийно включва и бутон M Mode. С него може да се влияе на активността на асистиращите системи, както и на индикациите на арматурното табло и Head-Up дисплей, да са се осигури ситуативно и винаги типично за М изживяване при шофиране. Изборът е между настройките ROAD и SPORT, в комбинация с M Drive Professional е възможно да бъде активиран и създаденият за шофиране по състезателните писти режим TRACK.

Всеобхватно серийно оборудване , висококачествени опции за комфорт , сигурност и динамика по мярка

Множеството новости в гамата от серийно и опционално оборудване осигуряват още по-високо ниво както на състезателната атмосфера, така и на комфорта и функционалността на новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе. Модерните асистиращи системи подпомагат водача при монотонни и непрегледни ситуации на пътя. Автомобилите серийно са оборудвани с Контрол на дистанцията при паркиране със сензори в предната и задната част, с Предупреждение за сблъсък отпред, Предупреждение при напускане на лентата и разпознаване на пътни знаци Speed Limit Info. Сред опционалните системи е Асистентът за шофиране Professional включително Асистент за завиване и водене в лентата, активно навигационно водене и авариен асистент, както и BMW Drive Recorder и най-новото поколение на BMW Head-Up дисплея със специфични за М индикации. Функционалността на опционалния Асистент за шофиране включва и Асистент за движение на заден ход. 

Серийното оборудване с тризонова автоматична климатична инсталация, LED интериорно осветление вкл дифузно осветление и система от HiFi високоговорители повишава комфорта във всекидневието и при дълги пътувания. Част от серийното оборудване на новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе е и BMW Live Cockpit Professional с напълно дигитално арматурно табло, cloud-базирана навигационна система BMW Maps и BMW Intelligent Personal Assistant. Актуалната интеграция на смартфони позволява ползването както на Apple CarPlay, така и на Android Auto със системата за управление на автомобила.

Като безплатна алтернатива на серийния карбонов покрив се предлага и стоманен покрив със стъклен люк в функция плъзгане и повдигане. Целенасочено понижаване на теглото на автомобила може да бъде постигнато с новия пакет M Race Track. Той включва и M Carbon спирачна система, М алуминиеви джанти с оптимизирано тегло, които по желание могат да бъдат оборудвани със Semi-Slick гуми, както и M Carbon седалки тип „корито“.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.