Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Чисто електрическата радост от шофирането на бъдещето: новото MINI Cooper Electric

Петото поколение на MINI 3 врати се движи напълно електрически и продължава историята на успеха на легендарния модел. +++ С максимално Gokart усещане новото MINI Cooper Electric олицетворява типичната за марката радост от шофирането на бъдещето

F56
·
MINI
·
MINI Electric
·
MINI 3 door
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Следващото поколение на семейството на MINI стартира с MINI Cooper Electric. Новият модел на иконичното MINI 3 врати е насочено към електрическа радост от шофирането и се предлага с две нива на мощността. С особено пъргавото си задвижване MINI Cooper Electric е олицетворение на премиум мобилността с нулеви локални емисии на бъдещето.

Представеното през 2020 година напълно електрическо MINI Cooper SE отбелязва ръст на продажбите от 25,5 % през 2022 година и се превърна в най-популярния модел на MINI, и то с голяма преднина. През миналата година MINI реализира по целия свят над 43 000 екземпляра от автомобила с нулеви локални емисии. Още днес всяко пето MINI е с електрическо задвижване. Продължаващият голям успех на оригинала на MINI личи и от производствения юбилей на 1-милионното MINI 3 врати от актуалното четвърто поколение. Автомобилът с напълно електрическо задвижване е доставен в Канада.

Electrified Gokart усещане с максимален въртящ момент от първия метър

В новото семейство на MINI максималният въртящи момент е на разположение още от първия метър, както при MINI Cooper E със 135 кВт, така и при MINI Cooper SE с мощност 160 кВт. То ускорява без забавяния и без прекъсвания за превключване на предавките. За оптимално поведение на пътя и разпределение на теглото високоволтовата литиево-йонна батерия е разположена в дъното на MINI Cooper Electric, което в същото време повишава и стабилността  и пъргавината на автомобила. С това MINI дефинира по напълно нов начин типичното за марката Gokart усещане и последователно развива успешната от над 60 години концепция за градска радост от шофирането. За още по-висока динамика на управлението на новото MINI Cooper Electric е ползвана и развойната компетентност в рамките на BMW Group. От въвеждането на пазара на новите поколения на MINI 3 врати през 2001 година до сегашното пето поколение автомобилът вече има твърда позиция в историята на марката. Постоянната модернизация при технологиите, ефективността и разгръщането на мощността означава внимателно отношение към традиционната история на популярния модел MINI и издига радостта от шофирането на ново ниво.

Подобрен пробег и максимална гъвкавост

Капацитетът на батерията на новото MINI Cooper E е 40,7 кВтч, на MINI Cooper SE е 54,2 кВтч.  Благодарение на това новите модели предлагат прогнозен пробег между 300 и 400 километра и разширяват възможностите далеч отвъд границите на града. С типичната за MINI креативната концепция за оползотворяване на пространството MINI Cooper Electric доказва максималната гъвкавост на един Purpose Built Vehicle. Максимално гъвкавият дизайн в интериора позволява увеличаване на вместимостта на багажника и предлага 4 места за седене.

Новото MINI Cooper Electric, заедно с MINI Countryman, което ще се произвежда от ноември 2023 година в завода на BMW Group в Лайпциг, маркира старта на напълно електрическото бъдеще на MINI. От 2024 г. новото поколение модели ще бъде допълнено с MINI Aceman.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

 

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
  • Език на прикачения файл
  • Arabic
  • Bulgarian
  • Chinese - simplified
  • English
  • French
  • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.