Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW е партньор на 76-ия международен филмов фестивал в Кан.

+++ BMW продължава за втори път официалното партньорство с фестивала +++ Премиера за новата продукция на BMW Films +++ Разкриване на водородния автомобил THE ICON +++ Новото BMW i7 M70 xDrive, най-мощният напълно електрически модел на BMW, за пръв ът може да бъде видян на пътя +++

G70
·
i20
·
G09
·
G05
·
Автомобили BMW M
·
BMW iX
·
BMW i
·
iX5 Hydrogen
·
BMW i7
·
XM
·
i7 M70
·
Lifestyle събития
·
iX M60
·
BMW iX5
·
Lifestyle
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

След дебют през миналата година и през 2023 година BMW е официален партньор на международния филмов фестивал в Кан. С над 200 напълно електрически автомобила – както и новото BMW XM с Plug-in хибридно задвижване – баварският производител на премиум автомобили предоставя автомобилния парк за 76-тото издание на реномирания филмов фестивал и някои от официалните му партньори. Международният филмов фестивал в южна Франция е и перфектната сцена за първото представяне на първия екшън филм на BMW и на иновативния водороден автомобил THE ICON. За пръв път след световната си премиера по улиците на Кан ще се движи и новото BMW i7 M70 xDrive*, най-мощният и най-бърз напълно електрически модел в цялото портфолио на BMW.  

„Много сме щастливи, че можем да продължим официалното партньорство с Международния филмов фестивал“, казва Йенс Тимер, старши вицепрезидент клиенти и марка BMW. „Фестивалът си поставя за задача да стане по-млад, по-модерен и по-дигитален, което прави партньорството идеална платформа за нашите модели от луксозния клас на BMW. Като продължение на легендарната ни серия BMW Films, ние празнуваме премиерата на новата продукция на BMW Films в Кан. В допълнение, създаваме завладяваща симбиоза от лукс, иновация и устойчивост с THE ICON, но също и с BMW i7 M70 xDrive.”

„BMW се присъедини към фестивала в Кан като официален автомобилен партньор през 2022 г., предоставяйки автопарк от 80 изключителни 100% електрически автомобила, в съответствие с екологичната политика на фестивала. Горди сме и щастливи, че можем да разчитаме на подкрепата на марката BMW, чиято връзка със седмото изкуство е историческа и която отново ще придружава всички наши гости в различните им пътувания“, казва Ирис Кноблох, президент на международния филмов фестивал в Кан.

Вълнуващо продължение на продукциите на BMW Films

С дебюта на новата продукция на BMW Films, баварската премиум марка продължава традицията на кинематографичните акценти с актуални модели в главните роли. В продължение на над 20 години известни холивудски режисьори многократно представят добре известни актьори и техните колеги в завладяващи късометражни филми на четири колела. Един от най-известните епизоди е филмът "Star", която показва сензационно шофиране с BMW M5 до филмова премиера. Съвсем наскоро BMW Серия 5 Седан беше представено в спиращо дъха преследване в продукцията на BMW Films „The Escape““. На премиерата на новата продукция на BMW Films в Кан феновете могат да очакват с нетърпение и сцени с бързо шофиране, зрелищен екшън и звезден актьорски състав.

Световна премиера в пристанището на Кан: THE ICON

Посетителите на филмовия фестивал ще могат да се насладят на друга премиера в пристанището на Кан. Там ще бъде премиерата на THE ICON. Иновативното превозно средство за мобилност с нулеви локални емисии по вода, разработено и произведено в сътрудничество между BMW и производителя на лодки TYDE, олицетворява поредната напредничава интерпретация на лукса.

В THE ICON дългогодишният опит на марката BMW i в областта на електрическата мобилност е съчетава с опита при производството на лодки на TYDE и модерния дизайн, дело на студиото на дъщерното предприятие на BMW Group -  Designworks. С първото публично представяне на THE ICON на филмовия фестивал в Кан, BMW дава още един пример за холистичен подход към оформянето на устойчивата мобилност на утрешния ден.

Електрифицирана динамика и устойчив лукс за гостите на фестивала

От 16 до 27 май 2023 г. режисьори, актьори и кинематографисти от цял ​​свят ще се срещнат на Лазурния бряг, за да видят най-важните нови продукции и да присъстват на връчването на така желаната Златна палма. BMW отговаря за транспортните услуги по трансферните маршрути около Palais des Festivals et des Congrès. Актуалните модели от марката BMW, които се отличават с електрифицирано задвижване и по този начин се движат с нулеви локални емисии и почти безшумно в градския трафик на Кан, превръщат устойчивия лукс в реалност за международни гости, участници на фестивала и ВИП участници.

Съставът на автомобилния парк, който ще е на разположение за фестивала и някои от неговите официални партньори, отразява голямото разнообразие от електрифицирани модели на BMW в луксозния сегмент. В допълнение към напълно електрическото BMW iX M60 xDrive* по пътищата около Boulevard de la Croisette  ще се движи и първият High-Performance автомобил от BMW M GmbH с Plug-in хибридно задвижване, BMW XM*. Неговото M HYBRID задвижване и уникалната атмосфера на неговия M Lounge отзад предлагат на пътниците ексклузивно изживяване. Друга възможност за устойчива мобилност на бъдещето е представена от BMW iX5 Hydrogen* с технология за водородни горивни клетки.

Изцяло електрическото BMW i7 M70 xDrive също олицетворява абсолютния максимум на устойчивия лукс в Кан. Със системна мощност до 485 кВт/660 к.с. и максимален въртящ момент от 1100 Нм, този Performance модел е най-мощният и най-бързият изцяло електрически автомобил в цялото продуктово портфолио на BMW Group.

Ексклузивна представяне на новата продукция на BMW Films в задната част на BMW i7

В моделите на BMW i7 пътниците могат да ползват BMW Theatre Screen и да се наслаждават на новите продукции на BMW Films върху 31,3-инчовия панорамен дисплей в задната част на напълно електрическите луксозни лимузини. 

BMW Theatre Screen, който се спуска от тавана и се простира хоризонтално през почти целия интериор и на височина достига от тапицерията на тавана до облегалките на предните седалки, осигурява уникална гама от забавления в задната част на BMW i7. Големият панорамен дисплей и озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound превръщат втория ред седалки в ексклузивен частен киносалон на колела.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i7 M70 xDrive: среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 23,8 – 20,8 WLTP.


BMW iX M60: среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 24,7 – 21,9 WLTP.


BMW XM: среден разход на гориво в л/100 км: 1,7 – 1,6 WLTP; среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 34,5 – 33,0 WLTP; CO2 емисии в г/км (комбинирани): 39 – 35 WLTP.


BMW iX5 Hydrogen: среден разход на водород в кг/100 км: 1,19 WLTP.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
  • Език на прикачения файл
  • Arabic
  • Bulgarian
  • Chinese - simplified
  • English
  • French
  • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.