Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Радостта на шофирането в най-актуална верия: нов Remote Software Upgrade за около 2 млн. автомобила BMW в целия свят.

Вече за трети път BMW Group предлага over-the-air актуализация, този път за около 2 млн. BMW автомобила в целия свят. +++ Фокус върху разширяване на обхвата на системите за подпомагане на водача +++ Чрез апликацията My BMW App клиентите могат да актуализират софтуера на автомобила си две седмици по-рано +++

Технологии
·
BMW ConnectedDrive
·
Системи за подпомагане на водача
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(2x, ~32,23 MB)

Функцията BMW Remote Software Upgrade осигурява всеобхватни подобрения на важни автомобилни функции, инсталира over-the-air нови дигитални продукти в автомобила и винаги поддържа софтуера на най-актуалното ниво.  Вече за трети път BMW Group предлага over-the-air актуализация, този път за около 2 млн. BMW автомобила в целия свят.

До края на 2021 година по пътищата ще се движат над 2,5 млн. свързани автомобили BMW, от такива с конвенционално задвижване, през Plug-in хибриди до напълно електрически, което е най-големият автомобилен парк на света с възможност за актуализация over-the-air.

С въвеждането на новата BMW Operating System 7 (Ver. 21- 07), на 10 октомври 2021 година стартира най-всеобхватната Remote Software Upgrade кампания на BMW Group. Кампанията стартира в Германия и ще продължи и на другите пазари. Във фокуса й са поставени разширяване обхвата и подобренията в системите за подпомагане на водача. Spotify като част от BMW Connected Music ще разшири възможностите за развлечение в автомобила и ще може да предава и подкасти. Благодарение на M Sound Control водачите на BMW M3 и BMW M4 ще могат да се наслаждават на ново, уникално звуково изживяване при шофиране. Като тези функции осигурява на клиентите по-висок комфорт и още повече радост от шофирането.

Новост при тази кампания е, че през първите две седмици изтеглянето на тази версия ще се предлага ексклузивно за потребителите на My BMW App. След това актуализацията ще е достъпна за всички клиенти като автоматично изтегляне директно в автомобила.

Чрез смартфона My BMW App свързва клиентите с техния автомобил и по този начин се превръща в интелигентен интерфейс. Освен възможностите за инсталиране на новия Remote Software Upgrade в автомобила приложението позволява и удобно планиране на пътуванията или на следващото сервизно обслужване. От ноември 2021 година My BMW App ще предлага и разширения на функционалността, например при електрическата мобилност и информациите за статуса на автомобила. С настоящото актуализация този път повече от 30 модела и 1,6 млн. автомобила на премиум производителя по целия свят ще получат директна оферта за актуализации на софтуера. Има и възможност за подаване на текущата версия (Ver. 21-07) към близо 400 000 автомобила с по-стара версия на софтуера. Предпоставка за тези автомобили е съвместима с актуализацията версия на софтуера (Ver. 20-07), която може лесно да бъде достигната чрез инсталиране на предишната версия.

Нови и разширени функции:  

  • Предотвратяване на ненужни намеси в кормилното управление чрез подобряване на функцията за поддържане на лентата при по-тесни пътища без централна маркировка, както и при калкулирано движение по завои.  
  • Да виждате както вижда BMW. Това е възможно чрез новия Assisted View. Когато е активиран Active Cruise Control (ACC),  BMW    разпознава ситуацията на пътя около автомобила в трафика, дори и при мъгла. Тази функция означава по-висок комфорт и по-висока сигурност, вече и в Китай. 
  • Всеобхватното следене на данните за задръствания чрез RTTI (Real Time Traffic Information) позволява на BMW Maps още  по-прецизно планиране на маршрута и прогнозиране на часа на пристигане.    
  • Чрез BMW Connected Music в автомобила вече могат да бъдат активирани и Spotify Podcast Playlists. Регистриране чрез Spotify App в автомобила и BMW Connected Music ще активира тази функция автоматично.
  • Подобреното разпознаване на водача на автомобила позволява винаги да бъде зареден правилният профил на водача – независимо къде се намира ключът на автомобила в интериора.
  • Чиста емоция обещава BMW M Sound Control за BMW M3 и BMW M4. Както при стартиране на двигателя, така и при превключване на предавките или между различните режими. За тези случаи са предвидени възможности за индивидуализиране на звуците в интериора и едно уникално BMW M Sound изживяване.
  • Разширеното регулиране на силата на звука на Android смартфоните, които са свързани с автомобила чрез Bluetooth, осигурява подобрено изживяване от звука при стрийминг на музика или Podcasts.

Подобрения на функционалността:  

С този Remote Software Upgrade се осигуряват и технически възможности за обслужване. За клиентите това означава непосредствено подобряване на тези функции без чакане или посещение в сервиза.

Remote Software Upgrade и неговата активация:  

С BMW Operating System 7 и Remote Software Upgrade от 2018 година водачите на BMW имат възможност лесно и бързо да поддържат своя автомобил на най-ново софтуерно ниво. При това няма значение дали новият софтуер се изтегля чрез My BMW App или директно over-the-air в автомобила. Новите функции се инсталират комфортно в автомобила. Данните за инсталацията се подготвят, след което дори и за инсталирането на всеобхватните актуализации рядко са необходими повече от 20 минути.  

Автомобилите с BMW Operating System 7, които са произведени след юли 2021 година, вече са оборудвани с най-новата версия включително допълнителните функции.  От настройките на автомобила на Remote Software Upgrade    клиентите могат да видят статуса на софтуера и да потърсят налични актуализации.

Междувременно Remote Software Upgrade е наличен за над 30 модела на BMW, тоест за почти целия автомобилен парк на BMW. Автомобилите, чиито софтуер е по-стар от версия 20-07, могат да инсталират новата версия едва след като изтеглят и инсталират междинната версия. Винаги се предлага следващата възможна актуализация. Потребителят никога не може да инсталира неподходяща версия.

Наличността на услугите и функциите е в зависимост от модела и оборудването на автомобила, както и от инсталираната версия на софтуера във всяка държава.  

Клиентите могат да се запознаят с валидните Release Notes на локалните уебсайтове на  BMW Website

Упътвания и съвети за Remote Software Upgrade могат да бъдат намерени и на BMW How-To Video.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.