Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

За 20-годишния юбилей на съвместното предприятие в Китай BMW Brilliance Automotive: BMW Group обявява локалното производство на NEUE KLASSE в Китай от 2026 година

+++ NEUE KLASSE ще бъде въведена на пазара през 2025 година, локалното производство за Китай стартира през 2026 г. в Шънян +++ BBA инвестира 10 млрд. юана в изграждането на монтажен завод за високоволтови батерии от шесто поколение в Китай +++ Глобална мрежа от производствени мощности за високоволтови батерии на принципа local-for-local

China
·
Технологии
·
Корпоративни
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Производство и рециклиране
·
Корпоративни събития
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Related Links.

По повод 20-годишния юбилей на съвместното предприятие BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) Милан Неделкович, член на борда на директорите на BMW AG за производството, днес обяви локалното производство на NEUE KLASSE в Китай. След въвеждането на пазара през 2025 година моделите от следващото поколение автомобили от 2026 година ще се произвеждат и в BBA в Шънян.

Необходимите за това високоволтови батерии също ще се произвеждат локално. В рамките на юбилея бе направена и виртуалната първа копка за новия монтажен завод за високоволтови батерии. BBA инвестира 10 млрд. юана в новата производствена мощност, където от 2026 година ще се сглобяват акумулаторни клетки от следващото, вече шесто поколение на високоволтовите батерии. „Sixth Generation Battery Project“ ще играе важна роля при производството на автомобили от NEUE KLASSE и ще осигури около 2 000 допълнителни работни места в региона.

„Започвайки от малък монтажен завод с няколко поделения, нашите заводи в Шънян се превърнаха в най-големия производствен обект в света. Днес, 20 години след началото на първото производство на нашето съвместно предприятие, имам удоволствието да обявя местното производство на NEUE KLASSE в Китай,” каза Милан Неделкович, член на Борда на директорите за производство в BMW AG в Шънян, Китай. „Интегрирането на NEUE KLASSE в нашето производство в Китай е свързано с изграждането на монтажна линия за високоволтови батерии за следващото, вече шесто, поколение батерии и ще има значителен принос за по-нататъшното електрифициране на нашето портфолио и по този начин за успеха на нашата компания."   

20 години BBA – силно партньорство между Китай и Германия

BMW Group е представена на китайския пазар от 1994 г. и основа съвместното предприятие BMW Brilliance Automotive през май 2003 г. През последните 20 години BMW Group непрекъснато разширява дейността си в Китай. Производственият капацитет в Шънян е увеличен от 30 000 до 830 000 екземпляра. Сега BBA произвежда седем моделни семейства, които включват изцяло електрически, Plug-in хибридни двигатели и двигатели с вътрешно горене. Електромобилността и дигитализацията играят важна роля в BMW Group и особено в Китай. Следващото поколение модели на BMW Group, NEUE KLASSE, ще олицетворява и трите стълба на мобилността на бъдещето: електрическа, дигитална и кръгова.

Глобална мрежа от производствени мощности за високоволтови батерии на принципа local - for - local

Интеграцията на NEUE KLASSE в Китай и разгръщането на производството на батерии за шестото поколение са другите крайъгълни камъни за последователната насоченост на производствената мрежа към електрическа мобилност. До 2030 г. повече от половината от глобалните продажби на автомобили на BMW Group трябва да бъдат изцяло електрически. В момента BMW Group произвежда електрически компоненти и високоволтови батерии за своите актуални електрически автомобили в своите германски локации в Динголфинг, Лайпциг и Регенсбург и в Китай в локацията в Шънян. В допълнение към Шънян, през следващите няколко години ще бъдат добавени нови места за сглобяване на високоволтови батерии от шесто поколение в Дебрецен (Унгария), Сан Луис Потоси (Мексико) и Уудръф близо до Спартанбърг (САЩ). Такива ще се използват в моделите от NEUE KLASSE. Компанията също така планира да изгради нова локация в Германия, където в бъдеще ще се произвеждат високоволтови батерии от шесто поколение, които да снабдяват баварските заводи за автомобили. BMW Group осигурява нарастваща електрификация на своето продуктово портфолио в отделните региони на света с подхода „local for local“. Късите разстояния също така гарантират спестяване на CO2 в логистиката.

Разгръщане на изследователската и развойната работа в Шънян

В подготовката за въвеждането на пазара на NEUE KLASSE, BMW Group създава цялостна екосистема за електрическа мобилност в Китай, обхващаща научноизследователска и развойна дейност, веригите за доставки и производство на батерии и електрически автомобили. С локации в Пекин, Шанхай, Шънян и Нанкин, BMW Group създава в Китай най-голямата мрежа за изследователска работа и иновации извън Германия. Изследвателският и развоен център в Шънян се фокусира по-специално върху развитието на технологии за електрическа мобилност и локализирането на продуктите. За 10-ата годишнина на този център за научноизследователска и развойна дейност, той беше разширен всеобхватно, като по този начин се увеличава капацитета за разработка и валидиране на BEVs в Китай. Той включва 19 тестови стенда за ниско и високо напрежение, тестване на безопасността на пешеходците, подобрен анализ на електрониката и тестване на мощността на зареждането при екстремни температури. Благодарение на разширения тестов капацитет развойните цикли могат да бъдат съкратени.

Разширява се и мрежата от локални доставчици

BMW Group непрекъснато разширява своята мрежа от доставчици в Китай, като по този начин последователно прилага своя подход „local for local“. Днес BBA вече има около 430 местни доставчици в Китай. Повече от една четвърт от тях са в провинция Ляонин и близо 100 в Шънян.

Последователна реализация на BMW iFACTORY

С реализацията на BMW iFACTORY - генералния план за производството на автомобили на BMW Group - се насърчава по-нататъшното развитие на висококачествено, интелигентно и щадящо ресурсите производство в Шънян. Базирана на производствените принципи LEAN. GREEN. DIGITAL, BMW iFACTORY поставя нови стандарти при производство на автомобили в ерата на електрическата и дигиталната мобилност: най-пресният пример за това е заводът в Лидия, който отвори врати миналата година и от самото начало беше насочен към BMW iFACTORY.

Надежден работодател

BMW Group и BBA осигуряват качествени работни места на повече от 30 000 души в Китай, 26 000 от тях само в BBA. 92 % от ръководните позиции в момента се заемат от китайски служители.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
  • Език на прикачения файл
  • Arabic
  • Bulgarian
  • Chinese - simplified
  • English
  • French
  • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.