Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Зареждане без приложение и карта: BMW Group въвежда функцията Plug & Charge и е първият производител, който интегрира множество договори за зареждане с електроенергия в автомобила.

Иновативното предложение съчетава удобно зареждане с уникална гъвкавост. Автомобилът се удостоверява самостоятелно в зарядните станции, като използва дигитално съхранени регистрационни данни. Ще се предлага от средата на 2023 г.

Технологии
·
BMW i
·
Electrification

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

С революционни иновации в областта на дигиталните функции на автомобила BMW Group за пореден път допринася за повишаване на комфорта и атрактивността на електрическата мобилност. Функцията Plug&Charge ще бъде налична в първите модели на BMW от средата на 2023 г., позволявайки на клиентите да зареждат на обществени зарядни станции без карта за зареждане или приложение. Удостоверяването, необходимо за стартиране на процеса на зареждане и за таксуване, се извършва автоматично чрез обмен на данни между автомобила и зарядната станция.

В същото време BMW Charging разширява всеобхватното си продуктово портфолио с тази функция, предоставена от Digital Charging Solutions. Новата функционалност позволява и Plug&Charge достъп до мрежата за зареждане IONITY, инициирана от BMW.

Гъвкавостта на офертата е уникална: BMW Group е първият автомобилен производител, който интегрира Multi Contract функционалност в офертата Plug&Charge. Това позволява на клиентите да съхраняват дигитално в автомобила своите индивидуални договори за електроенергия за зареждане от поне пет различни доставчика и да използват зарядните станции на тези оператори по особено удобен начин. За тази цел са интегрирани настоящите и бъдещите норми на стандартите ISO-15118-2 и ISO 15118-20.

Зареждането с електроенергия – по-лесно от зареждането с гориво: автомобилът се идентифицира сам

Plug&Charge е функция, която прави зареждането на високоволтовата батерия дори по-лесно от зареждането на автомобил с конвенционално задвижване. Всичко, което клиентът трябва да направи, е да свърже зарядната станция към буксата за зареждане в своя автомобил – през кабела за зареждане преминава не само електричество, но и данни. Няма нужда от активиране на захранването с енергия с помощта на приложение или карта за зареждане. Вместо това автомобилът се удостоверява чрез предаване на данните за договора на клиента. В резултат на това в края на процеса на зареждане електричеството, подадено в мрежата, се таксува напълно автоматично.

Допълнително преимущество на тази система: За разлика от активирането на процеса на зареждане чрез приложение, автоматичното удостоверяване от автомобила не изисква онлайн връзка на мястото на станцията за зареждане. Това е особено полезно в подземните паркинги.

Уникална гъвкавост: BMW Charging Account, частните и фирмените договори се съхраняват дигитално

Предишните решения Plug&Charge винаги бяха свързани с един, ясно дефиниран доставчик на електроенергия. Решението, което в бъдеще ще бъде достъпно за моделите на BMW, предлага уникална гъвкавост. Клиентът може да съхранява дигитално в своя автомобил индивидуалните данни за достъп за няколко договора за електроенергия за зареждане. Това му дава възможност по време на движение да има достъп както до сметката си за зареждане на BMW, така и до други индивидуални договори. Единственото изискване за това е съответните доставчици да са свързани към eRoaming мрежата на Hubject в цяла Европа.

Тази гъвкавост, реализирана за първи път в областта на електрическата мобилност, улеснява потребителите на служебни и фирмени автомобили с електрифицирано задвижване при зареждането на високоволтовата батерия. Те не само могат да използват националната мрежа за зареждане на BMW Charging, но също така могат удобно да получават електричество от доставчици, с които работодателят им е сключил отделен договор за зареждане, например за зарядни станции на територията на компанията. И в двата случая, за да започне процеса на зареждане, след свързване на кабела за зареждане клиентът трябва само да избере и потвърди съответния договор в съответното меню на системата за управление на автомобила.

BMW Group демонстрира функцията "Multi Contract Plug&Charge" за първи път на Intercharge Network Conference, в Берлин.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 


Hubject GmbH

Hubject simplifies the charging of electric vehicles. Through its eRoaming platform, intercharge, the eMobility specialist connects Charge Point Operators or CPOs and eMobility Service Providers or EMPs, enabling unified, grid-independent access to charging infrastructure. With over 400,000 connected charging points and more than 1,000 B2B partners in 52 countries and four continents, Hubject has created the world's largest cross provider charging network for electric vehicles by connecting CPO networks. In addition, Hubject is a trusted consulting partner in the eMobility market, advising car manufacturers, charging providers and other EV-related businesses looking to launch eMobility services or implement Plug&Charge according to ISO 15118. Visit hubject.com for more information! 


Digital Charging Solutions GmbH (DCS)

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) develops public charging solutions for automotive OEMs and fleet operators and is thus one of the most important global drivers of the change to electromobility. These white label public charging solutions provide access to multiple networks of Charge Point Operators (CPO) and enable drivers of electric vehicles to find, use and pay for public charging in an easy and seamless way. Our public charging network includes different types of charging stations (AC / DC) in several markets. We provide many years of experience of launching and developing a public charging service in those markets. Since the beginning of 2019, Digital Charging Solutions GmbH has been part of the mobility joint venture between the BMW Group and Daimler AG. In October 2021 bp followed as third shareholder. CHARGE NOW is a service from DCS and part of this joint venture, which aims to strengthen sustainable mobility worldwide together with the other verticals REACH NOW, FREE NOW and SHARE NOW.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.