Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

MINI BIG LOVE - медийно събитие представя новите MINI Hatch, MINI Cabrio и MINI Countryman.

MINI BIG LOVE - медийно събитие представя новите MINI Hatch, MINI Cabrio и MINI Countryman.

F56
·
F60
·
MINI
·
John Cooper Works
·
MINI Countryman
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(384x, ~-1037593600 B)

MINI е типична градска марка, стартирала през 1959 г. с първото Mini, когато марката отговоря на предизвикателствата на времето и градското шофиране с креативна концепция, която предлага максимално представяне с минимален отпечатък. Mini се превръща в дизайнерска икона и има дълбоко човешка привлекателност. С външния си вид, шофиране и достъпност, фокусирайки се върху същественото и високото качество, като същевременно внимателно освежава своя емблематичен дизайн MINI е възродено като премиум марка преди 20 години. Запазвайки оригиналния си дух, MINI се завръща като премиум градски, впечатляващ и вълнуващ автомобил. Като остава вярно на своите легендарни корени, но ги интерпретира по нов съвременен начин за новото хилядолетие MINI отново се вписва в духа на времето. Със своя емблематичен дизайн и характерно go-kart усещане при шофиране, MINI разтърсва утвърдения сегмент на малките автомобили с всяко ново поколение. Въпреки че марката остава вярна на легендарните си корени, ги интерпретира напълно наново за всяко поколение за портфолио от малки коли с фокус градския шофьор. 20 години след въвеждането на пазара. Четвъртото поколение MINI е най-доброто. С настоящата интензивна актуализация на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI кабриолет се затвърждава позицията на MINI като еталон за удоволствие от шофирането, изразителен дизайн и индивидуален стил.

MINI Hatch, MINI Cabrio, както изключително успешното изцяло електрическо MINI Cooper SE преминават през цялостно и прогресивно обновяване. Внимателно подбраните подобрения гарантират, че марката отговаря на съвременните изисквания, като същевременно се отличава от тълпата и запазва своята автентичност. С ясно видима и силно ориентирана към клиента стъпка на развитие по отношение на инфотейнмънт и дигитализация, MINI представлява преход към следващото поколение, като същевременно запазва традиционните MINI гени. Въвеждането на пазара е комбинирано с напълно модернизирана и силно ориентирана към клиентите структура на продуктовото и ценово предложение.

„Новият дизайн на MINI е по-модерен, по-свеж, по-изчистен“, казва Оливър Хайлмер, ръководител на MINI дизайн. „Всички иновации следват обща мисия: Purify MINI! С по-голяма опростеност за повече индивидуалност.“

Новото поколение модели Hatch и Cabrio идва на пазара с множество новости по екстериора. Изцяло новите LED предни и задни светлини са вече включени в стандартното оборудване за всички модификации и разполагат с изцяло нов черен вътрешен корпус. По-голямата радиаторна решетка сега образува изцяло шестоъгълна форма. Тя стига ниско до пътя, като е доминиращ елемент във визията на предната част. В рамките на шестоъгълната радиаторна решетка при обновяването на модела предпазния елемент вече не е черен, а е оцветен в цвета на каросерията. Абсолютен акцент е изцяло новият Multitone Roof, цветен градиент от тъмносиньо, светлосиньо и черно в комбинация с черни корпуси на огледалата. Този привличащ погледа елемент е уникална характеристика в автомобилната индустрия и се постига с изцяло нова технология за боядисване в завод на MINI в Оксфорд.

Опционалният Piano Black екстериор е с разширен обхват и включва дръжките на вратите, капачката на резервоара (Cooper S/JCW), ауспуховите накрайници (с изключение на JCW), логото MINI и означението на модела в черен цвят. Освен това към портфолиото от цветове влизат три изцяло нови цвята: Island Blue, Rooftop Grey и Zesty Yellow. Разширена е и съществуващата гама от джанти с нови 17“ и 18“ колела, като специални акценти са новите 18” Circuit Spoke 2-tone и 18” Pulse Spoke 2-tone.

Освен с промени по екстериора, новото моделно поколение разполага с многообразие от нови функции и елементи в интериора, поставящи сериозен акцент върху инфотейнмънт и дигитализация. При влизане в автомобила веднага прави впечатление 8,8-инчовият екран, интегриран в новия дизайн на централния уред, вече сериен за всички модели. Той е комбиниран с изцяло нов  интерфейс с модернизирани външен вид и управление, подлежащи на конфигурация live widgets и две цветови схеми (Lounge & Sport). Новата съвременна атмосфера в интериора се допълва от новото MINI амбиентно осветление в 6 различни цвята, които винаги пасват идеално на избрания режим.

Обновяването не се ограничава само до моделите с двигател с вътрешно горене. Успешното изцяло електрическо MINI Cooper SE също е обновено. Освен това за този модел се предлага лимитирана серия MINI Electric Collection 2021, която включва внимателно избрани декоративни елементи в интериора и екстериора подчертават индивидуалния характер и уникалността на колекцията.

