Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Дигитално, динамично, а сега и напълно електрическо: BMW Серия 5 навлиза в нова ера.

Съобщения, направени на годишната конференция на BMW Group: BMW Серия 5 Седан ще се предлага и като изцяло електрически модел Performance от BMW M GmbH +++ Лансирането започва през октомври 2023 г. +++ BMW i5 Touring трябва да се появи през пролетта на 2024 г. като първият изцяло електрически модел в сегмента на комби автомобилите

G61
·
G60
·
Туринг
·
BMW i
·
BMW i5
·
Серия 5
·
Седан
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(1x, ~4,04 MB)

Само след няколко месеца осмото поколение на BMW Серия 5 Седан ще направи своя дебют. Новият модел е по-динамичен и по-комфортен от всякога и може да се похвали със свежа интерпретация на характерния си елегантен спортен дизайн, BMW Operating System 8.5 с BMW Curved Display, иновативни цифрови услуги и за първи път изцяло електрическа система за задвижване в BMW i5.

Гъвкавата архитектура на задвижването означава, че новото BMW Серия 5 Седан може да се предлага в изцяло електрически и plug-in хибридни варианти, както и да се задвижва от високоефективни бензинови и дизелови двигатели с 48V мека хибридна технология.

По време на годишната конференция на BMW Group 2023, Оливър Ципсе, председател на борда на директорите на BMW AG, обяви допълнителни подробности за новата моделна гама на BMW Серия 5, като посочи, че Серия 5 Седан ще се предлага и като изцяло електрически BMW M Performance модел. „Изцяло електрическото BMW i4 M50* показва как BMW съчетава динамичното представяне и електрическата мобилност до съвършенство“, каза Ципсе. „Това беше най-продаваният модел BMW M в света през 2022 г. Напълно електрически модел Performance от BMW M GmbH също ще бъде включен в новата гама BMW Серия 5 Седан.“

Ципсе разкри, че нов вариант ще бъде добавен и към познатия избор от двигатели за новото BMW Серия 5 Туринг. „BMW Серия 5 Туринг е много популярно, особено в Европа“, отбелязва той. „От пролетта на 2024 г. ще се предлага и в изцяло електрическа версия, което ни дава наистина уникално предложение за продажба в този сегмент.“

Лансирането на BMW i5 Седан в премиум Executive сегмента, последвано от BMW i5 Туринг през 2024 г., бележи систематичното разширяване на изцяло електрическо портфолио на BMW Group.

BMW Group вече разполага с изцяло електрически автомобили и двуколесни в по-голямата част от пазарните сегменти, които обслужва с марките BMW, BMW Motorrad, MINI и Rolls-Royce. Клиентите могат да избират от ненадминато разнообразие от превозни средства, предлагащи първокласна мобилност с нулеви локални емисии, вариращи от малки и компактни сегменти до модели от среден размер и луксозния клас.

Световната премиера на новото BMW Серия 5 Седан ще започне през октомври 2023 г.

50 години успех на BMW Серия 5 през 2022 г.
50 години производство в завода на BMW Group в Динголфинг през 2023 г. Повече от десет милиона произведени BMW Серия 5.

Хармоничният баланс между спортна радост от шофирането и комфорт на дълги разстояния превръща BMW Серия 5 Седан в световен хит. В продължение на 50 години и седем моделни поколения Серия 5 се утвърди като най-успешният бизнес седан в света благодарение на тази определяща характеристика, вкоренена дълбоко в основата на марката. Повече от десет милиона BMW Серия 5 са произведени от 1972 г. до началото на 2023 г.

Първото поколение на BMW Серия 5 Седан е въведено на  пазара през 1972 г. Неговото лансиране бележи и въвеждането на нова система от обозначения на модела, която използва комбинация от три цифри за обозначаване на моделната серия и варианта на двигателя. Една година след 50-ата годишнина на модела, най-новото поколение е готово да заеме традиционното си място в портфолиото на седаните на марката между средния клас на Серия 3 и луксозната Серия 7.

Новото BMW Серия 5 Седан ще се произвежда ексклузивно в завода на BMW Group в Динголфинг. Съоръжението в Долна Бавария е най-големият производствен обект на компанията в Европа. Производството на новото BMW Серия 5 ще започне през същата година, когато заводът отбелязва 50 години от производството на модели на BMW. Автомобилите на марката слизат от производствените линии в Динголфинг от 1973 г., като сегашното портфолио включва луксозните модели BMW Серия 7 и Серия 8 и изцяло електрическото BMW iX. В завода на BMW Group в Динголфинг се намира и центърът за компетентност на компанията за производство на системи за електрическо задвижване, чиито задачи включват производство както на електродвигатели, така и на високоволтови батерии за BMW i5 директно на място.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i4 M50: electric power consumption in kWh/100 km, combined: 22.5 – 18.1 (WLTP).

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.