Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Concept Touring Coupé: непреходен символ на свободата на четири колела.

При откриването на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 като световна премиера BMW представя BMW Concept Touring Coupé.

Дизайн на BMW Group
·
Корпоративни
·
Дизайн на BMW
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

При откриването на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 като световна премиера BMW представя BMW Concept Touring Coupé. Закритият двуместен автомобил, който е разработен като уникат, продължава традициите на легендарните класически модели на марката BMW: непреходен символ на свободата на четири колела и насладата от пътуванията за двама.

С автомобилната концепция на Shooting Brake BMW Design препраща към традиционната форма на каросерията на елегантен спортен автомобил. Луксозната атмосфера в интериора се осигурява от прецизно обработенa коженa тапицериq на италианския производител Poltrona Frau. Товарното отделение зад седалките предлага достатъчно място за спонтанни разходки и чанти за багаж, изработени като ексклузивни уникати от производителя на кожени изделия Schedoni от Модена

Този уникат е знак на почит към непреходното въодушевление от автомобила

Световната премиера в рамките на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 представя BMW Concept Touring Coupé в исторически контекст. Заобиколено от класически модели от историята на автомобила, които от десетилетия доставят радост не само на собствениците си, но и на зрителите, уникатът в Чернобио е знак на почит към непреходното въодушевление от автомобила. „С BMW Concept Touring Coupé отдаваме почит на неподправената радост от шофирането“, казва Домагой Дукеч, ръководител на BMW Design. „Един изключително емоционален автомобил като този показва, че страстта по чистата радост от шофирането ще остане съществена и в бъдещето.“

Изработеното на ръка като уникат BMW Concept Touring Coupé съчетава традиционната концепция на каросерията с технологията на съвременен пуристки спортен автомобил. Пропорциите и името му напомнят за BMW 328 Touring Coupé, което печели състезанието за издръжливост Mille Miglia през 1940 г. Функционалността на концепцията Shooting Brake подсказва за вариантите на моделите от серията BMW 02, представени в началото на 70-те години на миналия век, които са обозначавани като „touring“, за да ги разграничат от седаните. Съответните обозначения отзад и в интериора на уникалния автомобил са стилистично базирани на надписа на този исторически образец. BMW Concept Touring Coupé се задвижва от типичен за марката редови шестцилиндров двигател, който със своите динамични характеристики и изисканост също е символ на чистата и неподправена радост от шофирането.

Външен дизайн: характерни пропорции, ексклузивни детайли.

Дизайнерският акцент на BMW Concept Touring Coupé е скулптурно оформената задна част. Тя се оформя от плавния преход на покрива, който се слива без фуги със задните странични панели. Благодарение на това ярко се подчертава атлетичната област на раменете. Ниското задно стъкло и ясно моделираните повърхности на каросерията подчертават стабилната стойка на автомобила.

В профила се забелязва типичната за BMW интерпретация на пропорциите на Shooting Brake. Дългият преден капак, стегнатата линия на покрива и мощната задна част оформят характерен двуобемен дизайн. Издължената графика на страничните прозорци с извивката на Хофмайстер и изпъкналите арки на задните калници подчертават елегантната спортна визия.

Лаковото покритие Sparkling Lario е създадено специално за BMW Concept Touring Coupé. Сиво-кафявият цвят впечатлява с особено усещане за дълбочина благодарение на вградените сини стъклени люспи. Той е комбиниран с акценти в сребрист бронз, както и специално оформена BMW бъбрековидна радиаторна решетка с вертикални двойни пластини. Ексклузивните алуминиеви джанти с размер 20 инча на предната ос и 21 инча на задната ос продължават цветните акценти в своя дизайн с 20 радиални спици. Филигранното оформление и дискретните златисти повърхности подчертават спортно-елегантния характер на автомобила.

Вътрешен дизайн: занаятчийско изкуство на най-високо ниво.

Атмосферата в интериора на BMW Concept Touring Coupé впечатлява с типичната за марката ориентация към водача в кокпита и максималното внимание при избора на материали, цветовото оформление и изработката. Ексклузивната двъцветна тапицерия на италианския производител на кожи Poltrona Frau разделя хоризонтално интериора в два цветови сегмента: в горната част тъмният кафяв цвят подпомага концентрацията върху случващото се на пътя. Светло кафявият цвят в долната част осигурява уют и топлина в интериора.

Прецизните перфорации, както и плетените кожени ленти за бордовете на седалките и водачите на коланите се подсказват за занаятчийския характер на интериора, който съчетава традиционно майсторство на най-високо ниво с модерни дизайнерски принципи.

Висококачествена изработка и любовта към детайла са характерни и за куфарите и чантите, проектирани ексклузивно за BMW Concept Touring Coupé от традиционния производител на кожа Schedoni в Модена. Изработеният по поръчка комплект се състои от два големи и един малък Weekender и чанта за дрехи, които са перфектно адаптирани към автомобила.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.