Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Зората на нова ера: Charismatic Simplicity, новият дизайнерски език за бъдещото семейство MINI

Със следващото поколение изцяло електрически модели на британската премиум марка голяма крачка напред прави и характерният дизайнерски език. Редукция без лишения, цифровизация за интензивно потребителско изживяване, устойчивост като част от гените на MINI, максимални емоции върху минимална площ на пътя.

Дизайнерски решения, концепции и изследвания
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 117,87 KB)
  
Photos(12x, ~39,88 MB)
  More below article text

Електрически, цифрови, устойчиви и забележителни: новото моделно поколение на MINI пренася радостта от шофирането, потребителското изживяване и отговорното отношение на марката в една нова ера. Тази трансформация веднага се разпознава по насочения към бъдещето дизайнерски език. Той съчетава традиционните ценности на марката с напредничави технологии и взема предвид основните принципи на автомобилния дизайн, както и градския характер на MINI и иновативния дух на неговата общност. Принципът на Charismatic Simplicity обозначава дизайн, който придава на всеки нов модел на MINI силен индивидуален характер и чрез ясен, редуциран език на дизайна интуитивно привлича погледа към съшността на марката. Друг основен фактор на новия дизайнерски език е изборът на материали, който е насочен към устойчивост. Следващото поколение модели на MINI има интериор без кожа и почти напълно се отказва от хромирани елементи.

Моделите на бъдещето на MINI съчетават модерен и пуристки външен дизайн и интериор, който се концентрира върху най-важното. Това отразява принципа на креативно оползотворяването на пространството, който е характерен още в classic Mini. В допълнение, новият език на дизайна използва свързаната с електрификацията на задвижването възможност за генериране на типичната за MINI радост от шофирането без никакви локални емисии. „Моделите на MINI с чисто електрическо задвижване ни дават възможност да преосмислим нашия дизайн. В същото време запазваме типичната за MINI комбинация от любовта към детайла, традициите и страст към иновациите“, казва Оливер Хайлмер, ръководител на MINI Design.

Автомобилната архитектура за новото поколение модели на MINI, която е разработена от самото начало за чисто електрическа мобилност, създава възможност за още по-ефективно оползотворяване на наличното пространство за постигане на комфорт, уют, емоционално изживяване и радост от шофирането на пътниците. И в бъдеще всеки модел на MINI, независимо от външните му размери, ще предлага оптимално съотношение между площ на пътя и предлагане на място.

Сърцевината на марката е въплътена и в бъдещото моделно поколение на MINI 3 врати - чисто електрическо и постоянно насочено към радостта от шофирането в града. Наследникът на настоящото MINI Countryman също излиза на пътя с чисто електрическо задвижване. Освен това MINI скоро ще представи концептуален прототип на кросоувър за премиум сегмента на малките автомобили – също захранван изцяло от електричество. „ДНК на дизайна на MINI ще бъде ясно изразена във всеки модел от новото поколение и няма да позволява никакво съмнение относно принадлежността му към марката“, допълва Оливър Хайлмер. „В същото време дизайнерският екип на MINI успя да създаде силни продуктови характери с индивидуални акценти, които повече от всякога показват тяхната индивидуалност.“

Появата на независими индивидуалности на автомобилите е централна способност на новия дизайнерски език. Харизматичната простота придава на всеки член на бъдещото семейство модели на MINI индивидуална харизма, която безпогрешно се базира на сърцевината на марката и я интерпретира уверено и по свой собствен начин. Автентичната препратка към основните ценности на MINI е изразена чрез много модерен дизайнерски език с ясно и чисто моделирани повърхности. Чрез намаляване на броя на компонентите и концентриране върху основните елементи, Charismmatic Simplicity позволява на дизайна на бъдещите модели на MINI да създаде емоционално мощна, интуитивно възприемаща се идентичност.

