Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Напредък и ефективност в ново разнообразие: допълнителни варианти на задвижването и иновации за новото BMW Серия 7

След успешния старт на напълно електрическото BMW i7 сега следват два Plug-in хибридни модела, сред тях и един BMW M Автомобил, както и вариант с 48-волтова технология Mild-Hybrid с дизелов двигател. Последователна електрификация с най-новата технология BMW eDrive. Старт на производството през ноември 2022 година.

G70
·
Автомобили BMW M
·
M760e
·
Серия 7
·
750e
·
740d
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~87,17 KB)
  
Photos(93x, ~482,95 MB)

Цифрата 7 повече от всякога е олицетворение на радост от шофирането, комфорт при пътуване и напредничави технологии. Само няколко месеца след световната премиера на напълно електрическото BMW i7 през ноември 2022 г. портфолиото от задвижвания за новото BMW Серия 7 ще бъде допълнено с допълнителни варианти. На множество автомобилни пазари по целия свят едновременно стартират два Plug-in хибридни модела (PHEV), сред тях и първият BMW M Автомобил на новото BMW Серия 7, които впечатляват с комбинираната мощ на редовия шестцилиндров двигател и модернизираното електрическо задвижване. Последователната електрификация оптимизира ефективността и на наличното на европейските пазари BMW 740d xDrive (среден разход на гориво: 6,8 – 6,1 литра/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 178 – 160 г/км според WLTP; данни според NEDC: - ), при което редовият шестцилиндров дизелов двигател се подпомага от най-модерна 48-волтова технология Mild-Hybrid.

С увеличеното разнообразие в портфолиото от задвижвания можете да се насладите на уникални в сегмента динамиката на управлението, прогресивен лукс и уютна атмосфера. Те са резултат от новоразработена, гъвкава автомобилна архитектура на BMW Серия 7 и израз на глобално ориентирана продуктова гама със специфична за пазара гама модели. По този начин BMW Group отчита индивидуалните нужди на клиентите, инфраструктурните условия и правните разпоредби в различните региони на света.

BMW Plug-in хибридни иновации: компактният редуктор на трансмисията осигурява още по-уверена електрическа тяга

Задвижването на двата Plug-in хибридни модела включва редови шестцилиндров двигател с технология BMW TwinPower Turbo и осемстепенна трансмисия Steptronic с интегриран електромотор. Мощността на двата двигателя достига до пътя с помощта на интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive.

И при двата модела електромоторът е от актуалното поколение на технологията BMW eDrive за Plug-in хибридни модели. Синхронният електродвигател със специфична електрическа мощност над 5,0 кВт/кг и при двата PHEV варианта развива мощност от 145 кВт/197 к.с. при разширен до 11 500 об/мин оборотен диапазон.  

Допълнително чрез редуктор въртящият момент на електромотора се повишава до ефективни 450 Нм на входящия вал на трансмисията. Патентованата и използвана за пръв път от BMW иновация позволява с компактния електромотор с оптимизирано тегло, интегриран в „камбаната“ на трансмисията да се осигури индивидуална или в допълнение към двигателя с вътрешно горене мощност, която по конвенционален начин би могла да бъде постигната със значително по-голям и тежък електромотор. Оптимизираното разгръщане на мощността, което се постига с редуктора между ротора на електромотора и входящия вал на трансмисията, се усеща много добре при ускорение, както и при междинни ускорения.

Премиера в BMW Серия 7: първият Performance автомобил на BMW M GmbH с Plug-in хибридно задвижване

Новото BMW M760e xDrive (среден разход на гориво: 1,3 – 1,0 литра/100 км; среден разход на електроенергия: 26,0 – 23,7 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 29 – 23 г/км според WLTP; данни според NEDC: -; предварителни данни) се отличава с особено спортни характеристики на мощността и екстремно динамично излъчване. То е първият Performance автомобил на BMW M GmbH с Plug-in хибридно задвижване. Двигателят с вътрешно горене е трилитров редови шестцилиндров агрегат с технология M TwinPower Turbo, максимална мощност 280 кВт/380 к.с. и въртящ момент от 520 Нм. В комбинация с новия електромотор се постига системна мощност от 420 кВт/571 к.с. (с временен Boost) и системен въртящ момент от 800 Нм.

Новото BMW M760e xDrive ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди. Междинното ускорение от 80 до 120 км/ч отнема само 2,7 секунди. По този начин BMW M760e xDrive съчетава вълнуващи динамични характеристики с възможността за радост от шофирането с нулеви локални емисии в града и дори отвъд него. Също толкова хармонични са и специфичните за М дизайнерски елементи, интериорни оборудвания и индикации в кокпита, съчетани с модерната луксозна атмосфера на лимузината.

