Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Заводът на BMW Brilliance Lydia е открит: воден от цифровизацията, заводът поставя нови стандарти за ориентирано към бъдещето автомобилно производство.

+++ Годишният производствен капацитет на заводите на BMW в Шънян се увеличава до 830 000 автомобила. +++ Реализиране на стратегията BMW iFACTORY. LEAN.GREEN. DIGITAL. +++ „Industrial Metaverse“: първият завод на BMW Group, който от самото начало е изцяло планиран и симулиран във виртуалния свят. +++ Насочен към електрическата мобилност, заводът Лидия ще произвежда новото BMW i3 +++

Технологии
·
Корпоративни
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Устойчиво развитие
·
Производство и рециклиране
·
Industry 4.0
·
Smart Logistics

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~228,03 KB)
  
Photos(53x, ~763,53 MB)

Related Links.

BMW Group разширява производствения си капацитет в Китай с откриването на завода Лидия в Шънян, Китай. Това значително разширяване на производствената мрежа на BMW Brilliance Automotive (BBA) е актуален пример за стратегията на BMW iFACTORY и поставя нови стандарти в ориентираното към бъдещето строителство на автомобили в контекста на интелигентните и електрически автомобили. Със своите революционни приложения за дигитализация заводът тръгва по нови пътища и по този начин укрепва претенциите на BMW Group за лидерство в глобалното автомобилно производство. „BMW iFACTORY ни прави пионери в автомобилната индустрия. Заводът в Лидия е роден дигитално и е изцяло насочен към електрическата мобилност“, казва Милан Неделкович, член на борда на BMW AG за производството. Той подчертава: „Гъвкавостта на производството ни да реагира на изискванията на нашите клиенти поставя стандарти в сегмента. Заводът Лидия е добър пример за това. Ние сме в състояние да произвеждаме до 100 % електрически автомобили там. Заедно със съседните заводи в Тикси и Дадонг, Лидия ще играе важна роля в ускоряването на производството на електрифицирани BMW в Китай.“

С цялостна инвестиция от 15 млрд. RMB заводът Лидия е най-големият отделен проект в историята на BMW Group в Китай. Разположен в квартал Тикси на Шенян, той разполага с четирите основни производствени процеса: цех за пресоване, цех за каросерии, цех за боядисване и цех за монтаж. Това увеличава годишния производствен капацитет на съвместното предприятие до 830 000 екземпляра. За да отговори на нарастващото търсене на клиентите за електрическата мобилност, заводът Лидия е напълно гъвкав и може да произвежда до 100 % изцяло електрически автомобили. Производство на новото BMW i3 -

първият изцяло електрически спортен седан на BMW от среден клас за китайския пазар – стартира през май в завода Лидия. Йохен Голер, президент и главен изпълнителен директор на BMW Group Region China, коментира при откриването: „Разширяването на нашето производствено присъствие в Китай показва, че се подготвяме за по-нататъшен растеж на най-големия пазар на електрически автомобили в света и че сме убедени в дългосрочните перспективи на Китай. Ние увеличаваме нашия ангажимент към електрическата мобилност. До 2025 г. повече от една четвърт от нашите продажби в Китай ще бъдат на изцяло електрически автомобили. С разширената производствена база на BMW в Шънян, ние вече сме напълно готови да отговорим на нарастващото пазарно търсене на електрическа мобилност в Китай.

„Днес е специален ден за BMW Brilliance и BMW Group. Постигнахме важен етап в нашето успешно развитие в град Шънян през последните близо 20 години“, добавя Франц Декер, президент и главен изпълнителен директор на BMW Brilliance Automotive. „Въпреки многото предизвикателства през последните три години, новия ни завод Лидия беше завършен по график. Доказателство за силата на нашия екип в Китай и отлично глобално сътрудничество. Фабриката Лидия задава стандарта за производство: LEAN. GREEN. и DIGITAL.“

„Industrial Metaverse“ оживява.

