Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

До 2025 година BMW Group ще инвестира над 2 млрд. евро в унгарския завод в Дебрецен.

 +++ В допълнение към автомобилното производство: монтаж на високоволтови батерии в завода в Дебрецен +++ До 2025 година над 500 допълнителни работни места +++ Първите компоненти за NEUE KLASSE в Дебрецен +++

Технологии
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Производство и рециклиране
·
Electrification
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Related Links.

В производствената си мощност в Унгария BMW Group изгражда завод за високоволтовите батерии на NEUE KLASSE. По този начин компанията ще създаде над 500 допълнителни работни места и ще инвестира над 2 млрд. евро в изграждането и пускането в експлоатация на целия завод до края на 2025 г.

Милан Неделкович, член на борда на директорите за производство в BMW AG, казва: „В Дебрецен се строи най-модерният завод в света. Тук с нашата iFACTORY ние поставяме нови индустриални стандарти в производството на автомобили. Нашите инвестиции подчертават последователността, с която реализираме електрическата мобилност.“

Допълнителните инвестиции бяха приети положително и от унгарското правителство. Péter Szijjártó, министър на външните работи и търговията: „Заводът на BMW Group в Дебрецен е символ на успешната унгарска икономическа политика от последните дванадесет години. Заводът съчетава опазване на околната среда и конкурентоспособност – и това е много повече, отколкото планирахме първоначално.“

Заводът в Дебрецен започва набиране и обучение на персонал

„В момента търсим нови колеги – както на местно ниво, така и в цяла Унгария, за да оформим заедно бъдещето на завода на BMW Group в Дебрецен“, казва Ханс-Петер Кемзер, президент и управляващ директор на BMW Manufacturing Hungary Kft. Заводът стартира двойна програма за обучение в нашия собствен център за обучение през есента на 2023 г. заедно с местни партньори по обучението.

Ласло Пап, кмет на Дебрецен, подчертава ролята на BMW Group за града: „С инвестицията си в Дебрецен BMW Group не само създава нови работни места, но също така подчертава своя дългосрочен ангажимент към нашия град. Заедно създаваме едно проспериращо бъдеще.“

Кратки пътища: изработка на високоволтовите батерии на територията на завода

Производството на високоволтовия батерии ще бъде създадено в завода за автомобили в Дебрецен, чието строителство започна преди около шест месеца. Маркус Фалбьомер, ръководител производство на батерии в BMW Group, обяснява: „BMW iFACTORY означава и кратки логистични пътища. Тясната връзка между производството на батерии и производството на автомобили е част от нашата стратегия.“

В Дебрецен кръглите акумулаторни клетки от следващо поколение ще бъдат монтирани в корпуса на високоволтовата батерия - метална рамка, която е интегрирана в долната част на автомобила. Стартът на производството на високоволтови батерии от шесто поколение ще се проведе успоредно с началото на автомобилното производство. Всички високоволтови батерии за автомобили, произведени в завода в Дебрецен, се сглобяват на място. Производството на батерии обхваща площ от повече от 140 000 м2. Строителните дейности започнаха наскоро.

Батериите от шесто поколение: още повече полза за клиентите и по-висока устойчовост

Батерията е от решаващо значение за конкурентоспособността на електрическия автомобил. Със следващото поколение батерии скоростта на зареждане ще се увеличи с до 30 %, а пробегът ще се подобри с до 30 %.

BMW Group обръща специално внимание върху поддържането на възможно най-ниски емисии на CO2 и потребление на ресурси за производство още във веригата за доставки. За производството на батерийните клетки производителите на клетки ще използват кобалт, литий и никел, които отчасти се състоят от вторичен материал, т.е. суровини, които не са новодобити, но вече са в цикъла на материалите. Заедно със задължението да използва само зелена електроенергия от възобновяеми енергийни източници за производството на батерийни клетки, BMW Group ще намали CO2 отпечатъка при производството на батерийни клетки с до 60 % в сравнение с текущото поколение батерийни клетки.

 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.