Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group Устойчивост чрез иновации 2022.

В рамките на събитието „Устойчивост чрез иновации 2022“ компанията представя широка гама от насочени към бъдещето технологии, концепции и стратегии, които ясно показват как иновативната сила и визионерското мислене могат да осигурят нов тласък за устойчива мобилност.

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(145x, ~1,22 GB)
 • Иновациите като ключ към устойчивата мобилност
 • Новоразработените кръгли батерии на Neue Klasse
 • Понижаване на разходите за високоволтови батерии с до 50 % в сравнение с актуалното поколение
 • Производство с редуцирани CO2 емисии със зелена електроенергия и вторични материали
 • Членът на борда на директорите Вебер, развойна дейност: „Изключителен технологичен скок при енергийната плътност, скоростта на зареждане и пробега“  
 • Членът на борда на директорите Пост: „С нашите партньори ще изградим заводи за енергийни клетки с годишен капацитет по 20 ГВч на 6 локации в USMCA, Европа и Китай“
 • BMW EfficientDynamics води до близки до реалността данни за разхода и пробега и предлага потенциали за Neue Klasse от 2025 г.
 • От 2023 г. за пръв път вегански варианти на интериора без кожа при BMW и MINI, които спестяват до 85 процента от CO2 емисиите.
 • Пластмасови отпадъци от океаните като суровина за компоненти за екстериора и интериора -  CO2 отпечатъкът се понижава с 25 %.
 • Дизайнерски прототипи за седалките за BMW и MINI: визионерска естетика, устойчиви материали, понижени CO2 емисии.
 • Дигитална мрежа за устойчиво разработване на автомобили:
  Catena-X представя първите приложения.
 • Генеративен дизайн: ефективни и щадящи ресурсите конструктивни процеси с интелигентни алгоритми – до 50 процента по-ниско тегло, пробив при Neue Klasse.
 • Визионерски концепции и конкретни решения за интелигентно управление на трафика и електрически екосистеми в града.  
 • Двуколесни електрически превозни средства: BMW CE 04, BMW Motorrad Concept CE 02, BMW Motorrad Vision AMBY и BMW i Vision AMBY.

 

Устойчивост чрез иновации

Постоянното повишаване на радостта от шофирането и амбициозните цели за устойчивост дефинират работата на BMW Group при оформянето на индивидуалната мобилност на бъдещето. Компанията вярва, че иновациите са ключът към прогреса и в двете области. С повече от 100 години опит и разнообразна технологична компетентност, тя се изправя пред предизвикателството да разработи атрактивни решения за мобилност, които са съвместими с опазването на климата, опазването на ресурсите, качеството на живот в градска среда и социалната отговорност. В рамките на събитието „Устойчивост чрез иновации 2022“, компанията представя широка гама от перспективни технологии, концепции и стратегии, които ясно демонстрират как иновативната сила и визионерското мислене могат да осигурят нов тласък за устойчива мобилност.

Нов формат за батерийните клетки на Neue Klasse

С моделите от Neue Klasse BMW Group ще започне нова ера в електрическата мобилност от 2025 г. и за първи път ще използва новоразработени, кръгли батерийни клетки, които са оптимално съчетани с новата архитектура, насочена към напълно електрически задвижвания. С иновативните литиево-йонни батерии от вече шесто поколение на технологията BMW eDrive пробегът ще се увеличи с 30 %, а скоростта на зареждане с около 20 %. Освен това се понижават и СО2 емисиите при производството на батерийни клетки, като в същото време производствените разходи за цялата високоволтова батерия се понижават с до 50%.

Новите кръгли клетки на BMW имат еднакъв диаметър от 46 мм и две различни височини. В зависимост от модела те могат да бъдат интегрирани гъвкаво в наличното пространство в дъното на автомобила. За да се покрият нуждите от батерийни клетки за Neue Klasse, заедно с партньорите си BMW Group ще изгради по два нови завода за батерийни клетки в Европа, Китай и в района на Северноамериканска асоциация за свободна търговия USMCA.