Следвайки стратегията на BMW iFACTORY, новата производствена локация е  революционна, особено в областта на цифровите технологии. Подкрепена от мощната 3D творческа платформа Epic Games Unreal Engine, Лидия е първата фабрика на BMW Group, която е напълно планирана и симулирана във виртуална среда от самото начало, като всеки детайл от целия производствен процес е проектиран виртуално. По този начин може да се счита за произведение на Metaverse. Интегрирането на виртуалния с реалния свят намалява времето за планиране, дава възможност за сътрудничество между регионите и часовите зони и преодолява отрицателното въздействие на пандемията, като всичко това намалява времето за изграждане на съоръжението с шест месеца.

Заводът Лидия се управлява от данни: базирани на облак цифрови платформи и индустриалният интернет на нещата свързват продукти, процеси, производствени мощности и хора чрез прозрачни, винаги налични и интегрирани данни. Това широко използване на Data Science подобрява контрола на качеството, повишава ефективността и дава възможност за предсказуема поддръжка. С широкото използване на изкуствен интелект, анализ на данни и алгоритми, вземането на решения се измества от „управлявани от опит“ към „управлявани от данни“.  

В момента в заводите в Шънян се използват около 100 приложения за изкуствен интелект. Мощната мрежова среда и възможностите за обработка на данни са от съществено значение за това. Така например, 1600-те мултифункционални камери, използвани за осигуряване на качеството, генерират повече от 10 петабайта данни всяка година. Цялото съоръжение е покрито с Gigabit 5G мрежа, за да може да отговори на изискванията за честотна лента за технологии като Augmented Reality (AR) и предаване на видео в реално време. За да обработва огромното количество данни, BMW Brilliance изгражда и нов център за данни за завода Лидия, включващ над 1200 сървъра.

Устойчиво автомобилно производство

BMW Group има за цел да намали емисиите на CO2 през целия жизнен цикъл на автомобила с 40 % до 2030 г. в сравнение с 2019 г., което включва 80 % намаление на CO2  във фаза производство. В следствие на това концепцията за устойчивост е отразена и в завода Лидия. Новото производствено съоръжение използва висококачествени строителни материали, включително усъвършенствана изолация, за да поддържа помещенията топли през зимата и хладни през лятото, като същевременно намалява консумацията на енергия. Заводът е оборудван с най-модерните производствени мощности, напр. електрически задвижвани заваръчни клещи и пещи в каросерийното производство, които използват възобновяема електрическа енергия за намаляване на емисиите. Новият завод разполага и със специален интелигентен оперативен център с интелигентна система за управление на енергията, която следи потреблението на енергия и ресурси в реално време и го анализира в дълбочина с помощта на изкуствен интелект. Това оптимизира консумацията на енергия и я намалява в дългосрочен план. Цялата мрежа на заводите на BBA в Шънян в момента използва 100 % възобновяема електроенергия. С над 290 000 м2 слънчеви панели BBA се нарежда на първо място в провинция Ляонин. Тези фотоволтаични системи могат да генерират 44 000 МВч електроенергия годишно - достатъчно за захранване на 9 000 домакинства за цяла година. Разширяването на соларните инсталации ще продължи през следващите години с новопостроени площи от 120 000 кв. м. в завода Лидия. Новият завод за автомобили в Шенян обръща внимание и на биоразнообразието. Зелените площи се състоят от градини, изкуствени езера, множество растения и 11 000 дървета, устойчиво озеленяване и система от „гъби“, която събира дъждовна вода за подхранване на растенията и възстановяване на подземните води.

Висока гъвкавост, насочена към електрическата мобилност

Гъвкавостта е една от най-силните страни на BMW Group в производството, по-специално способността за адекватно оползотворяване на ресурсите и адаптиране на производството към търсенето в кратки срокове. Заводът Лидия е насочен към електрическа мобилност, но може гъвкаво и ефективно да произвежда и други модели. До края на 2025 г. BMW Group има за цел да достави на клиентите по целия свят над два милиона чисто електрически автомобила, като всяко четвърти нов автомобил, продаден в Китай, ще е чисто електрически модел. Дотогава на пазара ще бъде пуснат и "Новият клас" на BMW, представляващ следващия технологичен скок в разработките на автомобили. Новият завод Лидия и съседните му заводи в Тикси и Дадонг ще играят важна роля за ускоряването на производството на електрифицирани автомобили на BMW в Китай.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.