Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

MINI Recharged & Paul Smith: преоткриване на една икона в духа на устойчивостта.

Британският дизайнер преобразува класическо Mini от MINI Paul Smith Edition от 1998 г. и преоткрива класиката в процеса. Уникалният автомобил е част от проекта MINI Recharged, който празнува сливането на традиция с пионерска технология, чрез инсталиране на електрически двигател в оригиналния модел. През юни 2022 г. този уникален автомобил от емблематичния дизайнер ще отпразнува своята световна премиера на Salone del Mobile 2022 в Милано.

F56
·
Специални автомобили
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(62x, 1,78 GB)
  More below article text

Мюнхен/Милано. Upcycling от най-висок порядък: легендарната класика се трансформира в ново проектиран и модернизиран електрически автомобил за шофиране без емисии. Сър Пол Смит, отдавна познат на феновете на емблематичната британска марка, която е в бизнеса от над 60 години, е творческият ум зад това сътрудничество. Представянето на този устойчив проект на Salone Del Mobile 2022 в Милано предоставя подходяща сцена за сър Пол Смит и Оливър Хейлмър, ръководител на MINI Design, за обсъждане на устойчиви подходи към автомобилния дизайн.

Едва миналото лято Пол Смит представи MINI STRIP на автомобилното изложение IAA в Мюнхен: радикално изчистен, устойчив концептуален автомобил. Моделът MINI Recharged на Пол Смит сега преразглежда тази идея, за да проучи възможностите на устойчивия дизайн. „Три неща описват идеално този автомобил: качество, устойчивост и функционалност“, обяснява дизайнерът.

„Този ​​автомобил е и израз на почит към миналото“, добавя Смит. С този уникат, Пол Смит преразглежда още по-стар проект, който го свързва с MINI повече от 20 години: през 1998 г. той създава MINI Paul Smith Edition, ограничен до 1800 превозни средства. Прототипът на това уникално издание е боядисан в ярко синьо въз основа на мостра, взета от една от любимите ризи на Пол Смит. Новият уникален модел запазва този безпогрешен, запомнящ се нюанс на цвета, докато лаймово зелената кутия на батерията напомня цветова палитра от 90-те години. Въпреки редизайна обаче, оригиналният дух на автомобила остава.

Проектът се основава на зачитане на наследството и вечния дизайн – по-специално емблематичната работа на сър Алек Исигонис, създател на първото Mini. „Когато се преместите в апартамента на старата си леля, от уважение не променяте всичко, но правите някакво модернизиране“, обяснява Смит. Сър Алек Исигонис разработва класическото Mini в отговор на петролната криза от 1959 г. Минимален разход на гориво, максимално използване на пространството – това е идеята, която убеждава милиони хора в продължение на много десетилетия да инвестират в Mini и е отчасти отговорна за успеха на MINI и днес.

Радикално редуцирана и устойчива концепция на MINI Strip продължава в интериора на новопроектирания автомобил. Чрез умишлено пропускане на елементи, каросерия с непокрит под, която доминира в интериора, с рустикални подови постелки, изработени от рециклирана гума отгоре. В допълнение към иновативните, пестящи ресурси материали, дизайнът на Пол Смит оставя цели инструменти на други места: магнит до волана е поставка за смартфон, който освен скоростомера заменя почти всички стари бутони и функции на арматурното табло. Воланът в ексклузивния модел може да бъде напълно свален, за да се улесни влизането и излизането от автомобила – едновременно иновативно решение, и намигване, символизиращо остроумието, запазена марка на Пол Смит.

„Направихме автомобил от 90-те години, напълно актуален  днес“, допълва дизайнерът. „Идеите никога не са проблем, можете да ги намерите навсякъде. Предизвикателството е тяхното прилагане. Тук се получи. Една мечта се сбъдна", казва той. Инженерите от "Recharged Heritage Limited" също са отговорни за превръщането на тази мечта в реалност. Новият партньор на MINI превръща класическото Mini в превозно средство без емисии, като инсталира 72-киловатов електродвигател. MINI вече предлага серийно произведено удоволствие от шофиране без емисии с изцяло електрическото MINI Cooper SE (комбинирана консумация на енергия: 17,6 – 15,2 кВч/ 100 км според WLTP тетови цикъл; комбинирани емисии на CO2: 0 г/км) и MINI Cooper SE Countryman (комбиниран разход на гориво: 2,1 - 1,7 л/100 км според WLTP, 2,1 - 1,9 л/100 км според NEDC; комбиниран разход на електричество: 15,5 - 14,8 кВтч/100 км според WLTP, 14,8 - 14,1 кВтч 100 км според NEDC, комбинирани емисии на CO2: 47 - 39 г/км според WLTP, 48 - 44 г/км според NEDC) с хибридно задвижване и е на път да осигури изцяло електрическо бъдеще.

За целите на излагането на уникалния дизайн на Salone del Mobile 2022 в Милано, шоурумът на Paul Smith ще бъде преобразен в ярките цветове на MINI Recharged от Paul Smith. В Salone del Mobile посетителите ще имат възможността сами да видят новоразработения модел, както и миналогодишното MINI STRIP.

Повече подробности за проекта MINI Recharged и новия партньор „Recharged Heritage Limited“ ще бъдат разкрити скоро.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.