„В нашия нов дизайнерски език ние комбинираме сърцевината на ДНК на MINI с иновативни, естетически и технологични импулси“, казва Оливър Хайлмер. „В резултат на това всяко ново MINI остава истински и същевременно готов за бъдещето оригинал.“ Така например типичният дизайн Union Jack на задните светлини на MINI има различни форми с помощта на иновативна LED технология, за да се създаде индивидуален светлинен подпис за всеки модел.

В интериора на бъдещите модели на MINI комбинацията от традиция и прогрес води до потапящо потребителско изживяване, което допълнително засилва традиционно силната връзка между човек и автомобил характерна за MINI. „MINI е градска марка, която с всеки аспект от своя дизайн допринася за това да направи животът в града възможно най-приятен и наситен със събития“, обяснява Оливер Хайлмер. Ключът към това се крие както в напредналата дигитализация в областите на управление и свързаност, така и в ясно проектирания интериор с интуитивна функционалност.

И в кокпита на бъдещите модели на MINI редукцията не е свързана с лишения. OLED технологията за напълно дигиталния дисплей и блок за управление, представена за първи път в MINI Vision Urbanaut, прави възможно комбинирането на значително увеличен брой функции в един контролен блок - реализиран в кръглия централен инструмент в центъра на арматурното табло, типичен за MINI. MINI е първият производител на автомобили в света, който предлага сензорен дисплей с напълно използваема кръгла повърхност. Иновативната технология на дисплея проправя пътя за нов дизайн на потребителския интерфейс. В същото време дизайнът на MINI запазва аналогови контроли като превключвателите под централния инструмент. Те подсказват за любовта към детайла и неподражаемите дизайнерски характеристики, които превръщат интуитивната функционалност в емоционално изживяване.

„Бъдещето на дизайна на MINI се основава на смелостта и решимостта да се оформи промяната, която да даде отличителен и неподражаем профил на марката“, казва Оливер Хайлмер. Това включва и последователен избор на материали, насочени към устойчивост. Новото поколение модели на MINI ще се откаже изцяло от кожени повърхности и ще намали използването на хромирани компоненти почти до нула. Електрификацията, щадящото ресурсите производство, високите екологични стандарти и постоянно нарастващият дял на вторични суровини, както и естествени и рециклирани материали са израз на фундаментална нагласа, която се характеризира с чувство за отговорност и ориентация към бъдещето. Минималният екологичен отпечатък е дълбоко вкоренен в традицията на марката и по-всеобхватно от всякога е пренесен от дизайна на MINI към новото поколение модели. 

Концептуалният прототип на кросоувър модел от новото, напълно електрическо поколение на MINI, което ще бъде представено за първи път на публиката в края на юли 2022 г., предоставя първата пълна предварителна проверка на новия дизайнерски език за напълно електрическото моделно семейство от следващо поколение. С него дизайнът на MINI демонстрира как технологичните иновации и прогресивното разбиране на индивидуалната мобилност отвеждат дизайнерския език на марката далеч в бъдещето. 

 

Данните за разхода на гориво, емисиите на CO2, консумацията на енергия и обхвата се изчисляват съгласно предписания регламент за измерване (ЕС) 2007/715 в приложимата версия. То се отнася до превозни средства на германския автомобилен пазар. Цифрите на NEDC отчитат разликите в избраните колела и размера на гумите за диапазони, докато WLTP взема предвид ефектите от всяко допълнително оборудване.

Всички данни се изчисляват въз основа на новия тестов цикъл на WLTP. Изброените стойности на NEDC са изчислени обратно към процедурата за измерване на NEDC, където е приложимо. Стойностите на WLTP се използват като основа за измерване на данъците и други такси, свързани с превозните средства, които са (също) базирани на емисиите на CO2 и за целите на безвъзмездните средства за конкретни превозни средства, ако е приложимо. Допълнителна информация относно процедурите за измерване на WLTP и NEDC е налична на www.bmw.de/wltp.

Допълнителна информация за официалния разход на гориво и официалните специфични емисии на CO2 от нови автомобили е предоставена в „Насоки за разхода на гориво, емисиите на CO2 и консумацията на енергия от нови моторни превозни средства“, които са достъпни безплатно във всички търговски обекти.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.