При новото BMW 750e xDrive (среден разход на гориво: 1,3 – 1,0 литра/100 км; среден разход на електроенергия: 25,8 – 22,8 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 29 – 22 г/км според WLTP; данни според NEDC: - ; предварителни данни) новото електрическо задвижване също е комбинирано с трилитров редови шестцилиндров двигател с мощност 230 кВт/313 к.с. и въртящ момент от 450 Нм. Двата двигателя развива обща системна мощност от 360 кВт/490 к.с. (в временен Boost) и системен въртящ момент от 700 Нм. Благодарение на тях новото BMW 750e xDrive ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 сек. Междинното ускорение от 80 до 120 км/ч отнема само 2,7 сек.

Електромоторите на двата Plug-in хибридни модела черпят енергия от интегриран в дъното на автомобила високоволтова литиево-йонна батерия, която също е от петото поколение на технологията BMW eDrive. В сравнение с предишното поколение използваемият енергиен капацитет на батерията е увеличен с над 50 % до 18,7 кВтч. Максималната зарядна мощност с променлив ток е 7,4 кВт. В комбинация с високата ефективност на електромотора и интелигентното управление на енергията вкл. адаптивна рекуперация се постига електрически пробег от 77 до 85 км (предварителни данни) според WLTP за новото BMW M760e xDrive респективно от 78 до 87 км (предварителни данни) според WLTP за новото BMW 750e xDrive.

Редови шестцилиндров дизелов двигател с най-модерна 48-волтова технология Mild-Hybrid

Последователният напредък при BMW EfficientDynamics се отразява положително и на новото дизелово задвижване за новото BMW Серия 7. Всеобхватно модернизираният двигател с вътрешно горене на новото  BMW 740d xDrive се подпомага от 48-волтова технология Mild-Hybrid и интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic електромотор. Резултатът е максимална мощност от 220 кВт/300 к.с. (генерирана съвместно от двигателя с вътрешно горене с до 210 кВт/286 к.с. и интегрираният електромотор с до 13 кВт/18 к.с.) и максимален въртящ момент от 670 Нм (генериран съвместно от двигателя с вътрешно горене с до 650 Нм интегрираният електромотор с до 200 Нм).

Трилитровият редови шестцилиндров дизелов двигател на BMW 740d xDrive се оборудва с нови стоманени бутала, които позволяват особено високи налягания при изгаряне и допринасят за оптимизирането на акустиката на задвижването. В сравнение с предишния двигател е повишена и ефективността на отделянето на маслото. Новото директно впръскване Common-Rail вече работи с инжектори с магнитни клапани. Те осигуряват до 12 впръсквания на работен такт при максимално налягане до 2 500 бара.

Най-новото поколение на технологията Mild-Hybrid осигурява особено спонтанно разгръщане на допълнителната мощност и висока рекуперационна мощност за повишаване на ефективността. Заедно с управляващата си електроника електромоторът е интегриран в корпуса на осемстепенната трансмисия Steptronic, където изпълнява и функцията на стартер/генератор на коляновия вал. Ранното разгръщане на тягата на електрифицираното задвижване осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,8 сек. Освен това прецизно съгласуваното взаимодействие между двигателя с вътрешно горене и електромотора повишава както ефективността, така и спокойния ход на задвижването, което го прави особено подходящ за новото BMW Серия 7.

BMW 740d xDrive вече може да бъде поръчано, двата Plug-in хибридни модела могат да бъдат поръчвани от 12 октомври 2022 година и ще бъдат доставени на клиентите през пролетта на 2023 година. Цените в България стартират от 217 300 лв. за BMW 740d xDrive, 234 700 лв. за BMW 750e xDrive и 280 750 лв. за BMW M760e xDrive (всички с ДДС).

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Новото BMW M760e xDrive*:
Среден разход на гориво: 1,3 – 1,0 л/100 км;
Среден разход на електроенергия: 26,0 – 23,7 кВтч/100 км;
СО2 емисии (комбинирани): 29 – 23 г/км според WLTP; данни според NEDC: -
*Всички данни за динамичните характеристики, разхода на гориво и емисиите са предварителни.


Новото BMW 750e xDrive*:
Среден разход на гориво: 1,3 – 1,0 литра/100 км;
Среден разход на електроенергия: 25,8 – 22,8 кВтч/100 км;
СО2 емисии (комбинирани): 29 – 22 г/км според WLTP; данни според NEDC: -
*Всички данни за динамичните характеристики, разхода на гориво и емисиите са предварителни.


Новото BMW 740d xDrive:
Среден разход на гориво: 6,8 – 6,1 л/100 км;
СО2 емисии (комбинирани): 178 – 160 г/км според WLTP; данни според NEDC: -

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.