BMW EfficientDynamics благоприятства трансформацията към електрическа мобилност  

Повече радост от шофирането, по-малко емисии – с този принцип програмата BMW EfficientDynamics чрез непрекъснати иновации осигурява напредък в областта на устойчивостта от 2007 г. В допълнение към задвижването, технологичният пакет включва също интелигентна олекотена конструкция, намалено съпротивление при търкаляне и оптимизирани аеродинамични качества. С това той благоприятства и трансформацията към електрическата мобилност. При тестовете на международни специализирани медии актуалните модели на BMW с чисто електрическо задвижване впечатляват с изключително добри стойности на разход на енергия и пробег, които в някои случаи са дори по-добри от официалните данни според WLTP или EPA.

Моделите на Neue Klasse също ще се възползват по особен начин от BMW EfficientDynamics. Холистичният подход за максимална ефективност определя развитието на новите автомобили и платформи от самото начало, не само в конфигурацията на задвижването, но и в областта на дизайна и избора на материали.

По пътя към кръговата икономика и веганските интериори

В BMW Group дизайнери, изследователи на материали и експерти от други дисциплини работят заедно върху устойчиви решения за проектиране на екстериора и интериора на автомобила. Фокусът е върху отговорните доставки и обработки на суровини, които са с възможно най-ниски емисии CO2, непрекъснато увеличаване на дела на вторичните материали с цел пълна кръгова икономика, нови процеси на рециклиране, увеличено използване на естествени влакна и замяната на животински суровини.

Още през 2023 г. BMW Group ще въведе на пазара първите автомобили с изцяло вегански интериор. Това става възможно преди всичко чрез разработването на иновативни материали със свойства, подобни на кожата. Отказът от кожа спестяват около 85 % от CO2 емисиите по веригата на стойността за съответните интериорни компоненти.

Рециклирани рибарски мрежи като суровина за компонентите за интериора и екстериора
Освен това от 2025 година за моделите от Neue Klasse, от 2025 г. облицовъчните елементи за пръв път ще бъдат изработени от пластмаса, чиято суровина се състои от около 30 % рециклирани рибарски мрежи и въжета. Тези остатъци от морската индустрия се доставят проактивно от пристанища по целия свят, за да се гарантира, че няма да се озоват като отпадъци в морето. За множество други материали - от стомана и алуминий, през пластмаса и стъкло до високоволтови батерии – се разработват и налагат нови процеси за рециклиране в смисъла на кръгова икономика. С фундаментална работа в областта на кръговия дизайн BMW Group си поставя за цел да гарантира, че автомобилите в края на фазата на ползване ще са налични като източник на суровини за нови автомобили.

Устойчиви материали, нова естетика: визионерски дизайнерски прототипи на седалки

BMW Group показва и визионерски дизайнерски прототипи на седалки за бъдещи модели BMW и MINI. Използваните материали се характеризират с екологично чисти производствени процеси, пълна рециклируемост, новаторска естетика и безкомпромисно първокласно качество с отлична визуална и хаптична привлекателност.

Дигитални инструменти за още по-висока устойчивост

Дигитализацията и свързаните с нея иновации също имат значителен принос за непрекъснатото повишаване на устойчивостта във веригата за доставки и при конструирането на автомобилите на BMW Group. Това се вижда например от междуиндустриалната мрежа за данни Catena-X и при Generative Design с нови компютърни методи за разработване на компоненти за превозни средства.

BMW AG е един от инициаторите на партньорската мрежа Catena-X, която чрез създаването на мрежова база данни така полага и основите за установяване на кръгова икономика и последователно намаляване на емисиите на CO2 във веригата на доставки. Около година след стартирането си, алиансът за сигурен и междуфирмен обмен на данни в автомобилната индустрия вече представя първите приложения, които могат да бъдат тествани на практика.

Пробив с Neue Klasse: Generative Design

В рамките на BMW Group дигитализацията под формата на Generative Design става все по-важна за ефективното и спестяващо ресурси конструиране на автомобилни компоненти. С помощта на компютърни алгоритми дизайнерите и инженерите могат да проектират сложни геометрии на компоненти, което позволява значително намаляване на използването на материали и теглото, което не би било възможно с конвенционалните методи.

Разнообразни концепции са устойчива градска мобилност

За да повиши устойчивостта във фазата на използване на своите превозни средства и в същото време да насърчи привлекателността на градовете като жизнено пространство за техните жители, BMW Group се занимава с цялата екосистема на градската мобилност. В допълнение към разработването на превозни средства с нулеви локални емисии, това включва и широка гама от концепции за устойчива мобилност в градските райони.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.