Освен с големия брой подобрения и усъвършенствани елементи новите модели идват и с изцяло преработена и радикално опростена структура на предлагането на цялото портфолио на MINI. Освен по-богатото серийно оборудване, новата и внимателно обмислена логика предоставя насоки и вдъхновение без да ограничава възможностите за добавяна на личния отпечатък на клиента. Новата структура на предлагането (след избора на модел, двигател и трансмисия) следва три стъпки при добавянето на опции за персонализиране на интериора и екстериора – декоративни елементи (Classic, JCW, All4, MINI Yours, MINI Electric), Пакети от оборудване за свързаност и системи за подпомагане, както и  малък, но внимателно подбран брой индивидуални опции.

Новото MINI Countryman

Старателно подбраните промени, както и новите опции за индивидуализация гарантират, че най-големия и най-гъвкав модел на MINI новото MINI Countryman създава нов импулс, без да губи характерната си визия и автентичност.

Новото MINI Countryman комбинира изисканото излъчване на MINI с харизмата на SAV. Със своите пропорции и безстрашния си, приключенски дух то е истински всестранен талант. Предлага се в 9 различни цвята, включително два вълнуващи нови варианта металик – Sage Green и White Silver. Освен това новото MINI Countryman се отличава със старателно подбрани дизайнерски промени. С оформените по нов начин предна и задна броня, съчетани с новата радиаторна решетка и новите предни и задни LED светлини то изглежда още по-модерно и спортно.

В допълнение към съществуващото портфолио от джанти се предлагат два нови модела - новите 19-инчови Turnstile spoke two-tone (Spectre Grey Dark metallic – burnished) осигуряват изключително индивидуална визия на вашето ново MINI Countryman.

Абсолютен акцент са новите екстериорни пакет Piano Black и MINI ALL4 Exterior Optic Pack. Piano Black Exterior включва: рамки на предните и задните светлини, рамка на радиаторната решетка, рамка около side scuttles (само за Cooper S/SD), дръжки на вратите и надпис Countryman на задния капак в Piano Black high gloss вместо хром. Това класическо оформление подчертава иконичната визия и излъчване на MINI Countryman. С новия опционален пакет MINI ALL4 Optic Exterior се добавят различни предна и задна броня с декоративни елементи, както и защита на дъното с визия на матиран алуминий, който подчертава стабилния, приключенски характер на MINI Countryman.

В интериора също са направени важни промени. Новите опции като кожената тапицерия на седалките Chester Indigo Blue или Malt Brown и MINI Yours Interior Style Shaded Silver illuminated създават възможности за още по-голяма индивидуализация. Висококачествените материали и най-фините повърхности отговарят на най-високите стандарти за дизайн. Новите дигитални уреди допълват цялостното изживяване и осигуряват модерна и елегантна визия.

Предлагано като част от пакета MINI Connected Media и по високо ниво на оборудване, новото MINI арматурно табло замества конвенционалният километраж. Оформено естетично и с елегантен Black Panel дизайн, то е позиционирано директно в зрителното поле на водача и осигурява ключови информации на изискан и модерен дисплей. 5-инчовият дигитален екран и дисплеите до него осигуряват информация за скоростта, нивото на горивото, пробега, температурата и навигационните указания.

Успоредно с модернизацията на арматурното табло е обновен и 8,8-инчовият централен информационен дисплей. За разлика от актуалната версия той впечатлява с елегантни, чувствителни на допир бутони в piano black high-gloss с осезаема обратна връзка, заместващи конвенционалните механични бутони. Той е част от всеки пакет MINI Connected и се предлага само с  8,8-инчов MINI Visual Boost.

Уникалната комбинация между иновативни технологични решения, премиум материали и интелигентна олекотена конструкция гарантира нежната, но мощна динамика и въртящ момент на 3- и 4-цилиндровите  TwinPower Turbo двигатели на MINI. Новото MINI Countryman се предлага с 6 ефективни турбодвигателя. Освен това интелигентното задвижване на четирите колела ALL4 се предлага като опция за моделите Cooper D/S/SD. Всички варианти на двигателите на MINI Countryman отговарят на нормата за вредни емисии EU6d.

MINI Countryman се предлага и като Plug-In хибрид, който комбинира най-доброто от два свята. Високоволтовата батерия осигурява чисто електрически пробег до 57 километра – без емисии. Освен това при ситуациите, изискващи още повече мощност, електромоторът подпомага двигателя с вътрешно горене чрез функцията boost.

Новото MINI Countryman може да бъде зареждано по време на пътуване чрез рекуперация (регенерация на спирачната енергия), комфортно у дома ви, или на зарядни станции.

Изминалата 2020 силно напомня за самото начало на марката, когато преди повече от 60 години Mini креативно превръща кризата във възможност. Благодарение на въвеждането на пазара на напълно електрическото MINI Cooper SE световните продажби на електрифицирани MINI автомобили се удвояват за по-малко от година. Към момента повече от 50 % от всички реализирани автомобили MINI са или напълно електрически или PHEV автомобили. Лансиран бе и MINI John Cooper Works GP - кола на ентусиасти, която няма аналог. Нещо повече решено бе стратегическото развитие на марката. Моделното портфолио ще бъде пренастроено, ще продължи и разширяването към електрическа мобилност и премиум компактния сегмент. Укрепени са пазарните позиции чрез местно производство в Китай, като същевременно се затвърждава и разширява производството в дома марката в Оксфорд.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.